jia-ruan-foto

Wie is Jia Ruan, en waarom zie je hem zo vaak?

Jia Ruan, je zal zijn naam en gezicht vast en zeker al eens tegengekomen zijn. Als je op zoek bent naar manieren voor online geld verdienen, is hij een van de bekendere mensen die je tegenkomt. Waarschijnlijk wil je wat meer weten over hem, en lees je daarom dit artikel.

In dit artikel geef ik je wat meer informatie over de persoon Jia Ruan. Wie het is, waarom je hem zo vaak tegen kan komen en of hij te vertrouwen is.

Wie is Jia Ruan?

Jia Ruan is een online ondernemer, geboren in 1996. Van jongs af aan al ondernemend bezig. Zo zegt hij zelf dat hij op tienjarige leeftijd het dorp rondging om klusjes te doen. Later op de middelbare school verkocht hij armbanden die werden ingekocht in China.

In 2017 begon hij iets waar die later erg bekend mee zou worden. Hij ging producten vanuit China importeren naar Nederland, en ze vervolgens op een marketplace zoals Bol.com en Amazon verkopen. Zo kon hij online geld verdienen (naar eigen zeggen 1.200 omzet in de eerste maand, 6.000 in de tweede en 20.000 in de derde) van achter zijn laptop, op alle plekken ter wereld.

Dit werd een groot succes mede door de mindset die Jia zich had aangeleerd. Hij las veel boeken, ging op zoek naar mensen die al (zakelijk) succes hadden, om te kijken hoe hij dit zelf ook kon bewerkstelligen. Ondertussen kunnen we denk ik wel zeggen dat dat gelukt is.

Een verder levensverhaal over Jia kan je verder ook nog terugvinden bij nieuwsmedia zoals Vice, NRC of BNNVARA.

Waarom zie je hem altijd in advertenties verschijnen?

Jia verkocht dus producten op Bol. Dat verklaart natuurlijk nog niet waarom je hem altijd in advertenties op Facebook, Instagram en Youtube voorbij ziet komen.

Dat komt omdat Jia Ruan besloten had om ook anderen aan succes te gaan helpen, in de vorm van het coachen van mensen. Hieruit is (o.a.) de Bol Masterclass ontstaan, waar je leert hoe ook jij producten kan gaan verkopen op Bol.com.

Jia is dus een van de e-commerce guru’s in Nederland, naast bijvoorbeeld Joshua Kaats die zich richt op dropshipping.

Wat is de Bol Masterclass?

De Bol Masterclass is dus het programma waarvoor je waarschijnlijk die advertenties tegenkomt. Hierbij leer je om ook succesvol te worden als verkoper op Bol. Dit is onderdeel van het educatie programma van Jia.

Via deze Masterclass zijn al duizenden startende ondernemers op weg geholpen om een succesvolle verkoper te worden op Bol. Op VerdienFormule hebben we daar ook al over geschreven, en kan je hier de Bol Masterclass Review lezen.

Als je nog niet helemaal zeker weet of dit een interessante stap voor je is, kan je ook een gratis training bij Jia volgen. Op die manier krijg je een beter beeld van hoe het in elkaar zit, en waarom het werkt.

Andere cursussen

De Bol Masterclass is niet de enige cursus die Jia Ruan heeft uitgebracht. Met zijn bedrijf (Unstoppable) brengen ze bijvoorbeeld ook de Agency Masterclass uit, waarmee je leert hoe je een succesvolle Social Media Marketing Agency op kan zetten (waarmee je dus advertenties draait voor andere bedrijven). Ook daarvan hebben we een review op VerdienFormule. De Agency Masterclass heeft Jia in samenwerking met zijn businesspartner Mitchell Weijerman opgezet.

Daarnaast is er ook nog een Unstoppable Mindset. Hier leer je hoe je jouw mindset kan optimaliseren. Mindset is iets waar iemand als Jia enorm op hamert. Hij benoemt dat dit het grote deel is waar hij zijn succes aan te danken heeft.

Jia Ruan vermogen

Veel mensen zijn ook op zoek naar het vermogen van Jia Ruan. Waarschijnlijk om te bepalen of hij daadwerkelijk wel zo succesvol is als dat hij zelf beweert.

Helaas (of gelukkig) is het niet zo dat je van iedereen zomaar even het vermogen kan opzoeken, dus ook niet bij Jia Ruan. Wat we wel kunnen vermelden, is de omzet van zijn bedrijven, maar dan kom je nog niet echt in de buurt van zijn eigen vermogen. In onderstaande video geeft Jia zelf wat meer informatie op de vraag of hij al miljonair is.

Hij zegt dus zelf al wel miljoenen te verdiend hebben met zijn bedrijven, zelfs binnen 12 maanden, wat het dus een miljoenenbedrijf maakt (richting 3 miljoen per jaar zat hij ten tijde van de video). Ook benadrukt hij dat hij zelf nog geen miljonair is, maar een vermogen heeft van 6 cijfers. Dit komt omdat er natuurlijk ook kosten bij komen kijken, en er diverse business partners zijn waarmee hij het verdiende geld moet verdelen.

De video is van 2019, dus wellicht is het nu wel heel erg anders. Ik heb helaas online geen andere informatie kunnen vinden die hier nog wat meer over verstrekt. Ook kunnen we de informatie die Jia in bovenstaande video deelt niet checken, dus moeten we hem maar op zijn woord vertrouwen.

Jia Ruan ervaringen

Je kan misschien denken dat Jia Ruan af en toe vervelend overkomt met al zijn advertenties. Daar helpt een ad blocker je vaak gelukkig ook mee ;).

Dat doet verder echter niks af van het feit dat Jia (en de rest van het team Unstoppable) bijzonder hun best doen om jouw business tot een succes te maken. Met de cursussen (hoewel best wel prijzig) krijg je een stappenplan voorgeschoteld hoe ook jij kan starten met of verkopen via Bol, of een ijzersterke mindset of met een marketing Agency.

Wat dat betreft denk ik dus oprecht dat de cursussen (en dus Jia zelf) anderen verder helpen met het behalen van hun succes. Er zijn genoeg succesverhalen te vinden van mensen die middels zo’n cursus een nieuw leven hebben kunnen starten.

Dat gezegd hebbende, zijn er natuurlijk ook altijd mensen die nog niet het succes hebben behaald. Misschien heeft het te maken met mindset, of past een speciale vorm van online geld verdienen (bijvoorbeeld via Bol) niet zo goed bij ze. Geen idee natuurlijk.

Jia Ruan een scam of oplichter?

Jia wordt door velen ook een oplichter of scammer genoemd, zonder verdere onderbouwing.

Wie weet omdat mensen de cursus aan de dure kant vinden, dat ze het makkelijk vinden om Jia als oplichter aan te stippelen, maar dat lijkt me wat makkelijk.

Mocht je nog niet veel vertrouwen hebben in Jia (of zijn team), kan je ook zeker eens kijken bij zijn Instagram, Youtube of Facebook accounts, waar hij vele volgers heeft en erg oprecht lijkt te zijn.

Een andere reden waarom je misschien wat wantrouwen richting hem kan hebben, is dat ze het makkelijk laten lijken om online veel geld te verdienen (10.000 euro per maand of meer). Dat zal echter niet zo makkelijk gaan, en vereist best wel wat werk. In andere video’s benoemt Jia echter ook dat hij altijd hamert op een goede mindset waardoor je hard werkt, want met een beetje aankloten kom je er niet.

Al met al zou ik zeggen dat Jia Ruan een erg betrouwbaar persoon is, die je graag op weg wilt helpen met het behalen van jouw online succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like