geld-verdienen-met-instagram

Geld verdienen met Instagram

Instagram, je kent het vast en zeker wel. Via dit social medium is ook geld te verdienen. Geld verdienen met Instagram doen vele mensen, op diverse manieren. Ook jij kan geld gaan verdienen op Instagram. In dit artikel leg ik je uit hoe het te werk gaat, hoeveel volgers je nodig hebt, op welke manieren je geld kan verdienen en meer.

Benieuwd naar andere sociale mediums om online geld te verdienen? Kijk dan ook eens naar online geld verdienen met YouTube.

Hoeveel volgers heb je nodig om via Instagram geld te verdienen?

Veel mensen denken dat je tienduizenden of misschien zelfs honderdduizenden volgers op Instagram nodig hebt om geld te verdienen, maar niets is minder waar.

Vanaf 1.000 volgers kan je ook al prima geld verdienen met Instagram. Uiteraard nog niet zoveel als iemand met 100.000 volgers, maar je moet ergens beginnen. Bovendien zal het je ook motiveren om verder te gaan, als je weet dat je geld kan verdienen met Instagram.

Uiteindelijk hangt het allemaal af van hoe betrokken je doelgroep is die je hebt. Als je 1 miljoen nepvolgers hebt, heeft een adverteerder daar ook niks aan. Maar als je 1.000 volgers hebt die actief likes geven en comments achterlaten, dan ben je heel erg interessant.

Toegegeven, met 1.000 volgers zal je ook nog lang niet van je inkomen uit Instagram kunnen leven. Maar je kan wel doorgroeien naar 10.000 of 100.000 (of 1.000.000) volgers, en dan valt er leuk geld te verdienen.

Weet je niet hoe je zelf aan de slag moet, met deze cursus van Socialized leer je hoe je meer volgers kan krijgen (50k in 8 weken).

Hoe krijg je meer Instagram volgers?

Als je meer geld wilt verdienen met Instagram, heb je meer volgers nodig (met inachtneming van het gelijk blijven van de betrokkenheid van je doelgroep).

Je bent dus op zoek naar volgers die goed in je doelgroep passen en actief met je account bezig zijn -> kwaliteit volgers dus.

Die kan je allemaal op een natuurlijke manier verkrijgen. Bijvoorbeeld door het volgende toe te passen:

  • Plaats relevante content voor je doelgroep
  • Gebruik hashtags bij het plaatsen van je posts die bij de post passen
  • Volg accounts in dezelfde doelgroep
  • Repost relevante Instagram posts van grotere accounts & tag hen
  • Wees actief met je account op soortgelijke accounts (reageer & like)

Als je account zelf kwalitatief genoeg is, zal je vanzelf meer en meer volgers ontvangen. Dit groeit waarschijnlijk ook exponentieel, dus blijf er vooral lekker mee bezig.

Via deze cursus van Socialized leer je hoe je meer volgers kan krijgen (50k in 8 weken).

Zo kan je geld verdienen met je Instagram account

Er zijn tal van manieren om online geld te verdienen. Zo ook op Instagram, is er niet 1 manier om geld te verdienen. Hieronder bespreek ik 6 verschillende opties om geld te verdienen met je Instagram account.

1. Gesponsorde posts plaatsen

Als ‘influencer’ is de meest bekende manier om geld te verdienen via Instagram waarschijnlijk door het plaatsen van een gesponsorde posts.

Dat kan een post zijn zoals andere reguliere posts, of een post (of meerdere) in je verhaal (zodat die 24 uur zichtbaar is). Daarnaast kan je ook nog een link opnemen in je bio naar de adverteerder van de gesponsorde post.

Dit kan een pure advertentie zijn, of een post waarin jij bijvoorbeeld het product gebruikt van de adverteerder en daar het op een natuurlijke manier promoot (overigens wel goed om daar dan iets bij te plaatsen waardoor het duidelijk is dat het om een advertentie gaat).

Dit kan erg veel geld opleveren. Zo zou Kylie Jenner naar verluidt tot wel 1 miljoen euro per post verdienen…

2. Eigen producten of diensten promoten

Een andere manier om geld te verdienen, is het promoten van je eigen producten of diensten (in plaats van die van de adverteerder).

Misschien heb je wel een groot Instagram account in de beauty of fitness niche. En daarnaast heb je een webshop waarbij je fitness kleding verkoopt (gewoon als voorbeeld). Dan kan je vervolgens je eigen Instagram account gebruiken om je product onder de mensen te krijgen.

Omdat de doelgroep van je account overeenkomt met de ideale doelgroep van je webwinkel, kan dit leuke resultaten opleveren.

Of misschien ben je wel een coach in een bepaalde doelgroep, en heb je ook een Instagram account die daarbij past. Zo kan je ideaal je eigen diensten aanbieden via je Instagram.

3. Verkoop je eigen producten via Instagram Shop

Deze past een beetje bij de vorige, maar dan verkoop je direct via je Instagram account.

Je kan namelijk een shop openen op je Instagram pagina. Instagram Shopping noemen ze dat. Zo kan je geheel via Instagram je producten aanbieden.

Ook kunnen potentiële kopers je vinden in een overzicht als ze op zoek zijn naar bepaalde producten. Ideale kansen dus om ook nieuwe kopers te vinden.

Instagram Shopping

4. Affiliate Marketing toepassen

Geld verdienen met affiliate marketing bestaat ook al vele jaren, en er zijn veel mensen die dit succesvol weten toe te passen. Ook op Instagram.

Het concept is heel simpel. Jij promoot iets (bijvoorbeeld van Coolblue), en als de klant op jouw linkjes klikt en een product koopt, krijg je daar een commissie over. Die commissie verschilt per adverteerders.

Vele grote adverteerders zijn actief hierin. Denk bijvoorbeeld ook aan bedrijven als T-Mobile, de Bijenkorf, Achmea, Bol.com of Thuisbezorgd. Maar ook kleinere bedrijven. Die zijn aangemeld bij diverse affiliate programma’s, waar jij je ook gewoon voor aan kan melden.

Daarnaast kan je ook direct met bedrijven zo’n afspraak maken. Bijvoorbeeld elke keer als iemand jouw kortingscode gebruikt dat je een commissie krijgt. Zo kan je je volgers ook wat teruggeven (in de vorm van korting).

5. Verdien geld met IG TV

Enigszins hetzelfde als het plaatsen van gesponsorde posts, maar deze is net wat uitgebreider.

Met een Instagram TV (IG TV) post kan je namelijk wat langer praten over een product. Dus mocht je zelf echt fan zijn van iets (en een deal hebben met een adverteerder), dan kan je hier wellicht een langere post over maken via IG TV.

Let er wel op dat het relevant blijft voor je doelgroep, en hier niet te veel van doet. Het kan namelijk als erg veel spam overkomen, en dat is niet de reden waarom je doelgroep jouw volgt (althans, ik verwacht van niet).

6. Verkoop je gemaakte foto’s

Instagram draait allemaal om het plaatsen van mooie/interessante foto’s. Doe je dat niet, dan heb je waarschijnlijk geen interessant account om te volgen.

Als je die foto’s allemaal zelf maakt, dan heb je daar uiteraard een auteursrecht op. En die kan je gebruiken om je foto’s te verkopen.

Zo kan je ze op marktplaatsen zoals Twenty20 of 500px plaatsen. Hier zijn bedrijven en anderen actief op zoek naar foto’s die ze kunnen gebruiken. En voor jou dus een kans om geld te verdienen met je gemaakte foto’s.

Daarnaast kan je ook je foto’s gebruiken om op producten te plaatsen. Een bekende website daarvoor is Printful, waarbij je de foto’s op kleding kan plaatsen, maar ook op tassen, sokken, telefoonhoesjes en meer. Die producten kunnen vervolgens verkocht worden, waardoor jij geld verdient.

Niet te veel promo plaatsen

Veel verschillende manieren dus om geld te verdienen met je Instagram account. Let wel op dat je niet te vaak een advertentie plaatst. Als je dat te vaak doet, zal je doelgroep je pagina misschien gaan zien als een reclamezuil, waardoor je niet meer zo interessant bent.

Houd altijd je doelgroep in gedachte. Plaats dus dingen die interessant zijn voor je doelgroep, en plaats niet te vaak advertenties. Zo kan je waarschijnlijk beter je account blijven laten groeien waardoor je er uiteindelijk nog meer geld mee kan verdienen.

Bedenk ook dat je zelf waarschijnlijk een account die je volgt minder interessant gaat vinden als er alleen maar betaalde posts geplaatst worden.

Veelgestelde vragen over geld verdienen met Instagram

Een paar vragen die vaak gesteld worden over het geld verdienen via the ‘Gram.

Hoe word je influencer?

Veel mensen (jongeren vooral) zijn op zoek naar manieren om een influencer te worden.

Uiteindelijk is het heel makkelijk: zorg dat je een relatief groot aantal volgers hebt op je account, en dan kan je jezelf misschien wel al een influencer noemen.

Niemand heeft bepaald hoeveel volgers je daar precies voor nodig hebt. Je zou jezelf dat ook kunnen noemen als je 10 volgers hebt. Het is maar een naamkaartje.

Hoeveel geld kan ik vragen per post?

Een interessante vraag is hoeveel geld je per post kan vragen.

Dat hangt natuurlijk af van erg veel dingen. Bijvoorbeeld hoeveel volgers je hebt, hoe betrokken die zijn of in welke markt je actief bent.

Uiteindelijk kan je het zelf natuurlijk bepalen. Veel influencers vragen zo’n 150 tot 300 euro voor een plaatsing. Waarbij je waarschijnlijk makkelijk 300 euro kan vragen met 100.000 volgers, en iets van 50-75 euro kan vragen als je op 10.000 volgers zit.

Hoe vind ik adverteerders?

Dat kan op verschillende manieren. Je kan zelf actief op zoek gaan naar merken en ze vragen of ze interesse hebben. Of ze vinden jouw.

Wat je ook kan doen, is bij een platform zoals LinkPizza aanmelden, waar adverteerders actief op zoek zijn naar platformen om hun advertenties op te plaatsen.

7 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like