Beleggen bij broker DEGIRO

Review over Beleggen bij Broker DEGIRO

Lees in onderstaand artikel meer over de kosten, handelsmogelijkheden, veiligheid, betrouwbaar en de service bij DEGIRO. Een plek waar handelen veilig en eerlijk moet verlopen, zonder dat je inbreuk hebt op je privacy of rendement!

DEGIRO is een Nederlandse broker waarbij je kan beleggen. Het is een pure broker, dus eentje die alleen bestaat om broker te zijn. Hierdoor weten ze de kosten mooi laag te houden. Ook omdat alles via het internet gebeurt bij deze broker.

In ‘t kort is een broker een partij die in één of meerdere landen actief is om voor particulieren aandelen te kopen bij bedrijven. Naast puur aandelen, kan je afhankelijk van de broker ook vaak indexfondsen, opties, obligaties en ETF’s (trackers) kopen. Zo ook bij DEGIRO.

Wat maakt DEGIRO uniek?

DEGIRO is in korte tijd opgekomen als fantastische broker die bekend staat als de broker met een van de laagste transactiekosten in heel Nederland. Je transactiekosten kunnen dan ook één van de grootste impact hebben op je uiteindelijke lange termijn rendement en daarmee was dit voor veel mensen een goede keuze. Stel je hebt namelijk 1% meer aan kosten, betekent dat eigenlijk dat je 1% minder rendement behaalt. Lage kosten zijn dus ideaal.

Daarnaast is DEGIRO echt de broker voor de mens dankzij hun simpele interface en laagdrempelige manier van aandelen en fondsen kopen. Zeker tijdens de coronacrisis is deze bekroonde broker snel via mond-tot-mond-marketing gegroeid.

Naast de lage beleggingstarieven heeft DEGIRO ook doorgaans mooie acties lopen, waarbij je bijvoorbeeld tot wel € 50,- transactietegoed krijgt of via vrienden ook een leuke bonus. Maak daar hier direct gebruik van!

Is DEGIRO betrouwbaar?

Het fijne van DEGIRO is in eerste instantie dat het een broker is waar je geheel zelf kan beleggen. Dit is overigens zowel een voordeel als een nadeel, welke je kan vergelijken met bijvoorbeeld je eigen bank.

Banken als ABN AMRO, ING en Rabobank zijn naast beheerders van je betaal- en spaarrekeningen ook nog eens brokers. Hier kan je kiezen of je jouw vermogen zelf gaat beleggen, of dit door financieel adviseur en beleggingsexperts laat doen.

Op deze manier weet je echter nooit zeker wat er met je geld gebeurt, en heb je hier dus minder inzicht in. Daarnaast is het zo dat laten beleggen ook extra kosten met zich mee brengt, wat je eigen rendement hindert. Als belangrijkste is het ook zo dat laten beleggen niet meer maar vaak minder rendement oplevert dan bijvoorbeeld gewoon de markt volgen.

Bij DEGIRO doe je alles zelf, op eigen onderzoek en met eigen inzicht. Je kan hier dan ook geen adviseur inschakelen die jouw vermogen voor je belegt.

DEGIRO broker beleggen review

Het grote voordeel is dus dat je kosten bij een zelfstandige broker een stuk lager zijn dan bij een bank, maar je dus eigenlijk wel alles zelf moet doen. Afhankelijk van je eigen kennis kan dit natuurlijk gewoon een voordeel zijn, omdat je belegt zoals je helemaal zelf wilt en voor je ziet.

En is je geld veilig?

Naast de hoge betrouwbaarheid van DEGIRO, is je geld dan ook meer dan veilig. Evenals je aandelen. Je belegt bij DEGIRO niet in verschillen tussen de koersen, maar je koopt echt daadwerkelijk een deel van een bedrijf, waarvan de aandelen ook 100% van jou zijn.

Bij DEGIRO kan je hiermee, in tegenstelling tot andere brokers, kiezen om jouw aandelen dan ook niet ‘uit te lenen’ waardoor je niet ineens lege aandelen hebt. Dit is de keuze tussen een Standaard en Custody account. Ook is het een fijn gevoel om niet met CFD’s (Contract for Difference) te werken, wat met een gebrek aan kennis nog wel eens tricky kan zijn.

DEGIRO is, net als andere brokers in Nederland, verplicht om je beleggingen op een aparte rekening te bewaren. Mocht het zo zijn dat een broker als DEGIRO failliet gaat, zijn je beleggingen hierdoor nog gewoon van jou en zijn ze veilig.

Welke handelsproducten heeft DEGIRO?

De broker biedt verschillende accounts aan, welke per account weer verschillende producten aanbiedt. Afhankelijk per product kan je kiezen voor een dagorder, doorlopende order, of (stop) limit order, op basis van een Long of een Short (Kopen of Verkopen).

De handelsproducten bij DEGIRO op dit moment bestaan uit:

 • Aandelen
 • Beleggingsfonden
 • ETF’s
 • Futures
 • Hefboomproducten
 • Obligaties
 • Opties
 • Warrants

Hiertoe krijg je toegang via maar liefst 23 Europese aandelenmarkten, 3 Amerikaanse en 4 beurzen van elders wereldwijd.

Zo is er haast geen beperking tot waar je in zou willen beleggen en jouw handelstrategie wilt toepassen. Denk aan handelen via Euronext Amsterdam, Nasdaq en NYSE.

Risico’s van beleggen

Beleggen gaat NOOIT zonder risico’s, alles in het leven betreft doorgaans risico’s, en het investeren van je vermogen is geen uitzondering. Het is altijd mogelijk je geld te verliezen en om in een crisis te geraken wat geen positieve invloed kan hebben op je investering.

DEGIRO is hier ook open over, maar is niet verantwoordelijk voor de beleggingskeuzes die jijzelf maakt. Een groot deel van de risico’s zijn te beperken door van tevoren te weten waar je aan begint en een beleggingsstrategie te bepalen.

Voordat je begint met beleggen is het dus zaak om bewust te zijn van de risico’s die erbij komen kijken. Daardoor geldt bijvoorbeeld ook dat je niet met geld zou moeten beleggen wat je binnen korte periode nodig hebt.

Leren beleggen en andere pluspunten

Leren beleggen wordt vaak gedaan door te doen, maar een stuk theorie is uiteraard nooit verkeerd. DEGIRO helpt hier een stukje mee, met behulp van hun beleggersacademie. Via het unieke kenniscentrum van hen, krijg je inzicht in een heleboel van je vragen, of doe je nieuwe ideeën op.

Denk hierbij aan het fundament met vragen als:

 • Wat voor belegger ben jij?
 • Wat betekenen de verschillende termijn omtrent beleggen?
 • Welke financiële instrumenten en handelsproducten bestaan er?
 • Hoe maak je een beleggingsplan?

Maar ga ook dieper op de stof in met kennis over:

 • Technische en fundamentele analyse
 • Beleggingsstrategieën
 • Meer informatie over de voorgenoemde producten
 • Hoe komt de koers stand en hoe kies je jouw aandelen?

Op vrijwel al je vragen, en meer, krijg je een antwoord via het kenniscentrum van DEGIRO met behulp van uitgebreide teksten of concrete video’s!

DEGIRO helpt hun klanten dus uitgebreid om hen zo een betere belegger te maken met meer kennis van zaken rondom het beleggen. Zo krijg je meer vertrouwen in wat je aan het doen bent, en weet je waarom je het doet (je hebt een serieus plan).

Wat zijn de (service)kosten van DEGIRO?

Dan zijn de tarieven natuurlijk ook niet onbelangrijk. Want hoeveel gaat beleggen je kosten? Zeker op de lange termijn is deze vraag van groot belang.

Een uniek pluspunt van DEGIRO is hun ETF Kernselectie. Een lijst van ETF’s waar je geen transactiekosten over betaalt! Dit zijn indextrackers door heel de wereld zoals populaire ETF’s als de Vanguard FTSE of iShares S&P500. Hier zitten wel nog wat haken en ogen aan, waarvoor je de voorwaarden nog even zou moeten lezen. Maar je kan in ieder geval beleggen zonder transactiekosten.

Verder krijg je over het algemeen ook heel duidelijk inzicht in al je kosten bij DEGIRO via de website. Waarin je tevens een vergelijking met andere brokers en banken kan opvragen. Het gehele document tarievenoverzicht is ook zonder problemen op te vragen via de website.

Hierin zie je de kosten van alle producten zoals ook obligaties, aandelen en opties. Zo zie je ook dat je per beurs waar je via handelt €2,50 per jaar betaalt om je jaarlijks aan te sluiten bij de beurs waar je graag op verhandelt, uitgezonderd van Euronext Amsterdam en Brussel.

Kan je pensioen bouwen via DEGIRO?

Ja. Sinds kort is het zelfs mogelijk om een pensioenrekening te beginnen bij DEGIRO! Op deze manier kan je ook blijven doorbeleggen voor een aanvullend pensioen. Vaak is dit bij de meeste brokers in slechts indexfondsen, maar bij DEGIRO kan dit ook in aandelen, obligaties en ETF’s!

Het voordeel van beleggen voor je pensioen is dat het fiscaal een stuk aantrekkelijker is. Zo kan je zelf je risico en spreiding bepalen van jouw eigen lijfrenterekening welke je op je pensioenleeftijd kan innen.

De mogelijkheid bestaat er tevens voor ZZP’ers, waarbij het belastingvoordeel ook gewoon benut kan worden.

Belastingvoordeel op je pensioen

Met een lijfrenterekening gelden er andere belastingregels, waarbij de belastingdienst dus een deel van je inleg gewoon teruggeeft. Hierbij volg je hun fiscale richtlijnen en betaal je vervolgens geen vermogensrendementsheffting (box 3) en de inkomstenbelasting (IB) wordt tevens ook uitgesteld tot wanneer het pensioen wordt uitgekeerd.

Enkele richtlijnen hiervoor zijn bijvoorbeeld dat je niet altijd je geld zomaar kan opnemen, je kan niet onbeperkt geld storten maar moet binnen je jaarruimte blijven, en je moet inkomstenbelasting alsnog betaling wanneer je jouw pensioen ontvangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like