Joshua-kaats-foto

Wie is Joshua Kaats – dé dropship koning van Nederland?

Joshua Kaats is een naam die je wellicht wel eens langs hebt zien komen. Bijvoorbeeld via de Facebook advertenties die hij draait, waarin hij belooft dat hij jou kan helpen met het opzetten van een online e-commerce business.

Maar wie is Joshua Kaats precies, en is hij te vertrouwen of is het een oplichter? In dit artikel zal ik je meenemen in het verhaal achter Joshua Kaats.

Of bekijk hier direct het aanbod van zijn Dropship Academy.

Wie is Joshua Kaats

Joshua Kaats is een jonge internet ondernemer, zoals er tegenwoordig wel meerdere zijn. Tijdens zijn studie commerciële economie kwam hij erachter dat hij die kant (naar het bedrijfsleven toe, een 9 tot 5 baan) niet zo zag zitten.

Hij had destijds reeds een bedrijf, FitFormation, waarmee hij mensen hielp met afvallen. Dit werkte allemaal in principe online. Zo kwam hij in de wereld van online marketing terecht. Omdat hij vond dat het opschalen van een bedrijf in de diëtetiek niet zo makkelijk gaat, ging hij op zoek naar andere mogelijkheden.

Zo besloot hij plots om naar Thailand te gaan, en zich daar te omringen met gelijke mensen (digital nomads). Op die manier kwam hij daar in aanraking met dropshipping, wat in Amerika bijvoorbeeld al erg groot was, maar in Nederland nog nauwelijks werd toegepast.

Hij begon met webshops gericht op fitness artikelen (leggings en tanktops), om zo direct in de eerste maand al duizenden euro’s om te zetten. Uiteindelijk heeft Joshua Kaats besloten om een cursus op te zetten, en daar ken je hem waarschijnlijk van, de Dropship Academy.

Als je op zoek bent naar meer informatie over hem, kan ik je ook aanraden om eens zijn ‘Dropship Journey’ te bekijken op Youtube, of het filmpje hieronder.

Zoals je kan zien is Joshua heel erg open over van alles, en komt hij erg betrouwbaar over.

Wat is de Dropship Academy?

De Dropship Academy is de bekendste cursus van Joshua, en daarmee leert hij andere (startende) ondernemers met het starten van hun eigen dropship business.

Dropshipping houdt in dat je de artikelen direct vanuit de leverancier naar de klant verzendt. Op die manier hoef je zelf dus geen voorraad aan te houden, wat enorm in de opstartkosten scheelt. Het is dus een hele mooie manier om te starten met je eigen e-commerce business. Zo kan je snel dingen testen of ze werken, en of het aanslaat op je beoogde doelgroep.

Waar voornamelijk gebruik van gemaakt wordt, is Aliexpress dropshipping. Hierbij koop je dus je producten op Aliexpress (want goedkoop) en verkoop je ze aan je klanten. Zij moeten wat langer wachten op hun producten, maar zullen daardoor ook wel goedkoper uit zijn.

Wil je meer weten over de Dropship Academy, lees dan ook eens deze Dropship Academy review. Of volg een gratis training van de man zelf.

Andere cursussen

Joshua Kaats heeft naast de DSA ook nog een andere cursus opgezet, de High Ticket Dropship Academy (HTDSA). Dit heeft hij in samenwerking met Sven Jansen gedaan.

Waar je met ‘normaal’ dropshippen vaak een inkoop hebt van onder de 20 euro en een verkoop van (pak hem beet) onder de 100 euro, ga je met high ticket producten dus de duurdere kant op.

Dit betekent dat je een hogere absolute marge kan pakken per verkocht artikel. Zo pakken ze zelf tot wel 500 of 600 euro marge per verkocht product. Daarnaast heb je waarschijnlijk wat minder klanten, wat betekent dat je klantenservice het minder druk heeft.

Ook over de HTDSA hebben we een review geschreven, hier lees je de High Ticket Dropship Academy review.

Maar is Joshua betrouwbaar?

Oke, we weten dus nu wie Joshua is, waarom je hem misschien kent, en wat hij doet om zijn geld te verdienen (hij heeft webshops en verkoopt zijn cursussen).

De Dropship Academy en High Ticket Dropship Academy zijn allebei als een bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, zoals het hoort. De Dropship Academy BV is van Joshua Kaats zelf, KAJA ECOM BV hoort bij de HTDSA en is van Joshua en Sven samen (KAJA = KAats/JAnsen).

Die kan je gewoon opzoeken in het handelsregister van de KvK, om zo tot een adres te komen. Zie bijvoorbeeld:

Verder kan je Joshua ook volgen op zijn Facebook, Instagram en Youtube kanalen, waar hij met regelmaat verschillende video’s met je deelt en je meeneemt in zijn reis.

Als je zijn kanalen afgaat, kom je er achter dat Joshua heel erg open is over alles wat er met hem gebeurt. Ook staat hij altijd klaar om je antwoorden te geven via bijvoorbeeld zijn verhaal op Insta.

Je ziet ook dat hij fouten maakt, die deelt hij ook met enige regelmaat. Daarnaast zie je dat hij erg authentiek en transparant overkomt, waardoor je hem eigenlijk niet zo snel kan verafschuwen.

Vermogen Joshua Kaats

Iets waar veel mensen ook naar op zoek zijn, is het vermogen van Joshua Kaats. Waarschijnlijk omdat men wil weten in hoeverre Joshua ook echt succesvol is.

Het vermogen van Joshua is niet zomaar in te zien, hier heeft alleen hij (en de Belastingdienst als het goed is) inzicht in.

Je kan wel zelf snel een rekensom maken dat hij al miljoenen omgezet heeft met zijn verschillende bedrijven (cursussen en webshops). Zo laat hij regelmatig een succes zien van een webshop, waar hij dan tienduizenden of honderdduizend heeft omgezet in een week of een maand tijd.

Verder rijdt hij ook in een Lamborghini én Ferarri. En nee, die zijn niet gehuurd, maar echt van hemzelf. Zie bijvoorbeeld onderstaande video.

Joshua Kaats zijn webshops

Over de eigen webshops die Joshua beheert, is hij altijd erg stil. Dat komt omdat ze in principe makkelijk te kopiëren zijn.

Immers, als je een webshop ziet, kan je heel makkelijk eenzelfde leverancier vinden met hetzelfde product, om vervolgens ook nog eens te kijken naar wat voor een advertenties ze op de platformen als Facebook draaien.

Om dat tegen te gaan deelt hij in principe zijn webshops dus niet. En ze zijn ook niet zo makkelijk te vinden.

Maar als je zoekt op KAJA ECOM BV, dan kan je nog wel eens een webshop tegenkomen. Bijvoorbeeld mijnelektrischestep.nl en onzekinderwagen.nl. Dit lijken beide webshops van Joshua Kaats (samen met Sven Jansen) te zijn, en tot de high ticket producten te behoren die ze aanbieden via hun HTDSA cursus.

Conclusie

Wat je ook van Joshua vindt, je zal bewondering voor hem moeten hebben dat hij op jonge leeftijd al meerdere miljoenenbedrijven heeft opgezet. Dat komt niet zomaar, maar door hard werken.

Ook kan je wel concluderen dat Joshua Kaats betrouwbaar is, en zeker niet als oplichter aan te merken is. Hij verkoopt gewoon zijn producten online, maar dat betekent niet dat je een oplichter bent.

Op het internet zal je waarschijnlijk ook negatieve verhalen vinden, zoals je die altijd zal vinden. Uiteindelijk moet je vooral ook zeker zelf bepalen wat je van Joshua vindt. Kijk vooral eens naar zijn sociale media, en maak zo je gedachte op.

Daarnaast kan je natuurlijk ook een gratis cursus volgen, om te zien hoe hij te werk gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like