Plug-Pay

Plug & Pay betaalsoftware review

Een betaalpagina voor je eigen website creëren is nog niet zo eenvoudig. Met behulp van bestaande software zoals die van Plug and Pay wordt het je gelukkig wel heel makkelijk gemaakt. Gewoon aan een paar knoppen draaien en het werkt.

In dit artikel wat meer informatie over het product, wat het nou precies is, wat je ermee kan, voor wie het interessant is (en dus of het voor jou ook interessant is om te gebruiken) en de ervaringen van anderen.

Wat is Plug & Pay

Misschien weet je al wat het is omdat je er actief naar op zoek bent, maar misschien ook niet.

Plug & Pay is een software waarmee je betaalpagina’s kan maken. Met behulp van de kant en klare betaalpagina’s kan je zo je conversie flink verhogen en meer geld verdienen met wat je verkoopt.

Als je dan afvraagt hoe dat er ongeveer uitziet, nou zoals hieronder.

betaalpagina-template-plug-and-pay-mollie

Het is dus de pagina waarop je klanten af kunnen rekenen. In bovenstaand voorbeeld gaat het om een abonnementsdienst (dus betalingen per periode), maar je kan er ook voor kiezen om producten te verkopen met een eenmalige prijs. Verder kan je zien dat er vele betalingsmogelijkheden zijn (meer dan nog op de afbeelding te zien zijn).

Wie zijn de mensen achter Plug & Pay

Plug & Pay is software ontwikkeld door de mensen achter de Internet Marketing Unie. Dat zijn Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren.

Met de IMU hebben ze, naar eigen zeggen, het grootste platform voor online marketing in Nederland. En zelf verkopen ze verschillende software opties om ook te zorgen dat jij goed kan ranken in Google, en meer geld kan verdienen aan je bezoekers. En dat op een makkelijke manier.

Andere software die ze hebben zijn bijvoorbeeld Phoenix voor een website en Huddle voor een community. Al deze software pakketten zijn overigens makkelijk integreerbaar met elkaar.

Wat kan je met Plug & Pay

Met Plug en Pay kan je dus een betaalpagina opzetten. Heel spannend klinkt dat misschien niet.

Wat wel leuk er aan is, is dat het conversie verhogend werkt. Door allerlei slimme psychologische trucs toe te passen op de betaalpagina, kan je extra omzet krijgen. Zelf geven ze aan dat dit vaak zo’n 20% extra omzet oplevert.

Dit gebeurt bijvoorbeeld door het tonen van ervaringen van anderen, kassakoopjes en 1-click-upsell. Verder ook omdat het allemaal erg goed werkt. Daarnaast kan je ook makkelijk A/B tests uitvoeren, om zelf nog betere conversies te scoren.

Voor wie is het geschikt?

Verkoop jij iets online, dan kan ook jij hier gebruik van maken en is Plug & Pay een interessante optie voor je.

Dus het maakt niet zo gek veel uit wat je verkoopt, als het maar digitaal gebeurt. Of het een product is, virtueel (zoals een ebook) of fysiek (zoals een gewoon boek), een service (abonnementsdienst bijvoorbeeld) of wat dan ook, met Plug en Pay kan je dit verkopen.

Daarnaast kan je met Plug & Pay ook nog gebruikmaken van een affiliate platform. Daarmee kan je andere ondernemers inschakelen om producten voor jouw te verkopen, en betaal je ze enkel bij het realiseren van een verkoop. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar geld verdienen met Affiliate marketing voor meer info daarover.

Mogelijkheden van de software

Plug & Pay biedt vele voordelen naast alleen het aanbieden van een landingspagina. In de afbeelding hieronder zie je bijvoorbeeld wat het allemaal kan.

Plug & Pay mogelijkheden

Door de koppeling met Mollie kan je gebruik maken van praktische alle verschillende soorten betaalmethodes die in Nederland en België gebruikt worden. Denk daarbij aan iDeal, Bancontact, Creditcard en vele andere opties.

Verder heb je goede inzichten in de data, om bijvoorbeeld te kunnen kijken naar je conversieratio’s, customer lifetime value en verwachte omzet.

Het is daarnaast enorm eenvoudig om upsells toe te voegen aan je aanbod, om zo je omzet makkelijk een boost te geven. Zie onderstaand voorbeeld hoe makkelijk dit gaat (gewoon beetje schuiven met pagina’s zoals je aan de linkerkant kan zien).

One click upsell Plug en Pay

Een andere hele interessante optie, is het aanmaken van een affiliate campagne. Die kan je gewoon via de software van Plug en Pay runnen. Hiermee wordt je een affiliate adverteerder, en kan je anderen dus de producten voor je laten verkopen.

Hierbij kan je aangeven hoeveel commissie de verkoper krijgt, of het wederkerende inkomsten zijn, en kan je dit per affiliate publisher allemaal instellen. Uiteraard ook in een mooi dashboard waarmee je dit vervolgens weer kan uitlezen, om te zien wie je beste affiliates zijn.

Ervaringen van anderen

Op de site van Plug en Pay staat het vol met testimonials van mensen die reeds gebruikmaken van de software. Misschien herken je de software zelf ook al wel, omdat bijzonder veel online ondernemers het ook al gebruiken. Mocht je zelf dus al iets van een online cursus gekocht hebben, dan is er dikke kans dat je zulke betaalpagina’s al eens gezien hebt.

En die mensen gebruiken deze software niet zomaar, maar gebruiken het omdat het gewoon goed werkt voor ze.

Plug & Pay kosten

In onderstaande afbeelding zie je duidelijk wat de kosten zijn bij Plug & Pay.

Om het misschien nog net iets duidelijker te maken voor je, mocht het nog niet helemaal duidelijk zijn. Plug & Pay biedt twee verschillende soorten abonnementen aan:

  • Plug&Pay Premium
  • Plug&Pay Ultimate

De Premium versie kost je 497 euro per jaar (of 49 euro per maand als je maandelijks wilt betalen). Voor de Ultimate versie betaal je 1450 euro per jaar (of 175 euro per maand als je maandelijks wilt betalen).

Het verschil tussen de twee zit hem in het aantal transacties wat je kan verwerken per maand (250 vs. onbeperkt) én dat je met Ultimate toegang hebt tot het uitgebreide affiliate marketing systeem van de software.

Gratis proberen

Je kan de software overigens ook gewoon 14 dagen gratis proberen, om vervolgens te besluiten om ermee verder te gaan.

Conclusie review Plug & Pay

Plug&Pay is unieke software in Nederland, en wordt daarom door enorm veel online marketeers en online ondernemers gebruikt om hun producten/diensten aan te bieden.

Door de standaard templates van de software hoef je zelf ook niet moeilijk te doen, en is het gewoon een kwestie van een paar dingen aanpassen om het toch heel erg eigen te maken.

Verder heeft het systeem heel veel verschillende opties, en kan je waarschijnlijk erg makkelijk je omzet verhogen. Alleen de verhoogde omzet zou het geld natuurlijk al waard kunnen zijn.

Daarnaast, als je echt serieus aan de slag wilt gaan, kan je ook andere verkopers je producten laten verkopen. Allemaal werkt het met het systeem van Plug & Pay, waardoor ik het je van harte kan aanbevelen als je iets online verkoopt en betaalsoftware/betaalpagina’s nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like