online-geld-verdienen-digital-nomad

Bol Masterclass Review

Op zoek naar een manier om zelf online geld te verdienen? Dat kan je doen als Bol.com verkoper. In de Bol Masterclass word je op weg geholpen om jouw eigen succesvolle e-commerce business op te zetten.

Bol.com stelt het platform open voor andere aanbieders, en daar kan jij gebruik van maken. Zo kan je direct je producten verkopen aan een miljoenenpubliek. Doordat je via het platform van Bol kan verkopen, loop je direct al voor op de concurrentie omdat je het vertrouwen van de consument al verder gewonnen hebt.

Jia Ruan van de Bol Masterclass helpt je met een bewezen strategie het vinden van de juiste producten, en hoe deze te plaatsen op Bol.com zodat ook jij online geld kan verdienen.

Wie is Jia Ruan?

Het is goed mogelijk dat je Jia Ruan al eens hebt gezien, bijvoorbeeld via zijn Facebook, Youtube of Instagram advertenties. Hij is daar veel op te zien. Maar wie is Jia Ruan eigenlijk?

Jia is de oprichter van de Bol Masterclass. Hij heeft een geweldige mindset om te willen winnen, en dat te doen door te ondernemen. Dit bracht hem op het idee om zelf producten in te kopen, en dit vervolgens via het platform van Bol.com te verkopen. Een beetje zoals ook al in het buitenland werd gedaan door middel van verkopen via Amazon (wat natuurlijk ook in en vanuit Nederland kan).

Op een gegeven moment wist hij hoe het spelletje werkte, en kon hij zo 16.000 euro per maand omzetten via Bol. Daartoe besloot hij om dit ook aan anderen te leren in de vorm van de Bol Masterclass, en zo geschiede.

Daarnaast is Jia ook de (mede) oprichter van bijvoorbeeld de Unstoppable Mindset en de Agency Masterclass.

Ontvlucht de Rat Race

Veel mensen vinden hun baan niet fijn. Mensen stoppen liever met hun baan om te doen wat ze echt leuk vinden en om meer vrijheid te ervaren.

Zodra je succesvol wordt als verkoper met de Bol Masterclass zal je die vrijheid zeker ervaren. Je werkt wanneer je wilt, hoe lang je wilt en waar je wilt.

Weinig mensen stoppen daadwerkelijk met hun 9 tot 5 omdat ze denken dat dit te lastig is. De Bol Masterclass heeft een uitgewerkt stappenplan die zich al meerdere malen bewezen heeft. Hiermee kan ook jij succesvol worden!

Er zijn inmiddels al honderden studenten van de Bol Masterclass die online hun geld verdienen, en kunnen doen en laten wat ze willen

Hoe zit de cursus in elkaar?

De Bol Masterclass cursus bestaat uit acht verschillende modules, die ieder weer zo zijn eigen trainingen hebben. De modules zijn als volgt ingedeeld:

 • Welcome to the team: hier word je welkom geheten tot de Masterclass, en krijg je meer te weten over de mindset die je nodig hebt als succesvolle online ondernemer.
 • Ground Zero: hier krijg je een uitleg van e-commerce, business modellen en het gebruik van Bol.com.
 • The Goldmine: hier word je op weg geholpen om het ideale product te vinden, een product omschrijving te maken die verkoopt en hoe je verder onderzoek doet.
 • Artificial Intelligence: door het verzamelen van data kan je betere keuzes maken, en die worden hierin getoond. Als ook de Golden Calculator.
 • Showtime: dit is het echte werk, het online zetten van je producten en het verkopen ervan.
 • Monk Like Patience: mindset blijft belangrijk voor elke ondernemer. In deze module gaan ze daar dieper op in.
 • The Next Apple: in deze module ga je een eigen merk creëren, met registratie en al. Zo kan je jezelf veel beter onderscheiden, en een imperium opbouwen.
 • 10X Time: vervolgens is het tijd om dit alles te doen en beter te worden: opschalen. Dat leer je in deze module, om vervolgens echt onafhankelijk te worden.

Wat koop je precies?

Als je de Bol Masterclass bestelt, dan heb je natuurlijk toegang tot alle modules zodat jij online kan gaan scoren met verkopen via Bol.

Maar die trainingen zijn niet het enige wat je koopt. Je krijgt er namelijk nog veel meer bij.

Denk bijvoorbeeld aan de wekelijkse groepscoaching. Als je vragen hebt dan zullen de coaches uit de Masterclass je op weg kunnen helpen. Zo kan je rustig doorbouwen.

Ook krijg je toegang tot TRIBE. De online (besloten Facebook) community van deze cursus. Hierin zitten allemaal like-minded ondernemers die ook online willen slagen. Als je vragen hebt, kan je die ook hier kwijt. Op die manier help je elkaar verder, ideaal.

Verder krijg je toegang tot meetups en exclusieve evenementen voor de deelnemers van de Masterclass. Op die manier kan je jezelf omringen met andere ondernemers die online geld verdienen, en kan je experts spreken om van hen te leren.

Wil je eerst een training volgen, dat kan dan natuurlijk ook gewoon. Helemaal gratis kan je die volgen.

Hoe werkt de Bol Masterclass

Duidelijk mag ondertussen al wel zijn dat de Bol Masterclass draait om het verkopen van je producten op Bol.com. Dit doe je door producten te importeren en vervolgens op het platform van Bol aan te bieden. Dit gebeurt eigenlijk in vier stappen, waarmee de Bol Masterclass je zal helpen.

Stap 1: Op zoek naar interessante producten

De eerste stap is om producten te vinden die interessant zijn om te verkopen. Dit kan op een aantal manieren, en je moet zorgen dat het aan een aantal eisen voldoet.

Het vinden van een product kan zomaar ineens gaan, bijvoorbeeld omdat je ergens een probleem in ziet of een mooi product ziet. Ook kan je kijken wat populair is in het buitenland, en dat naar Nederland halen.

Een manier die Jia Ruan graag toepast is de winkelwagenmethode. In zijn training vertelt die daar alles over, veel beter dan ik hier kan doen.

Stap 2: Kan je het product ook in Nederland verkopen?

Als je een goed product gevonden hebt, is het ook van belang om te weten of het al (veel) in Nederland verkocht wordt. Als dat namelijk het geval is, kan het lastiger zijn om hier een succes van te maken.

Dit doe je door bijvoorbeeld te kijken of je het product al op Bol kan vinden. Als die daar nog niet te vinden is, dan is het natuurlijk een erg geschikte kans om het te verkopen. Zeker als je hebt gezien dat het in het buitenland (bijvoorbeeld op Amazon) ook al goed verkoopt.

Mocht je product al wel op Bol staan, dan nog kan je succes behalen. Dan gaat het om waarde creëren door bijvoorbeeld je afbeeldingen en omschrijvingen. Zo kan je alsnog concurreren en winnen. Hierover vind je in de Bol Masterclass ook heel veel informatie over terug.

Stap 3: Inkopen doen

Zie je kansen? Mooi! Dan is het tijd om het product in te kopen.

De Bol Masterclass leert je hoe je de beste leveranciers voor het product vindt. Zo kan je een langdurige relatie met ze aangaan, waardoor je misschien nog betere prijzen kan krijgen.

Om het product te testen, raden ze je ook aan om dit in kleine hoeveelheden in te kopen. Puur om te testen. Zo zie je of je doelgroep interesse heeft in zo’n artikel.

Slaat het aan, dan kan je groot inkopen. Importeren lijkt misschien erg lastig (in verband met invoerrechten, transport, BTW, etc.), maar de Bol Masterclass laat het erg makkelijk lijken. Ze helpen je door het hele proces heen, ideaal.

Bekijk hier ook een training van Jia Ruan, om te ervaren hoe het werkt.

Stap 4: Bol.com listing maken & optimaliseren

Als laatste stap laat je Bol het werk doen. Jij verzorgt de producten, zij doen de rest. Ook opslag en distributie kan je door Bol laten doen, ideaal.

Op die manier kan je zelf bepalen wat je doet. Bijvoorbeeld je omschrijving en foto’s van je producten nog verder verbeteren, nieuwe producten zoeken of lekker op de bank hangen.

Uiteraard moet je ook de voorraad bijhouden, zodat het product niet uitverkocht is. Hier helpt de Bol Masterclass je ook in.

Kosten van deze Masterclass

De Bol Masterclass kan je op twee manieren betalen. Je kan eenmalig het bedrag van 997 euro betalen, of in 5 termijnen van 250 euro per keer. Mocht je twijfelen om de Bol Masterclass te kopen, dan kan ik je aanraden om dat in een keer te doen. Anders betaal je namelijk 25% meer (1250 vs 997), en dat zijn ook juist kosten die je goed kan gebruiken om te beginnen met het verkopen.

Want als je de cursus gekocht hebt, betekent het niet dat je er al direct bent natuurlijk. Je moet er zelf ook nog voor werken en het echt willen.

Hierbij komen ook nog een paar kosten bij kijken. Immers, je moet producten gaan verkopen via het platform van Bol. Die producten moet je zelf inkopen, en daarvoor heb je ook geld nodig. Omdat het in het begin vooral gaat over het testen van producten, kom je met 100-200 euro al een heel eind. Maar houd er dus wel rekening mee dat dit ook nog extra kosten zijn die erbij komen. Al zal je die natuurlijk wel gewoon terugverdienen als je je producten verkoopt.

Verder is het ook goed om te bedenken dat je je investering misschien makkelijker en eerder terug kan verdienen als je ook meer tijd en geld investeert in je onderneming en producten. Heb je dus meer geld liggen wat je wilt investeren in jezelf, kijk dan ook serieus of je dat kan doen door bijvoorbeeld net wat meer of andere producten te testen.

Conclusie Bol Masterclass review

Al met al biedt Jia Ruan met de Bol Masterclass je een mooie inkijk in de wereld van online geld verdienen door het kopen en verkopen van je eigen producten. Je wordt stap voor stap meegenomen in het proces, wat voor iedereen te volgen is. Of je nou beginner bent als het aankomt op online geld verdienen, of als je daar al wat ervaring mee hebt.

Daarnaast is Jia ook een fijne motivator, waardoor je merkt dat je toch net dat ene stapje extra neemt en meer in jezelf gelooft. Dat helpt je vervolgens ook weer meer onderweg naar het behalen van succes. Hoewel dat helaas niet gegarandeerd is, zie je wel dat er voldoende mensen zijn die leuk geld verdienen door de Bol Masterclass.

Voordelen

 • Je wordt meegenomen in alle kleine stapjes in het proces, waardoor je heel goed weet wat je moet doen om zelf ook succesvol te verkopen.
 • Als je alles volgt, is het niet heel lastig om ook zelf producten te verkopen.
 • Fijne en grote community waar je al je vragen kan stellen.
 • Veel extra bonussen, zodat je bijvoorbeeld ook rekening houdt met je BTW, en hoe je makkelijken beginnen aan je onderneming (KvK, bankrekeningen, etc.).

Nadelen

 • De prijs van de Bol Masterclass kan wat hoog zijn om direct te betalen. Al krijg je er wel veel waarde voor terug.
 • Garantie die geleverd wordt is minimaal, je krijgt tot 14 dagen je geld terug als je niet tevreden bent over de cursus. Uiteraard wel fijn dat die regeling bestaat.
 • Voor sommige mensen zal Jia wat ‘over-the-top’ klinken, daar moet je maar van houden of aan wennen.

Bol Masterclass acties

 • Leer exact hoe je een e-commerce bedrijf kan beginnen
 • Alles van A-Z uitgelegd
 • Pas de succesformules van anderen toe
 • Krijg toegang tot de lessen & coaching sessies
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
smmb-masterclass-boyd-hoek

SMMB Masterclass Review

Inhoud Wat is Social Media Marketing?Achtergrond en betrouwbaarheid Boyd HoekDoelgroep van de SMMB MasterclassOver de SMMB Masterclass CursusWat ga je precies leren?Week 1: Fundering leggenWeek 2: Resultaten behalenWeek 3: Eerste…
Bekijken