coinmerce review.

Coinmerce review 2023: hét Nederlandse platform voor crypto?

Niet alleen de hoeveelheid crypto-investeerders groeit met de dag, er komen ook steeds meer crypto platformen bij. Om tussen al deze aanbieders de juiste exchange te vinden, kan een review zeer handig zijn. Veel Nederlanders maken gebruik van Coinmerce, een Nederlands platform dat in 2017 is opgericht. Coinmerce heeft voor crypto-investeerders een groot aanbod van coins, maar ook verschillende services waar handelaren van kunnen profiteren. Ontdek in dit artikel of Coinmerce hét crypto platform voor jou is!

Wat is Coinmerce?

Coinmerce is een Nederlands crypto platform, waar je eenvoudig kunt handelen in verschillende cryptocurrencies. Het platform is makkelijk in gebruik en maakt het voor gebruikers mogelijk om op een veilige manier te leren over crypto en gebruik te maken van verschillende diensten. Het motto van ‘’cryptocurrency voor iedereen’’ geldt niet voor niets, Coinmerce probeert crypto toegankelijk te maken voor zowel beginnende als gevorderde investeren.

Doordat het Coinmerce platform verbonden is met verschillende exchanges, kun je via het platform profiteren van de meest voordelige koersen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het smart order systeem, wat een grote plus voor het platform is!

Hoe werkt Coinmerce?

Het platform van Coinmerce is zeer eenvoudig te gebruiken. Dit begint al bij het aanmelden of inloggen op het platform. Op de homepage van Coinmerce kun je bovenin aan de rechterzijde de betreffende knoppen eenvoudig vinden. Wanneer je bent ingelogd kom je in het dashboard terecht, waar in het menu alle diensten overzichtelijk worden weergeven. Zo kun je met één klik op de knop crypto kopen of verkopen, maar ook ontdekken hoe jij jouw coins kunt staken.

Ook kun je via Coinmerce investeren in de Coinmerce Bots. Bij deze manier van investeren zet je algoritmes voor jou aan het werk, die voor jou gaan traden en zo rendement maken over je investering. Hierdoor hoef je minder lang naar je scherm te staren en houd je meer tijd over om andere dingen te gaan doen. Er zijn verschillende bots, die gericht zijn op verschillende handelaren. Zo kun je in bots investeren die handelen op een agressieve of defensieve manier, en ook is het mogelijk om voor de neutrale optie te gaan.

Coinmerce coins

Coinmerce heeft een enorm ruim assortiment op het gebied van crypto. In totaal kun je handelen in ruim 180 cryptomunten. Van Bitcoin en stablecoins tot altcoins; het aanbod is zeer divers. Ook onder de vele altcoins is de keuze ruim. Van het relatief stabiele Ethereum tot diverse altcoins met een zeer lage marketcap, Coinmerce heeft voor elke investeerder interessante coins.

Daarnaast heeft Coinmerce ook daadwerkelijk Coinmerce Coins. Deze cryptomunten hebben altijd een waarde van €1,00 en staan dus gelijk aan de euro die wij buiten Coinmerce gebruiken. Je kunt Coinmerce Coins eenvoudig kopen en verkopen, door in je wallet naar Coinmerce Coins te gaan en te klikken op de koop- of verkoopknop.

Coinmerce wallet

Wanneer je een account op het Coinmerce platform aanmaakt, heb je direct een Coinmerce wallet. Bij het aanmaken van een account wordt er gelijk een wallet aangemaakt. Deze wallets worden exchange wallets genoemd en zijn de minst veilige optie op het gebied van wallets. Je hebt immers niet je eigen privacy keys en een bekend gezegd in de cryptowereld luidt: ‘not your keys, not your coins’. Om de volledige controle over je eigen cryptomunten te hebben is het handig dat je deze van het Coinmerce platform afhaalt en bewaart in je eigen software of hardware wallet.

Coinmerce staking, hoe werkt het?

Ook op Coinmerce kun je jouw coins staken. Staking is het vastzetten van je coins, waar je een beloning voor ontvangt. Meestal is deze manier van geld verdienen alleen mogelijk voor Proof-of-Stake (PoS) coins, maar er zijn exchanges die een soortgelijke dienst ook voor andere cryptomunten aanbieden.

Op Coinmerce kun je op dit moment dertien verschillende altcoins staken. Hieronder vallen populaire altcoins als Solana (SOL), Cardano (ADA) en Polkadot (DOT). Per coin verschil de jaarlijkse rente, maar er zijn coins die zo’n 10% rendement opleveren. Gratis en voor niets! Een ideale manier om een passief inkomen op te bouwen of je portfolio te laten groeien.

Is Coinmerce betrouwbaar?

Omdat veiligheid en betrouwbaarheid zeer belangrijke aspecten voor de gebruikers van cryptoplatformen zijn, is Coinmerce actief bezig met het waarborgen hiervan. Zo slaat Coinmerce een groot deel van de cryptocurrencies op in een cold wallet, waardoor de coins veilig liggen opgeslagen. Tegelijkertijd zorgt het cryptoplatform voor voldoende verhandelbare voorraad, die in hot wallets worden bewaard. Om de veiligheid te waarborgen, laat Coinmerce regelmatig testen uitvoeren, waarbij externe partijen kijken hoe veilig het platform is.

Daarnaast is het ook belangrijk om je eigen veiligheid serieus te nemen. Dit kun je doen door enkele simpele stappen te volgen en alert te zijn op frauduleuze e-mails en andere berichten. Naast goed op te letten, is een sterk wachtwoord ook belangrijk. Mocht iemand toch achter jouw wachtwoord komen, dan is het handig om 2FA ingeschakeld te hebben. Het is bij Coinmerce mogelijk om dit in te schakelen, waardoor hackers aan alleen jouw wachtwoord niet genoeg zullen hebben.

Coinmerce transactiekosten

Wanneer je transacties op het platform van Coinmerce maakt, kunnen er transactiekosten gerekend worden. Echter, deze kosten komen niet vanuit Coinmerce zelf. Op het cryptoplatform kun je bijvoorbeeld kosteloos cryptocurrencies storten. De transactiekosten worden in rekening gebracht door de blockchain aanbieder.

Het gebruik maken van blockchains brengt kosten met zich mee, die per blockchain kunnen verschillen. Zo zijn de kosten voor een transactie op de Ethereum blockchain vaak een stuk duurder dan via de blockchains van bijvoorbeeld Solana of de Binance Chain. Daarnaast verschillen de prijzen op één blockchain ook. Wanneer er veel transacties verwerkt moeten worden, zullen de transactiekosten stijgen. Indien je goedkoop een transactie wil doen, is het dus handig om een goedkope blockchain te kiezen en op een rustig moment de transactie uit te voeren.

Coinmerce kosten voor het traden

Wanneer je gaat traden op Coinmerce zul je ook te maken krijgen met kosten. De kosten voor het traden wordt de ‘trading fee’ genoemd en bestaat niet uit een vast bedrag of percentage. Normaliter ligt de trading fee tussen de 0,4 en 2,5%. Echter, de specifieke percentages hangen af van bijvoorbeeld de ordergrootte en het volume van een bepaalde cryptomunt.

Klantenservice

Indien je tegen problemen aanloopt of meer wil weten over Coinmerce, kun je terecht bij de klantenservice. Coinmerce is zowel via de live chat functie als per e-mail bereikbaar. Je kunt live chatten door rechts onderin op elke pagina van de website op het icoontje te klikken. Vervolgens opent er een menu, waar je verder geholpen wordt met jouw vragen.

Als je liever een mail stuurt naar het platform, dan kun je jouw vragen mailen naar support@coinmerce.io. Maak in je mail het probleem of de vraag zo helder en gedetailleerd mogelijk, zodat het team van Coinmerce je zo snel mogelijk kan helpen. Indien je een printscreen van het probleem hebt, kun je deze ook toevoegen.

Conclusie review Coinmerce

Zowel voor beginnende als gevorderde crypto-investeerders is Coinmerce een handig crypto platform. Het dashboard van het platform is zeer overzichtelijk, waarbij je met een druk op de knop bent waar je wil zijn. Dankzij de verschillende diensten, zoals staking en trading bots, is Coinmerce een zeer interessant platform voor investeerders en handelaren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like