Manieren voor Online Geld Verdienen!

Geld verdienen met crypto

Geld verdienen met crypto is iets waar veel mensen naar op zoek zijn. Door de bizarre koersstijgingen die je met crypto meemaakt, denkt iedereen er rijk mee te kunnen worden. In dit artikel zal je meer leren over hoe je geld kan verdienen met crypto.

Verhandelen van je crypto is waarschijnlijk wat je het vaakst tegenkomt. Het is echter zeker niet de enige manier om geld te verdienen met crypto zoals Bitcoin. Weet verder ook dat er naast de succesverhalen ook voldoende verhalen zijn van mensen die geld zijn verloren met crypto. Als je investeert in crypto betekent het zeker niet dat je morgen rijk bent.

Wat is crypto?

Bitcoin is iets waar veel mensen vast wel eens van gehoord hebben. Voordat je zoekt naar manieren om geld te verdienen met crypto zal je waarschijnlijk al eens in aanraking zijn gekomen met Bitcoin, de bekendste cryptovaluta.

Crypto, een afkorting die we veel gebruiken voor cryptocurrency, zijn digitale munten. Bitcoin was de eerste die dit tot een succes wist te maken, door middel van de blockchain technologie. Hiermee worden de transacties decentraal (dus zonder tussenkomst van een bank of ander derde persoon) vastgelegd.

Het is verspreid over de verschillende mensen die het netwerk runnen, zodat het niet centraal bij een eenheid ligt. Hierdoor heb je veel minder te maken met bijvoorbeeld censuur.

Crypto kwam op in 2008, midden in de financiële crisis, als tegengeluid voor de financiële instellingen. Destijds was 1 bitcoin nog praktisch gratis, sindsdien is de munt zoals je misschien wel weet erg veel waard geworden. Naast de bitcoin zijn er ook nog vele andere soorten crypto’s, allemaal met hun eigen usb-case.

Dat is de uitleg over crypto’s in het kort. Uiteindelijk kan je er boeken mee vullen, dus mocht je meer willen leren, lees dan gerust eens een boek erover!

Manieren om geld te verdienen met crypto

Er zijn diverse manieren om geld te verdienen met cryptovaluta. In onderstaande lijst vind je de populairste manieren om dat te doen. Sommige zijn daarvoor heel makkelijk, anderen vergen wat meer inspanning en kennis.

Allereerst moet je overigens wel iets van crypto hebben. Als je dat nog niet hebt, kan je eens bij het Nederlandse Bitvavo kijken. De grootste en goedkoopste Nederlandse exchange voor crypto’s.

1. HODL

Allereerst maar de makkelijkste manier om geld te verdienen aan je crypto’s: HODL. Een term die je misschien niet helemaal snapt als je het voor het eerst voorbij ziet komen. Het is in ieder geval een synoniem voor het vasthouden van je munten, zonder er iets mee te doen.

Dus je koopt, en gaat uit van een prijsstijging, om zo geld te verdienen. Beetje hetzelfde als het kopen van een aandeel, om het in prijs te zien stijgen. Niet heel lastig.

Moeilijke eraan is vooral dat je niet weet of de crypto ook daadwerkelijk in koers zal stijgen. Dat moet altijd natuurlijk nog maar blijken. Onder crypto’s enthousiasten is dit waarschijnlijk wel de populairste manier om mogelijk geld te verdienen met de crypto.

Misschien vraag je je nog af wat de term ‘HODL’ dan betekent. Het is ooit eens voorbijgekomen op een Bitcoin forum, toen de munt hard daalde. Iemand schreef daarover, en spelde het woord ‘hold’ (vasthouden in het Nederlands) verkeerd. Zo is de naam ontstaan. Uiteindelijk zijn mensen het ook voor een afkorting gaan zien, van ‘Hold On for Dear Life’.

2. Handelen in crypto

binance crypto exchange

De tweede mogelijkheid om geld te verdienen met crypto, is door te handelen in crypto. Op VerdienFormule hebben we daar ook al een artikel aan gewijd.

Doordat crypto zo volatiel is (het beweegt veel op en neer), zijn er kansen om goedkoop te kopen en weer duurder te verkopen. In theorie is dit ook heel makkelijk. Maar nogmaals, je weet niet wat de koers over een uur is, laat staan over een maand. Het is daardoor ook nog maar een kunst om hier geld mee te verdienen.

Traders maken gebruik van indicatoren in de koers, waardoor ze trends hopen te spotten. Aan de hand van die trends besluiten ze om te kopen of verkopen, en zo te handelen in crypto.

Voor beginners is het nog niet aan te raden om dit te doen, omdat het tijd kost om allereerst te leren over traden en ten tweede over de cryptomarkt (hoe dat bijvoorbeeld beïnvloedt wordt door bepaalde gebeurtenissen).

Als je meer wilt leren over dit alles, kan je eens kijken bij de Crypto Masterclass.

3. Crypto staken

Staken van je crypto is een andere erg populaire manier om geld te verdienen, en je hoeft er praktisch niks voor te doen.

Als je een beetje bekend bent met de technologie achter de cryptomunten, dan weet je dat transacties gevalideerd moeten worden. Bij bitcoin gebeurt dat door de miners (daarover zo meer), net als bij andere munten gebaseerd op het Proof of Work (PoW) systeem. Munten die gebruik maken van Proof of Stake hebben geen miners, maar werken met staking.

Met staking plaats je je munten in een stakingpool of gewoon in je wallet, en laat je je munten het werk voor je doen, bij wijze van spreken. Dit is ter vervanging van het PoW en is bijvoorbeeld veel energiezuiniger. Als waardering hiervoor ontvang je een vergoeding, vaak in de vorm van de munt zelf. Rendementen van zo’n 6% zijn hier best normaal. Probeer dat maar eens bij je bank te krijgen.

Interessante cryptovaluta daarvoor zijn bijvoorbeeld:

  • Cardano (ADA)
  • VeChain Thor (VET)
  • Tezos (XTZ)
  • Cosmos (ATOM)

4. Crypto mining

Crypto mining werd hierboven al even kort geïntroduceerd, en is ook een manier om geld te verdienen met crypto.

Voor munten zoals bitcoin is het nodig dat transacties op de blockchain worden gevalideerd. Dit gebeurt door de miners op het netwerk. Hiervoor kraken de computers lastige wiskundeopgaven. De miner die de oplossing weet te vinden, krijgt daarvoor uitbetaald in bitcoin.

Bij de introductie van Bitcoin was dit 50 BTC per blok. Dat wordt om de zoveel tijd gehalveerd (Bitcoin halvering), en is nu nog 6,25 BTC per blok.

Om als miner aan de slag te gaan, heb je een mining rig nodig. Het is echter nog maar de vraag of je als particulier hier aan mee kan doen. Er zijn namelijk al veel bedrijven die zich puur richten op het minen van munten, en daarvoor tienduizenden computers aan het werk hebben. Bovendien zijn de elektriciteitskosten in Nederland nog aan de hoge kant, waardoor je meer kosten maakt.

Als je benieuwd bent hoe het minen van crypto op grote schaal eruit ziet, moet je onderstaande video van Vice eens bekijken.

5. Uitlenen van je crypto

Net zoals je geld kan lenen en uitlenen, kan je dit ook met crypto doen. Er zijn tegenwoordig diverse grote partijen die dit faciliteren. Zelf kan je daar ook aan meedoen, en geld verdienen door je crypto uit te lenen. Hiervoor kan je best hoge rentes ontvangen, tot 10% of meer.

Platformen hiervoor zijn bijvoorbeeld:

  • Binance
  • Nexo
  • Celcius Network
  • BlockFi

Het is goed om je wat meer te verdiepen hierin, voordat je meteen besluit om te starten met het uitlenen van je crypto. Er zitten namelijk nog wel voldoende risico’s aan. Allereerst is de rente die je ontvangt vaak uitgedrukt in EAY, de ‘Expected Annual Yield’, oftwel wat de verwachting is van je rente. Die kan lager uitvallen.

Verder is het zo dat je je crypto voor een bepaalde tijd kwijt bent. Waardoor je er niks anders mee kan doen. Dus niet staken, verhandelen of versturen naar een ander account.

Conclusie geld verdienen met crypto

Met crypto kan je dus op veel meer manieren geld verdienen dat je in eerste instantie misschien dacht. Veel van de manieren zijn ook redelijk laagdrempelig, en hebben bijna geen werk er aan. Je hoeft het alleen een keer te doen, en dan gaat het vanzelf (bijvoorbeeld het staken van je munten).

Voordat je besluit om een van de manieren toe te passen, is het wel goed om je nog wat in te lezen. Zo weet je waar je mee bezig bent, en kan je beter de risico’s inschatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like