Tornado Masterclass

Tornado Masterclass Online Marketing cursus review

Als je op zoek bent naar een alles omvattende online marketing cursus, dan heb je met de Tornado Masterclass een hele goede. Als je effectief via het internet je producten of diensten wilt verkopen, dan heb je daar een marketingstrategie voor nodig. Met deze cursus wordt dat je stap voor stap uitgelegd, in alle verschillende mogelijkheden die het internet biedt.

De Tornado Masterclass is opgezet door de Internet Marketing Unie (IMU). Dit viel samen met het tienjarig bestaan van het bedrijf. Alles over internet marketing weten de mensen van IMU dus wel, en zij zijn bij uitstek geschikt om een cursus te geven.

Overigens ook deels in boekvorm te krijgen, als de Online Marketing Tornado (en bijzonder goedkoop).

In dit artikel verder nog meer over wat de Tornado Masterclass is (of Online Marketing cursus zoals het ook wel genoemd wordt, maar daar zijn er wel meer van), wie de mensen van IMU zijn en hoe de cursus eruit ziet.

Wat is de Tornado Masterclass

Goed, wat is de Tornado Masterclass nou precies?

Volgens de site van de IMU is het een über onlinemarketingcursus, en daarmee omschrijft het zichzelf waarschijnlijk uitstekend.

De Tornado Masterclass gaat niet enkel over een specifiek aspect van online marketing, maar alles komt langs. De bekende emailmarketing, SEO, funnels, landingspagina’s, SEA en social media ads bijvoorbeeld. Maar ook de wat onbekendere manieren van online marketing zoals neurowebdesign, omnipresent maken van je content (in alle vormen), gebruik van influencers, hoe je meer omzet behaalt en hoe je bijvoorbeeld sales webinars kan inzetten.

De cursus deelt een aantal kenmerken zoals je die ook in het boek vindt. Maar ook veel meer. Zo gaat het ten eerste veel dieper in op bepaalde aspecten, en komen diverse nieuwe onderdelen aan bod die niet in het boek besproken zijn.

Wat is IMU?

De Tornado Masterclass is een product van Internet Marketing Unie (IMU). Als je op zoek bent naar iets omtrent online marketing, dan kom je geheid uit bij de jongens hiervan (Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren).

De IMU bestaat in 2020 al 10 jaar, en heeft daarmee ontzettend veel ervaring met betrekking tot online marketing. Daarom zijn zij ook zeker geschikt om een cursus hiervoor te maken.

De IMU maakt al langer cursussen, zo hebben ze ook aanbod als je wilt leren over SEO, CRO of Facebook Marketing. Maar niets is zo alles omvattend als de Tornado Masterclass, waarmee je te leren komt hoe je dit alles toe kan passen op jouw eigen business.

Verder heeft IMU ook software, met bijvoorbeeld Phoenix (voor websites maken), Huddle (community software) en Plug&Pay (betaalsoftware).

Hoe ziet de cursus er uit?

Je weet nu ongeveer wat de cursus is, en waarom het bedrijf achter de cursus het juiste bedrijf is om de cursus aan te bieden. Maar je bent nog een beetje in het ongewis over wat de cursus je nou precies allemaal leert. Je kan daarvoor een kijkje nemen op de site van IMU, of nog even verder lezen.

Tornado Masterclass deel cursus
Klein overzicht van de cursus

Modules

De cursus is opgedeeld in diverse modules, 12 in totaal. Die gaan over hetvolgende:

 • Online strategie bepalen, leer hoe je jouw online marketing strategie op 1 A4’tje kan invullen en hoe je je doelgroep bereikt. Verder meer informatie over het Tornado model en hoe IMU dit zelf toepast.
 • Zoekmachine optimalisatie (SEO), alles over hoe je kan scoren in Google, met meer informatie over het vinden van de juiste zoekwoorden, backlinks en een stukje technische SEO.
 • Content Marketing, SEO is nog niks zonder een juiste content marketing strategie, die leer je in deze module. Daarnaast leer je hoe je kan schrijven voor de klant om hem of haar te overtuigen én daarnaast kan scoren in Google.
 • Conversie optimalisatie (CRO), meer over het optimaliseren van je conversie, door neurowebdesign, funnels, landingspagina’s en meer.
 • Betaalprocessen, hoe je je betaalpagina kan optimaliseren (tip: kijk even bij Plug&Pay software).
 • E-mailmarketing, meer info over waarom e-mailmarketing nog steeds zo waardevol is en hoe ook jij dit succesvol kan toepassen op je business.
 • Online adverteren (SEA & SMA), adverteren op Google, Facebook, YouTube, Instagram, LinkedIn voor nog meer gericht verkeer.
 • Sales, hoe je jouw salesproces kan optimaliseren en optimaal gebruik kan maken van lanceringen om sales te boosten.
 • Affiliate Marketing, in de module over Affiliate marketing leer je meer hoe je andere mensen kan inzetten om jouw producten aan te bieden op basis van no-cure no-pay.
 • Memberships, waarom het maken van memberships een enorme boost kan geven aan je omzet.
 • Community building, het bouwen van een community kan lastig zijn, deze module helpt je daarmee.
 • Tornado Challenge, de laatste module gaat over een Challenge waarbij de IMU je uitdaagt om alles wat je hebt geleerd toe te passen op je business en de resultaten bij te houden.

Is de cursus hetzelfde als het boek?

Kort antwoord: Nee.

Het boek en de cursus hebben wat overeenkomende elementen, maar de cursus gaat dieper op de stof in en heeft meer content dan je in het boek zal vinden. Vandaar ook het prijsverschil.

Ervaringen van anderen

De reacties op het boek waren al lovend, maar over deze cursus zijn de mensen nog meer te spreken. Nog meer diepgang, nog betere content. Om zo jouw online marketing activiteiten te verbeteren.

Lees ook zeker even de ervaringen van anderen. Zelf ben ik in ieder geval enthousiast. Als je zelf ervaringen hebt met de Tornado Masterclass, laat dan ook zeker even een review achter in de comments.

Ervaringen Tornado Masterclass

Kosten Tornado Masterclass

Om toegang te krijgen tot de Tornado Masterclass betaal je slechts 197 euro (excl. btw). Hiermee heb je levenslang toegang tot de cursus.

Het is een koopje in vergelijking tot de meeste cursussen die je online vindt.

Daarnaast ook omdat het een allesomvattende cursus is, waarbij je alle aspecten van internet marketing in terug vindt. Zo kan je heel goed je eigen business verbeteren.

Ook wordt je een IMU Premium abonnement aangeboden voor 75 euro per maand. Daarmee heb je ook toegang tot de Tornado Masterclass (en veel meer), maar je hoeft dit niet aan te schaffen om toegang te krijgen tot de Tornado Masterclass.

Waarom is het zo voordelig, vraag je je misschien af? Dat is omdat de Tornado Masterclass voor de IMU ook een stapje is in het begin van de verkoopfunnel (waar je alles over zal leren). Uiteindelijk hopen ze dat je wie weet lid bij ze wordt of andere software gaat gebruiken, waar ze ook weer geld mee verdienen.

Wat dat betreft gaat het motto ‘practice what you preach’ zeker op voor IMU, en dat is zeker positief!

Is de Tornado Masterclass het waard?

Dit antwoord verwacht je misschien al wel, maar ja het is het zeker waard.

Een cursus als deze zou ook heel makkelijk kunnen verkopen voor 2.000+ euro, maar omdat het voor 197 euro te koop is is de waarde alleen maar groter.

Mocht je serieus meer te weten willen komen over diverse aspecten van online marketing, dan is de Tornado Masterclass zeker geschikt en de prijs helemaal waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
smmb-masterclass-boyd-hoek

SMMB Masterclass Review

Inhoud Wat is Social Media Marketing?Achtergrond en betrouwbaarheid Boyd HoekDoelgroep van de SMMB MasterclassOver de SMMB Masterclass CursusWat ga je precies leren?Week 1: Fundering leggenWeek 2: Resultaten behalenWeek 3: Eerste…
Bekijken