Pinterest-social

Geld verdienen met Pinterest

Kan je geld verdienen met Pinterest? Jazeker! Als je op zoek bent naar manieren om online geld te verdienen, is het social medium Pinterest waarschijnlijk niet de eerste waar je aan denkt. Maar juist dat maakt het misschien interessant. Veel anderen laten Pinterest links liggen, terwijl het gigantische kansen kan bieden voor jou als online ondernemer.

Zowel geschikt als je al reeds een ondernemer bent en op zoek bent naar nieuwe manieren om meer bezoekers, meer geld of meer volgers te krijgen. Maar ook als je nog niet begonnen bent met online geld verdienen kan je prima starten met Pinterest. Doordat het erg laagdrempelig is, kan iedereen beginnen met geld verdienen via Pinterest.

Klinkt wel interessant toch? Lees gerust verder om er achter te komen hoe je dit kan gaan doen.

Wat is Pinterest?

Allereerst maar even ophelderen wat Pinterest is. Kan zijn dat je er ook nog nooit van gehoord hebt. Het is een sociale media, net zoals Facebook, YouTube en Twitter dat bijvoorbeeld zijn, alleen is het minder bekend bij het grote publiek. Toch heeft het zo’n 500 miljoen actieve gebruikers per maand (en het blijft groeien), waardoor je potentiële bereik natuurlijk gigantisch is.

Onderstaande afbeelding toont je bijvoorbeeld een overzicht van Pinterest. Wie weet dat je dat al eens eerder bent tegengekomen toen je ergens naar zocht op het internet.

Pinterest overzicht

Pinterest heeft zijn naam doordat je het als een prikbord kan gebruiken. Je kan afbeeldingen, video’s en artikelen pinnen om zo een collectie of collage te maken. Dit worden ook wel moodboards genoemd, en die kunnen gezien en gevonden worden door anderen. Daarnaast kan je ook bestaande posts repinnen, een soort retweet of delen op respectievelijk Twitter of Facebook.

Uiteindelijk kan je zo dus een overzicht creëren met daarin alles wat je interessant en belangrijk vindt. Bijvoorbeeld gerelateerd aan je huidige business. Of gerelateerd aan iets heel anders (bijvoorbeeld natuur, fitness, of wellicht een andere hobby van je).

Het uiteindelijke doel van Pinterest is om de gebruikers inspiratie op te laten doen door het laten zien van onder anderen jouw moodboard. En gezien het grote bereik van Pinterest kan je daar eigenlijk best wel geld mee gaan verdienen.

Manieren om geld te verdienen via Pinterest

Goed, nu weet je wat Pinterest is en wat het doet. Maar uiteindelijk ben je in dit artikel terecht gekomen omdat je geld wilt verdienen via Pinterest. Daarvoor kan je de vijf onderstaande manieren toepassen.

Ik ga hier voor het gemak ervan uit dat je zelf capabel genoeg bent om een account aan te maken op Pinterest, want dat is niet heel erg lastig. Gewoon naar de Pinterest website gaan en een account aanmaken. Vervolgens even kijken en testen hoe het werkt, daar leer je zelf het meeste van. Dan nu door naar de manieren om geld te verdienen met Pinterest.

1. Affiliate marketing toepassen

Affiliate marketing is een manier van geld verdienen waar je waarschijnlijk al wel eens vaker van gehoord hebt. Zo niet, lees dan hier hoe affiliate marketing werkt.

In het kort: je promoot producten van andere bedrijven en ontvangt daar een commissie voor als iemand besluit om via jouw linkje het product of de dienst te kopen. Dat kan een percentage van de verkoopsprijs zijn of een vaste vergoeding. In Nederland zijn er diverse affiliate netwerken waar je je kan aanmelden, en waar je heel veel adverteerders vindt. Zo vind je bijvoorbeeld grote namen als Bol, MediaMarkt of Wehkamp, maar ook kleinere spelers in hele specifieke markten zijn hierop aanwezig.

Vervolgens kan je de affiliate links plaatsen bij je Pinterest posts. Je hoeft hiervoor dus niet eens een eigen website te hebben om het te promoten. Het enige is waarschijnlijk dat je een audience moet hebben waar je het aan kan promoten. Daarover straks meer.

Lees ook: Geld verdienen met affiliate marketing.

2. Sponsor deals aangaan met relevante bedrijven

Deze komt een beetje overeen met geld verdienen via affiliate marketing, alleen ligt hier de nadruk op dat je niet met een affiliatie netwerk hoeft samen te werken. Dit kan interessant zijn omdat je zo meer geld kan verdienen (want het netwerk krijgt ook wat als tussenpersoon, en die kan je zo weghalen). Of natuurlijk omdat een bedrijf niet met affiliate marketing bezig is.

Het is hiervoor uiteraard interessant om een deal te maken met relevante bedrijven. Hiervoor kan je zelf op zoek gaan naar bedrijven die mogelijk willen samenwerken, maar uiteindelijk zal je ook merken dat je zelf benaderd zal worden. Zorg er dus voor dat je contact gegevens voor samenwerkingen beschikbaar zijn voor de mensen die je profiel bekijken.

Ook hiermee is het fijn dat je geen eigen website of onderneming naast je Pinterest account hoeft te hebben om geld te verdienen.

Mocht je moeite hebben met het vinden van de juiste adverteerders, dan kan je ook eens kijken op een platform als LinkPizza. Daar kunnen adverteerders en influencers elkaar vinden.

3. Bezoekers van Pinterest doorverwijzen naar je eigen site

Heb je al een website waar je dingen op promoot. Bijvoorbeeld je eigen producten, eigen diensten of misschien wel iets als een affiliate website? En ben je op zoek naar meer relevant verkeer, dan kan Pinterest je ook helpen.

Zoals gezegd zijn er heel veel mensen actief op Pinterest. Als jij relevante posts aan ze kan tonen en ze warm kan maken voor een bezoekje aan je website, kan je daar natuurlijk geld aan verdienen.

Wat dat dan is en hoe je dat moet doen ligt er helemaal aan wat het is wat je uiteindelijk verkoopt. Heb je een webshop in planten, dan kan je natuurlijk de planten in een leuke setting (woonkamer, werkkamer, studeerkamer, eetkamer, tuin etc.) tonen om zo je bezoekers inspiratie te geven. Vervolgens kan je direct naar het artikel linken als ze dat willen kopen.

Zo heb je bezoekers die al warm gemaakt zijn, en vaak erg goed kunnen converteren. Zeker het proberen waard als je al een eigen website/webshop hebt waar je de bezoekers naartoe kan sturen.

4. Help bedrijven met hun Pinterest strategie

Reeds bestaande bedrijven hebben vaak erg veel moeite met hun online presence. Er bestaan ondertussen bijna geen serieuze bedrijven meer zonder website, maar dat heeft ook lang genoeg moeten duren.

Ondertussen zijn er nog voldoende bedrijven die niet weten hoe ze hun sociale media moeten bijhouden. Daar kan jij mooi op instappen. Leer hoe je Pinterest moet gebruiken (bijvoorbeeld door de bovenstaande punten toe te passen), en je kan daarna ook anderen helpen met hun strategie op Pinterest (en misschien andere social media). Bijvoorbeeld met je eigen Social Media Marketing Bureau met een focus op Pinterest.

Voor de jongere generatie klinkt het misschien als te goed om waar te zijn, omdat zij zijn opgegroeid met social media en alles ins en out daarvan waarschijnlijk al wel kennen. Maar een bedrijf met een 60 plusser aan het roer weet verdomd weinig over social media. Als jij meetbare positieve veranderingen kan doorbrengen (bijvoorbeeld meer omzet door social media) word je op hoge waarde geschat!

5. Leer anderen je Pinterest strategie

Naast het helpen van anderen met hun Pinterest strategie, kan je natuurlijk ook anderen leren hoe ze dat zelf kunnen doen.

‘Give a man a fish, and you’ll feed him for a day. Teach a man to fish, and you’ve fed him for a lifetime.’

Dus als je iemand leert hoe je Pinterest toepast, kan deze persoon dat helemaal zelf doen. Klinkt misschien alsof je iemand verliest als klant, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Je kan namelijk veel meer mensen iets leren dan anderen helpen. Als je iemand helpt is dat vaak 1 op 1. Leer je iemand iets, dan hoeft dit niet zo te zijn (op school leer je ook niet 1 op 1, we hebben al een lerarentekort). Bijvoorbeeld via een opgenomen training.

Verder kan je natuurlijk altijd nog ingehuurd worden als een consultant als iemand je hulp nog extra nodig heeft.

Hoe krijg je voldoende volgers?

Als je geld wilt verdienen met Pinterest, of eigenlijk wat dan ook, dan heb je in eerste instantie een publiek nodig om het aan te verkopen. Dus de vraag wordt dan hoe je voldoende volgers op Pinterest kan krijgen.

Als je wilt beginnen met Pinterest, is het goed om niet als eerste doel te hebben om er geld mee te verdienen. Je moet connecten met de mensen die je posts bekijken en je volgen. Zij moeten daadwerkelijk inspiratie opdoen en niet het gevoel krijgen alsof je iets wilt verkopen.

Start dus je Pinterest avontuur met een onderwerp wat je wilt promoten. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met je eigen business, of misschien een onderwerp waar je veel passie bij hebt (en misschien als hobby uitoefent). Qua voorbeelden zijn beauty en mode altijd erg in trek (zeker ook gezien het grootste deel van Pinterest vrouw is). Weet wel dat daar dus ook redelijk wat concurrentie in zal zijn.

Vervolgens moet je een moodboard creëren wat visueel aantrekkelijk is voor eventuele volgers, en wat men inspiratie geeft. En daarbij geeft het ze ook een reden om je te volgen.

Zorg verder dat je actief bent op het platform. Maar de posts die je plaatst moet je niet direct allemaal achter elkaar plaatsen. Verspreiden over de dag is dan een betere manier.

Kijk ook gerust eens hoe andere Pinterest accounts het doen, vooral bij de populaire accounts. Wat doen zij anders, en hoe kan je daar inspiratie voor opdoen voor je eigen account. Ook een idee om hun posts de repinnen en te liken om zo je eigen zichtbaarheid te vergroten.

Uiteindelijk zullen de volgers voor je account wel komen, mits je interessante dingen weet te delen en actief bent en blijft op het platform.

Hulp nodig bij geld verdienen met Pinterest?

Mocht je extra hulp of meer informatie nodig hebben om geld te verdienen met Pinterest, dan is het zeker eens aan te raden om te kijken bij Arlette van PinCreative. Zij is een specialist op het gebied van Pinterest, en kan jouw helpen met je avontuur.

Gratis Pinterest training volgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
beleggen-crypto

Rijk worden met crypto

Inhoud Kan je rijk worden met crypto?Hoe kan je rijk worden met crypto?Manieren om geld te verdienen met crypto1. Crypto staking (laag risico)2. Beleggen in crypto (gemiddeld risico)3. Handelen in…
Bekijken