Geld Verdienen met Bloggen

Geld Verdienen met Bloggen: Zo kan jij dat ook!

Online Geld Verdienen met je eigen blog, het klinkt als een onmogelijke opgave, maar toch is het via een paar stappen ontzettend haalbaar!

Kan je online geld verdienen met bloggen?

Jazeker kan je geld verdienen met bloggen! Bloggen is zelfs één van de meer toegankelijke manieren om te beginnen met ‘onderneming’. Het is vaak gewoon over iets wat jouzelf ook interesseert en daarom laagdrempelig om mee te beginnen.

Je hoort dan ook vaak dat je iets moet doen dat je leuk vindt, en dan het geld later vanzelf komt. Dat is ook zo met bloggen, kies een leuk onderwerp zoals dieren, eten, gezondheid, afvallen, sporten of auto’s en schrijf erop los! Naarmate je wat verkeer begint te krijgen kan je kijken hoe je hier ook wat leuks voor jezelf uit kan halen.

Hoe verdien je geld met bloggen?

Hier kan je gelukkig ook helemaal je eigen draai aan geven. Hoe je geld verdient met je blog is afhankelijk van welke verdienmodellen jij ziet zitten om je energie in te steken en welke doelgroep je hebt.

Uiteraard kan je een stuk meer met een grote hoeveelheid bezoekers per maand, maar de kwaliteit hiervan is daarnaast ook enorm belangrijk. Hoe betrokken zijn deze mensen bij je blog en vinden ze het ook interessant wat je keer op keer met hen deelt?

Online geld verdienen op zich is al een hele klus, en met bloggen is dat hetzelfde maar blijft het een leuke manier om daar in te rollen. Zie onderstaande sleutels voor het ‘monetiseren’ van je blog:

WordPress blog opzetten

Deze heb ik voor je bovenaan geplaatst omdat we aanraden dit als uitgangspunt te nemen. Maak een WordPress (.org en niet .com) website om zo helemaal de perfecte set-up te hebben voor het beginnen van je blog. Hierna kan je aan de gang met alle mogelijke manieren van verkeer genereren en dan is het interessant hier geld aan te verdienen.

Met jouw blog en honderden tot duizenden maandelijkse bezoekers is starten met SEO handig voor het organisch groeien en vervolgens blijft een e-maillijst een geweldig middel contact te houden met je verkeer. Dit is letterlijk je eigen marketing doelgroep, perfect geoptimaliseerd voor je aanbod!

E-mailmarketing publiek bouwen

Geld verdienen aan je WordPress blog, hoe ga je dat dan doen? Dat kan door het verkeer wat je al hebt, als het ware op te slaan in een e-maillijst en deze vervolgens opnieuw naar je nieuwe berichten te sturen.

emailmarketing geld verdienen met bloggen

Maar, als je deze opnieuw naar je blog kan sturen, kan je die ook naar een specifiek aanbod sturen van een partner van jou. Je kan dus het bereik van jouw e-maillijst verkopen omdat jij een lijst hebt van een aantal mensen die geïnteresseerd is in een specfieke markt, erg waardevol!

Affiliate Marketing campagnes gebruiken

Zowel je blog als de e-maillijst zijn te combineren in het verdienmodel van geld verdienen met affiliate marketing. Dit is een manier van geld verdienen waarbij je commissie krijgt van de aankopen van klanten wanneer je deze succesvol doorstuurt naar een partner van jou.

Deze campages zijn te vinden in enorm veel branches, misschien zelfs wel alle branches. En de commissies verschillen van een paar euro tot vaak wel tientallen euro’s. Als je een beetje goed werk aflevert met de klanten die je doorstuurt kunnen je commissies en overall je verdiensten significant oplopen. Wat jij waarschijnlijk niet zo erg zou vinden…

Als je meer informatie wilt voor een cursus voor beginners van Affiliate Marketing, zie dan de cursus van Jacko Meijaard: Affiliate Marketing Revolutie.

Voor meer gevorderde ondernemers die met affiliate marketing aan de slag willen, is de 10dagen cursus van Paco Vermeulen een goed idee.

Gastblogs verkopen

Als je stap 1 goed hebt voltooid, heb je binnen enkele maanden (schrik niet!) heus een goede hoeveelheid verkeer. Hiermee kan je naar de buitenwereld en verkoop je jouw blog als het ware. Wanneer mensen interesse hebben in de markt, kunnen zij een zogenaamd gastblog plaatsen waar ze je voor betalen. Het doel hiervan voor hen is dat zij een linkje kunnen krijgen naar hun eigen website en naamsbekendheid opdoen bij een andere blog.

Daarnaast hoor je ook vaak dat zo’n blog ook erg goed gaat met verdienmodellen waarbij je betaald krijgt per X aantal views. Google AdSense is hier een voorbeeld van, het Display netwerk voor advertenties. Ikzelf raad het niet zo aan, maar je kan het tot op zekere hoogte overwegen. Pas er mee op dat je niet een website blog hebt die uit één en al advertenties bestaat.

Funnels via Landingspagina’s van je producten

Een laatste mogelijkheid ligt wat gecompliceerder, maar daar kan je ongetwijfeld ingroeien als je het juiste werk verzet. Hierbij maak je als het ware salesfunnels, waarin je segmenten van je doelgroep target en deze door de funnel leidt.

Een veel voorkomende funnel is er eentje waarbij je vanaf een Facebook Advertentie mensen richting een landingspagina stuurt en hierop jouw sale presenteert. Via de juiste teksten maak je mensen warm voor een product en vergaar je bijvoorbeeld hun e-mailadres in ruil voor een video, e-book of het product. Daarna stuur je mensen door naar jouw affiliate product of een product uit je eigen webshop.

Wanneer je technieken als SEO, copywriting, salesfunnels, e-mailmarketing en adverteren onder de knie hebt, ga je echt veel geld verdienen met bloggen. Hoe dan ook kan je altijd als Freelancer aan de slag, je zit dan eigenlijk sowieso goed met die skills.

Media die vallen onder een blog

Er zijn verschillende vormen van blogs, ofwel een weblog. Eigenlijk wat het inhoudt is dat je een persoonlijk logboek bijhoudt welke je regelmatig update, hiermee kan je anderen inspireren, informeren of activeren.

Daardoor bestaan er ook andere media die vallen onder een blog, maar waar je niet zo snel aan zou denken. Hiermee kan je denken aan informatieve nieuwsbrieven, sociale media of dus zelfs video’s. Check enkele ideeën hieronder:

  • Online Blog als website
  • E-Book – gelinkt aan website
  • E-mail Nieuwsbrief (aanbevolen!)
  • Instagram account
  • Video Blog (Vloggen op YouTube)

Heb je nog meer vormen van blogs die je wel ziet zitten? Laat hieronder je ideeën daarover achter!

Cursus: Verdien geld met uw blog

Qua cursussen zijn er niet specifieke cursussen voor het opzetten van en geld verdienen met je blog. Wél kan je kijken naar de verdienmodellen daaromheen, denk aan e-mailmarketing en affiliate marketing. Ook is SEO interessant om in acht te nemen of misschien zelfs een webshop!

Ik wil bloggen Esmee Lifestyle
E-book van Esmée Lifestyle

Om te beginnen raad ik het E-book aan van Esmee, die zelf al de nodige kennis en stappen heeft gezet om genoeg ervaren op te schrijven, zie daarvoor het boek hiernaast:

Esmée Lifestyle heeft het zelf al gedaan, een blog opgezet waarmee ze geld verdient. Vind je het E-book nou leuk, dan kan je precies leren over de stappen die ze heeft genomen via haar cursus over SEO:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You May Also Like