Geld Verdienen met beleggen in vastgoed!

Hoe kan je geld verdienen met vastgoed beleggen? 7 strategieën voor elke investering!

Geld verdienen met vastgoed is een fantastische mogelijkheid om je vermogen snel op te bouwen. Vaak wordt er snel opgekeken naar vastgoed investeerders maar eigenlijk is de drempel om te beginnen met beleggen in vastgoed relatief laag!

Veel mensen maken het allemaal een stuk groter dan dat het is en daarom blijft de huizenmarkt nog vrij onderbezet door kleinschalige investeerders. Het beleggen in vastgoed is echter zeer toegankelijk, zowel met als zonder kapitaal!

Hieronder zal ik je uitleggen waarom vastgoed zo’n fantastische investering is en met welke strategieën je ook daadwerkelijk succes behaalt! Zo kan iedereen na dit artikel direct beleggen met hun zoektocht naar een pand en hier passieve inkomen aan verdienen!

Waarom investeren in vastgoed?

Vastgoed is met name een zeer betrouwbare investering, dit klinkt misschien tegenstrijdig maar het schijnt toch één van de meest vertrouwde manieren van vermogensbeheer te zijn. Dit is tevens ook de eerste reden om te beginnen met geld verdienen aan vastgoed, het is een belegging zonder stress, frustaties en financiële zorgen dat je geld verloren gaat.

De kans dat je geld niks meer waard wordt is vrijwel nihil en de huizenmarkt zal altijd verwacht worden te stijgen over een langere periode. Daarnaast is het een passieve belegging waar je zelden naar hoeft om te kijken maar je een hoger rendement geeft dan je spaarrente.

Zorgeloos geld verdienen aan deze opbrengsteigendom

Het zit dus zo dat een vastgoed investering je geld vastzet in stenen en dus niet verloren zal gaan. Dit is aantrekkelijk voor mensen met vermogen dat maar op je spaarrekening staat en geen tijd hebben actief te beleggen. Begin dus zo snel mogelijk met de verhuur, beheer en doorverkoop van vastgoed!

Zo maak je een tweede en verder passieve inkomstenbron waarnaast je ook nog eens vermogen opbouwt gedurende de looptijd van je belegging. Geld verdienen met vastgoed wordt ook continu aantrekkelijker naarmate de rente bij hypotheken lager worden. Deze zijn zelfs momenteel lager dan de inflatie waardoor je dus letterlijk gratis geld krijgt.

Ervaringen van vastgoed beleggen

Bekijk hieronder de takeaway van het artikel met daarin de voor- en nadelen bij het investeren in vastgoed! Je zal zien dat het snel te leren is en er veel mensen zijn die je kunnen helpen bij jouw eerste aankoop van een beleggingsobject.

Ook kan je een eigen koophuis waar je zelf in gaat wonen zien als beheer voor je vermogen welke je met de juiste hulp veel geld kan opleveren. Beleggen in vastgoed heeft enkele simpele stappen welke je onder de knie moet krijgen om zo snel je investering de moeite waard te laten zijn.

Voordelen

 • Voor elk type belegger
 • Zonder stress en verrassingen
 • Geheel passief inkomen
 • Snel rendement op investering

Nadelen

 • Enig kapitaal nodig
 • Ingewikkelde regelgeving
 • Overweldigende belegging

Onroerend goed is dus een fantastische keuze voor je vermogen wanneer je je inleest in dit vakkundig gebied. Om geld te verdienen blijven ‘stenen’ een onmiskenbare inkomstenbron voor mensen die écht rijk en succesvol zijn geworden.

Beginnen met geld verdienen aan vastgoed investeringen

Om te beginnen met de zoektocht naar je eerste pand ben je al een goed stuk op weg naar een fantastische investering. Je hebt nu een goed stappenplan voor je met daarin de hiervoor genoemde tips en aandachtspunten in je belegging.

Beginnen met een vastgoed investering zal dus voor iedereen anders zijn, met name afhankelijk van je doel. Is dit vermogensbeheer, inflatie tegen gaan, als spaarrekening of echt om goed geld te verdienen als vastgoedmagnaat? Dit speelt allemaal mee en daarom staan hieronder de zeven beste manieren op jouw vastgoed belegging met succes aan te pakken!

7 bewezen methodes voor een succesvol beleggingsobject!

Elke investering is weer anders en zelfs de ene vastgoed belegging is de andere niet. Daarom staan hieronder 7 verschillende methodes, elke met een andere doelgroep, risico en te verwachten rendement.

Het blijft wel aan te bevelen om tot op zekere hoogte gewoon in dezelfde manier van beleggen te blijven en je hier in te specialiseren. Zo blijf je overzicht houden tijdens het beleggen in vastgoed en kan je tevens makkelijk geld verdienen met investeren!

Panden opknappen en doorverkopen

Als eerste zal ik de meest spraakmakende manier uitleggen van geld verdienen aan vastgoed. Dit is namelijk het aankopen van een verlaten pand, deze in z’n geheel opknappen en daarna weer verkopen als koophuis.

Hierbij haal je je winst uit de verkoop min de kosten en aankoopprijs van het pand. Dit maakt deze manier van investeren in vastgoed echter wel een stuk actiever en is daarom misschien minder aantrekkelijk dan de volgende methodes.

Het is daarentegen wel weer fijn om de renovatie uit te besteden aan een bouwbedrijf welke dus het meeste van dit werk uit handen neemt. Dit vergt echter wel het oog van een kenner om hiervoor een goed pand te vinden!

Lange termijn verhuren als “huisjesmelker”

De tweede manier is dus de verhuur van beleggingsobjecten. Hierbij kan je kijken naar zowel studentenhuizen als gezinshuizen, beide met hun eigen voordelen.

De term “huisjes melken” slaat vervolgens weer op de manier hoe enkele bedrijven en particulieren hier misbruik van maken door veel te hoge huurprijzen te vragen een huurders die weinig verstand hebben van de huizenmarkt. Dit raad ik je ten zeerste af omdat je hiermee tegen oplichterij aan zit.

Het is je wel aan te raden om te kijken naar specifieke waarde toe te voegen aan de markt door woongelegenheid te creëren voor studenten en starters met te weinig kapitaal.

Uithuren van Vakantiehuisjes

Deze laatste manier is ook toe te passen op een ander specifiek gebied: vakantieverhuur. Het geld verdienen met vastgoed biedt hier een ontzettend hoge marge en kan dus een fijne inkokmstenbron zijn.

Al deze factoren zijn afhankelijk van de locatie en staat van de vakantiewoning met de winst uit je investering kan zodanig groot zijn dat je zou kunnen overwegen over te stappen naar zo’n verdienmodel!

Naast de vaste verhuur per periode, kan je ook kijken naar tijdelijke verhuur sites als AirBnb om je vakantieverblijf aan te bieden. Deze markt geeft je overigens ook nog mogelijkheden zonder een vakantiehuis aan te kopen, bijvoorbeeld door slechts het beheer te doen of administratieve werkzaamheden te verrichten!

Commerciële winkelpanden B2B verhuren

Om weer een ander onderwerp aan te snijden, is de markt van Business-to-Business een zeer lucratief verdienmodel. Ook binnen het onroerend goed zijn bijvoorbeeld winkelpanden een goede manier om geld te verdienen.

Je zou deze commerciële panden kunnen aankopen en vervolgens verhuren als bedrijfspand of winkelpand om zo een volgende inkomstenbron te genereren. Ook is het mogelijk deze panden te renoveren volgens het eerder genoemde principe.

Houd in je achterhoofd dat je in deze wereld geld verdient door waarde toe te voegen en dit dus ook het geval is met commercieel vastgoed! Zo kan je langzaam aan je vastgoed investering uitbreiden naar kantoorgebouwen, kantoorruimtes en zelfs winkelcentra.

Bijeenbrengen van partijen voor huur of koop

De voorgaande strategie kan ook gebruikt worden in combinatie met huidige strategie. Deze methode is namelijk zo mooi omdat je helemaal nergens eigenaar van bent. De enige waarde die je toevoegt is het bijeenbrengen van een koper en verkoper, of huurder en verhuurder.

Dit kan je doen voor zowel commercieel onroerend goed als particulier vastgoed en is een fantastische manier wat geld bij te verdienen. Je vraagt namelijk steeds een commissie wanneer je deze twee partijen samenbrengt en het kost relatief weinig tijd, maar vraagt dus vooral om een enorm netwerk.

Wanneer je makkelijk bent in het opbouwen van connecties, kan je hier dus een schitterend verdienmodel aan hangen en ook op deze manier zelfs geld verdienen met vastgoed!

Lage aankoopprijs bij executieverkoop

Een executieverkoop is een verkoop die wordt gedaan door een bank wanneer de eigenaar van het desbetreffende huis zijn hypotheek niet meer kan betalen of te ver in de schulden zit. Hierbij wordt zijn vermogen verkocht om de schulden af te betalen en vaak is de verkoop van zijn huis één van de grootste mogelijkheden.

Daarnaast is de verkoopprijs hiervan redelijk laag omdat er zo snel mogelijk geld verdiend moet worden, en dit geeft jou dus hier een kans!

Samenwerking met privé investeerders

De laatste methode is om een samenwerking aan te gaan met privé investeerders en hiermee geld verdienen met vastgoed. Dit houdt in om een korte termijn lening aan te vragen waardoor dus je rente wel een stuk hoger wordt.

Dit heeft dus een voor- en nadeel maar op deze manier kan je wel enorm snel jouw vastgoeddeal financieren. Als je veel goede deals tegenkomt maar hier geen kapitaal voor hebt kan je dus gaan kijken naar een (vaste) privé investeerder en jullie allebei laten geld verdienen met vastgoed.

Hierbij is dus het fijnste voordeel dat je snel kapitaal kan opbouwen zonder jarenlang je vermogen op te laten bouwen met een lange termijn huurobject. Je bent eigenlijk continu bezig met de aankoop van goede deals, financiering hiervan en korte termijn verkoop van zo’n pand.

Beleggingsobject zonder kapitaal

Mocht je nou helemaal geen kapitaal hebben, of je eigen vermogen niet willen gebruiken. Dan zijn hier gelukkig ook verschillende manieren voor om toch centen te maken met onroerend goed.

Je zou dus in eerste instantie kijken naar een verdienmodel omtrent AirBnb en andere functies binnen de vakantie verhuur. Zoals het beheer van vakantiewoningen of bijvoorbeeld het voorzien van een optimale klantervaring!

Daarnaast kan je dus mensen bij elkaar brengen en geld verdienen aan de commissie op dit vastgoed. Als je wel kapitaal wilt gebruiken maar hier niet over beschikt, is het aan te raden om connecties op te bouwen met kapitaal en aan hen je beleggingsplan voor te leggen. Zij kunnen je hier ook advies op geven waardoor je er tevens niet helemaal alleen voor staat!

Hulp met financieren bij investeringspartner

Je kan dus kijken naar een investeringspartner en samen geld verdienen door middel van een win-win situatie. Zo krijg je hulp met het financieren van je beleggingsobject wanneer jouw partner instemt met je plan.

Je hoeft alleen nu nog je belegginsplan uit te voeren en je investeringspartner zal hier dus op passieve wijze een deel van de winst ontvangen. Het kan ook een doel van je zijn om dit zelf zo op deze manier uit te voeren!

Vastgoed hypotheek afsluiten

De meest voor de hand liggende methode van kapitaal vergaren is in overleg met een bank. Zij kunnen je verder ook helpen met je beleggingsplan of de aankoop je eigen huis. Eigenlijk sluit je dus simpelweg een lening af om zo jouw pand te financieren tegen maandelijkse betaling van je hypotheek.

Het voordeel hiervan is dat je op dit moment dus een lage rente kan ontvangen welke lager is dan de inflatie, eenvoudig gezegd krijg je dus geld om te lenen! Dit is dus een direct rendement wat je bij aankoop al ontvangt.

Eisen voor een hypotheek op eigen houtje zijn één van volgende zaken:

 • Opgebouwd pensioenkapitaal in je spaarplan
 • Kapitaal uit een groepsverzekering (van bv. werk)
 • Opgebouwd kapitaal uit een zakelijk spaarplan naar je privé pensioenplan – voor zzp’rs en ondernemingen
 • Los kapitaal in je spaar- of levensverzekering
 • Vermogen uit je huidige (deels) afgeloste woning

Daarnaast is het vaak ook een eis om naast een kapitaal te beschikken over een constant inkomen. Voor mensen in loondienst zit dit vaak goed wanneer zij een vast contract hebben, en voor zzp’rs en ondernemers dienen zij hun inkomsten van een periode van afgelopen 1-3 jaar te laten zien.

Risico van een koophuis

Zoals bij elke investering en belegging draagt ook de aankoop van een pand een zeker risico met zich mee. Het gevaar hier is echter een stuk kleiner omdat je jouw opgebouwde kapitaal letterlijk omzet in een stapel stenen, welke dus op bijna geen manier waarde kunnen verliezen.

Uiteraard gaat de huizenmarkt net als elke beurs of markt op en neer op basis van vraag en aanbod, maar als je jouw beleggingsobject voor enige periode vasthoudt, zal de waarde in je pand toch zeker vastgehouden blijven. Hierin mee te nemen is het inflatiepercentage, waardoor deze manier van investeren misschien vergelijkbaar is met het storten van je vermogen in een spaarrekening (zonder rente).

Is investeren in vastgoed effectief?

De manier van geld verdienen door jouw vermogen te beleggen in vastgoed is enorm effectief. Je hebt een externe belegging welke geheel los staat van de waarde van geld en krijgt tevens de mogelijkheid hier een andere verdienmodel aan te koppelen.

In combinatie met de hiervoor genoemde 7 strategieën voor het succesvol geld verdienen met vastgoed, ben je onverslaanbaar in de markt van onroerend goed. Zoals ik al eerder gezegd heb is vastgoed dé manier voor elke ondernemer, kapitalist en toekomstig miljonair om hun vermogen vast te houden en op te bouwen.

Geld verdienen gebeurt in de stenen en het is dan ook zeker aan te raden hier kennis in op te doen. Je bent dus al goed op weg met deze stap!

Snel geld verdienen met vastgoed

Als laatste, hoe ga je snel geld verdienen met vastgoed? “Snel”, is uiteraard een relatief begrip en voor enkele dringt de tijd meer dan voor anderen. Het kan dus gaan over een week, paar maanden of zelfs een paar jaar, het hangt af van de prestatie.

Relatief aan de commerciële markt binnen onroerend goed kan je dus echter gewoon wel snel geld verdienen door bijvoorbeeld te kijken naar het principe om mensen bijeen te brengen en te leven van een commissie. Of door huizendeals te zoeken en een korte termijn lening af te sluiten om jouw koophuis weer snel door te verkopen.

‘Snel geld’ moet je echter verdienen met een doel, omdat het vaak een instabiele inkomstenbron is. Je kan zo kapitaal werven om lange termijn geld te verdienen maar verkijk je dus niet op zo’n snel rijk worden methode!

Schakel een mentor of consultant in!

Een eindpuntje is dus om te kijken naar een coach binnen vastgoed die al heeft bereikt wat jij nog zou willen bereiken. Hier zijn verschillende cursussen voor zoals De Vastgoed Academy van Martijn van den Berg, waarin je precies leert hoe je als beginner de vastgoedmarkt instapt.

 • Reviews
 • Beleggen
 • Investeren
 • Vastgoed

De Vastgoed Academy Review

Inhoud Wie is Martijn van den Berg?Geld Verdienen met Investeren in VastgoedOver De Vastgoed AcademyHuidige StartpositieJouw Doelen en DroomlevenOnze Vastgoedmarkt met Trends en KansenZoekgebieden voor Investeren in VastgoedOff-Market DealsRendement van…
1 comment
 1. Bedankt voor het delen van dit artikel over geld verdienen met vastgoed. Ik ben mij ook aan het verdiepen in de huizenmarkt. Ik zou graag een extra huis willen kopen voor mijn kinderen later. Ik ben benieuwd hoe de markt zich gaat ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like