domeinnamen-geld-verdienen

Geld verdienen met domeinnamen: drie manieren

Eén van de manieren om geld te verdienen op het internet is handelen met domeinnamen. Bijzonder veel mensen die ettelijke jaren geleden hun geld hebben geïnvesteerd in het registreren of kopen van domeinnamen hebben daar inmiddels een zeer mooie winst mee weten te maken. Bovendien geldt voor werken met domeinnamen dat er op twee verschillende manieren geld mee kan worden verdiend.

In eerste instantie is er namelijk de potentiële meerwaarde op de domeinnaam zelf, maar daarnaast kan je er zelfs periodieke inkomsten uithalen. Ben je benieuwd om hier meer over te weten te komen. Verdiep je dan zeker en vast even in de informatie die je op deze pagina aantreft.

1. Het verkopen van een domeinnaam

De meest voor de hand liggende manier om geld te verdienen met domeinnamen is natuurlijk deze tegen een bepaalde winst verkopen. De vraag die veel mensen zich dan stellen is hoe je in eerste instantie zelf aan domeinnamen kan komen. Dat kan op verschillende manieren, namelijk:

  1. Je kan er voor kiezen om een nieuwe domeinnaam te registreren; 
  2. Het is mogelijk om een domeinnaam te kopen tegen een bepaalde vraagprijs; 
  3. Je kan een domeinnaam kopen in een veiling die wordt gehouden.

Indien je er voor gaat kiezen om een domeinnaam te kopen spreekt het voor zich dat je dit altijd moet doen tegen een zo scherp mogelijke prijs. Op deze manier is de kans namelijk het grootst dat je ze (op korte termijn) zal kunnen verkopen met een interessante winst. Let wel, de kwaliteit van de domeinnaam is zeer belangrijk. Een slechte domeinnaam die geen grote meerwaarde biedt zal wellicht slechts op een zeer beperkte interesse kunnen rekenen onder potentiële kopers. Denk dus goed na welke domeinnamen mogelijks goed in de markt kunnen liggen en welke niet.

Wellicht kan je ook inspelen op toekomstige ontwikkelingen in de markt. Zo kan je kijken naar de nieuwste technologieën, en bedenken hoe die invloed zullen hebben op de consumenten. Zo kan je mogelijk een domeinnaam registreren of kopen die nu nog niet veel waarde heeft, maar in de toekomst zeker wel.

2. Het verhuren van een domeinnaam

De tweede mogelijkheid is er eentje die eigenlijk vrij nieuw is. Vroeger was het zo dat bedrijven die interesse hadden in een bepaalde domeinnaam er in principe haast altijd voor kozen om deze gewoon te kopen. Zij zagen de aankoop van zo’n domeinnaam dan ook als een mooie investering. Tegenwoordig kan er worden vastgesteld dat, dat in de praktijk vaak iets anders verloopt. Steeds meer bedrijven blijken dan ook geneigd te zijn om een domeinnaam te huren in plaats van ze te kopen. Hoe komt dat precies? Er zijn tal van verschillende redenen die hier in de praktijk zomaar van aan de basis kunnen liggen, namelijk:

  1. De domeinnaam is voor het bedrijf in kwestie te duur om te kopen;
  2. Men heeft de domeinnaam slechts tijdelijk nodig voor bijvoorbeeld marketingdoeleinden.

Het verhuren van een domeinnaam brengt ook verschillende voordelen met zich mee voor de partij die er eigenaar van is.

Hij heeft namelijk de mogelijkheid om op periodieke basis een bepaald inkomen te halen uit diens domeinnaam terwijl hij er wel nog steeds gewoon eigenaar van blijft. De potentiële meerwaarde die de domeinnaam in kwestie in de toekomst kan realiseren krijgt hij er dan ook eigenlijk gewoon bij. In principe kan een domeinnaam (ver)huren dus voor beide betrokken partijen een zeer interessante optie zijn om te overwegen. 

Zie het als het hebben van een extra huis die je kan verhuren. Je kan maandelijks de huur ontvangen, en blijft gewoon eigenaar van het huis met de waarde die daarbij komt kijken. Het vinden van (geschikte) huurders kan uiteraard nog wel een ding blijven.

3. Het parkeren van een domeinnaam

De derde mogelijkheid die we op deze pagina aan je voor willen stellen voor wat geld verdienen met domeinnamen betreft heeft te maken met het parkeren van je namen. Het moet echter gezegd dat hier vooral vroeger veel meer aandacht aan werd besteed. Dit is het gevolg van het feit dat het aantal websites die deze dienst aanbieden aanzienlijk is afgenomen. Bovendien is het ook nog eens zo dat de inkomsten die je op deze manier kan verzamelen eigenlijk relatief klein zijn.

Waar het parkeren van domeinnamen vroeger goed kon zijn voor een significante inkomstenstroom is het tegenwoordig eigenlijk meer een soort van appeltje voor de dorst geworden.

Het werkt als volgt: je parkeert je domeinnaam bij een aanbieder hiervan. Vervolgens komt er een standaard pagina online met daarop advertenties. Als je een domeinnaam hebt die veel mensen bezoeken (bijvoorbeeld omdat de naam zelf heel goed is), gaan die advertenties je geld opleveren.

Wanneer je reeds even bezig bent met het bekijken van de mogelijkheden om domeinnamen te parkeren is de kans zeer groot dat je al eens in contact bent gekomen met een partij als Sedo. Dit is één van de bekendste bedrijven die het mogelijk maken om je domeinnamen bij te parkeren. Tijdens het parkeren kan je bovendien ook je domeinnaam te koop aanbieden. Mocht er op een zeker ogenblik dan een geïnteresseerde partij zijn kan je mogelijks twee vliegen in één klap slaan. Rijk zal je dus van domeinnamen parkeren wellicht niet meer worden, maar het is wel een mogelijkheid om een (extra) passief inkomen te verzamelen. Met een beetje geluk kan je, je naam bovendien verkopen!

Conclusie geld verdienen met domeinnamen

Uiteindelijk kan je er wel online geld mee verdienen, maar het zal wel wat lastiger zijn.

Domeinnamen bestaan al sinds vorige eeuw, en sindsdien hebben miljoenen mensen al diverse namen geregistreerd. Of je dan nog de perfecte naam kan vinden voor een lage prijs, blijft dan nog maar de vraag.

Nadeel is waarschijnlijk ook dat de meeste bedrijven al wel een geschikte naam hebben, en dat er dus weinig mensen nog op zoek zijn naar namen. Daardoor kan het zijn dat je een domeinnaam vele jaren vast moet houden.

Wat wel fijn is, is dat iedereen kan beginnen. Het registreren van een domeinnaam kost immers niet zoveel geld, en als je een leuke naam gevonden hebt kan je er ongetwijfeld mee scoren. Al is het uiteindelijk wel wat de gek er voor geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like