Online Geld verdienen met affiliate marketing

Online Geld Verdienen met Affiliate Marketing: Hoe doe je dat écht?

Voor het online geld verdienen met affiliate marketing ben je hier op de goede weg. In dit artikel laten we je kennis maken met de voor- en nadelen van affiliate marketing en welke technieken nou eigenlijk wél echt werken.

Bekijk hieronder in de categorie ook meer over wat affiliate marketing nou eigenlijk precies is en hoe dit voor jezelf laat werken. Daarnaast kan je kijken naar de cursus reviews van Jacko Meijaard en Paco Vermeulen of dit eventueel een optie voor je zou kunnen zijn om te beginnen!

Voor nu gaan we direct verder met onderstaande informatie om je precies uit te leggen hoe je een kanaal ontwikkelt die geld verdient aan affiliate marketing! Zo heb je aan het eind van dit bericht helemaal duidelijk voor jezelf of affiliate marketing voor jou is en hoe je dit op je eigen manier gaat opbouwen.

Affiliate Marketing in ‘t kort

Wat is affiliate marketing nu trouwens? Ik zal het nog even kort behandelen. Eigenlijk is het een verdienmodel wat berust op het zogenaamde ‘No Cure, No Pay’, wat dus inhoudt dat je als eigenaar van een affiliate website ook echt alleen een commissie betaald krijgt als je daadwerkelijk het product van een derde verkoopt.

Zo heb je dus publishers, partners (zoals jij binnenkort) van zo’n product met een website of ander kanaal, en die promoten de diensten of producten van affiliates. Hierbij zijn affiliates dus degenen waar naar doorverwezen wordt en waarbij het product uiteindelijk gekocht zal worden.

Het verdienmodel is in allerlei soorten en maten te vinden, wat ik straks ook zal bespreken. Zo zie je affiliate marketing overal in terug en kan je producten promoten via kanalen als YouTube, websites, blogs en zelfs sociale media.

Affiliate Marketing in de praktijk

Wat goed is om in je achterhoofd te houden is dat dit geen “Get Rich Quick” model is zoals je misschien van online geld verdienen zou verwachten. Wat het daarentegen wel is, is een verdienmodel wat je zekerheid geeft in je verdiensten wanneer een kanaal uiteindelijk begint te lopen.

Zo plaats je jouw persoonlijke affiliate linkjes op een kanaal met veel bezoekers wat je hebt opgezet en stuur je mensen door naar een specifiek product wat je aanbeveelt. Eigenlijk zet je een cookie gelinkt aan jou op het zoekgedrag van een gebruiker en verdien je hierover wanneer deze persoon ook daadwerkelijk een aankoop doet.

Deze commissie verschilt overigens per klant en je kan steeds meer vragen wanneer je ook meer klanten aanlevert. Afhankelijk van de dienst kan je hierover dus enorm veel geld gaan vragen en maandelijks verdienen! Bekijk de voor- en nadelen en daarna hoe je dit verdienmodel bij jezelf gaat ontwikkelen.

Voordelen

 • Duidelijk verdienmodel
 • Goede commissies
 • Zekerheid in inkomsten
 • Waarde voor de markt en bedrijven

Nadelen

 • Duurt maanden om goed over te verdienen
 • Je weet niet hoe goed het gaat lopen
 • Veel teksten schrijven vaak

Beginnen met Affiliate Marketing

Voor een erg eenvoudig aan te leren verdienmodel zit je helemaal goed bij affiliate marketing. Hierbij heb je tevens de mogelijkheid jouw inkomenstroom uit te breiden naar een tweede passieve inkomen. Je moet alleen een beetje handigheid krijgen in het neerzetten van jouw affiliate kanaal en je kan eigenlijk gelijk al beginnen!

Voor een concreet stappenplan naar het online geld verdienen met affiliate marketing lees je hieronder een kort overzicht van wat je moet ondernemen om een snelle start te maken!

Vind een niche waar jij achter staat

Allereerst is het natuurlijk het tofst om gewoon een gave niche te hebben met een stel producten of diensten zie je zelf ook zou gebruiken! Op deze manier heb je een leuke doelgroep die je verder kan helpen en zijn jouw aanbevelingen ook gewoon echt helemaal oprecht.

Qua niches kan je gewoon even bedenken waar je zelf gelukkig van wordt en vervolgens gaan kijken naar bedrijven of aanbieders binnen deze markt. Hierna ga je op zoek naar een affiliate programma wat hierbij past. Om je enige inspiratie te geven, heb ik hieronder enkele niches om je verder op weg te helpen:

 • Hobby Niches
  • Fotografie, reizen, sport gokken, event tickets en kaartjes, casino
 • Geld (verdienen) Niches
  • Schuldenregeling, Bitcoin, Investeren, Creditcard, Hypotheek
 • Gezondheid en fitness Niches
  • Gewichtsverlies, fitness, yoga, biologisch, voeding, vegan
 • Lifestyle Niches
  • Luxe, reizen, online dating, luchtvaartmaatschappijen, mode, sieraden
 • Familie & Huishouden Niches
  • Beveiliging, koffie, baby producten, huisdieren, tuin
 • Technologie Niches
  • Webhosting, WordPress, VPN, SaaS, gamen, software
 • Alternatieve Niches
  • CBD, drugs, business, kruiden, persoonlijke ontwikkeling

Check hoe je gaat verdienen (CPS, CPL)

Binnen één van deze niches kan je vervolgens dus op zoek naar affiliate programma’s. Hier komen we later nog even op terug om je echt op weg te helpen, maar je zal een verschil ondervinden tussen de commissie structuur per programma.

Zo heb je de meest voorkomende bonusstructuren welke afgekort staan als CPS en CPL, ofwel Cost-per-Sale en Cost-per-Lead. CPS is hier de commissie die je krijgt wanneer iemand daadwerkelijk een product koopt. CPL geeft je in tegenstelling tot CPS al een commissie wanneer jouw doorgestuurde klant bijvoorbeeld een inschrijving doet, denk hierbij aan een nieuwsbrief.

Deze verschillende verdien structuren zijn weer van invloed op hoe je jouw content gaan promoten en presenteren. Daarnaast is het belangrijk wat voor kanaal jij dus gaat gebruiken hiervoor. Dus dat zal ik nu voor je uitleggen!

Welk affiliate kanaal lanceer jij het eerst?

Vervolgens moet je dus op zoek naar een kanaal waar jij op een fijne manier bezoek kan genereren met geïnteresseerde potentiële klanten. Ook zal je moeten gaan bepalen waar je jouw partners gaat promoten en hoe je zelf dit wilt gaan bereiken.

Er zijn veel manier om affiliate marketing voor je te laten werken maar je het moet dus wel een manier zijn waar jij ook comfortabel mee bent. De drie meest voorkomende manieren zijn via een eigen website of blog, via een goed gevolgd social media kanaal of via bijvoorbeeld een vlog van YouTube. Op deze manier heb je dus helemaal zelf in de hand waar jij veel tijd in wilt stoppen!

Geld verdienen aan WordPress

Een eigen website of blog is enorm simpel te beginnen via WordPress. Dit is eigenlijk een Content Management Systeem (CMS), welke ook is ontwikkeld om blog berichten te lanceren.

Zo kan je een informationele website starten in jouw eigen gekozen niche over een relevant onderwerp waar jouw doelgroep dus interesse in heeft. Het is ook handig om te kijken hoeveel concurrentie er in deze niche is om een gat in de markt te vinden.

WordPress kan je dus gebruiken om een enorm grote website te ontwikkelen en in jouw reviews, artikelen of blogs jouw persoonlijke affiliate link te plaatsen!

Geld verdienen via Social Media

Een andere mogelijkheid is het opbouwen van een following op bijvoorbeeld Facebook of Instagram. Via deze twee wegen kan je producten promoten in je foto’s en andere content om zo direct mensen door te sturen naar het desbestreffende product.

Deze manier hangt ook nauw samen met actieve promotie met bijvoorbeeld betaalde advertenties, hierover vertel ik je ook later meer!

Affiliate Marketing op Youtube

De laatste veel gekozen optie is het regelmatig uploaden van leuke video’s aan je YouTube volgers. Wanneer jij enkele keren bijvoorbeeld een vlog of andere video in je niche publiceert zal je zien dat mensen hier interesse in gaan tonen.

Je kan ook bijvoorbeeld producten reviewen en de affiliate link die hierbij hoort in je beschrijving zetten. Wanneer iemand doorklikt en het product aankoopt krijg je dus ook een commissie voor deze klant!

Samenwerken met Affiliate netwerken

Uiteraard zal je nu beginnen te denken hoe je dan ook echt deze affiliate programma’s gaat vinden! Dit is het handigst met affiliate netwerken. Het verschil tussen affiliate programma’s en netwerken is eigenlijk dat een programma losstaand is voor een bepaald bedrijf en een netwerk al deze programma’s verzameld in één platform of omgeving.

Enkele zijn hier echt het beste in en die staan hieronder weergeven. Via deze weg kan je ook filteren op niches en dus inspiratie krijgen, maar ook zien welke affiliate programma’s allemaal bestaan.

Let er wel op dat wanneer je een niche hebt, niet persé alle affiliate programma’s in eenzelfde netwerk staan maar dat sommige ook losstaand zijn of bij een ander netwerk te vinden zijn! Zo kan je gelukkig wel altijd blijven uitbouwen op je affiliate kanaal.

Daisycon

daisycon-affiliate-netwerk

De meest gevarieerde van de affiliate netwerken, en waarschijnlijk ook degene die het meest samenwerkt met grote bedrijven, is Daisycon. Dit affiliate netwerk biedt je affiliate programma’s aan in vrijwel alle niches en je hebt ook hier ook de mogelijkheid jouw website uit te breiden.

Dit houdt in dat je niet persé vast zit aan één product maar dat er verschillende producten en diensten zijn binnen één specifieke markt waar jij op wilde focussen! Dit maakt het dus enorm fijn om te beginnen bij Daisycon.

PayPro

paypro-affiliate-netwerk

PayPro richt zich vervolgens op een heel stel andere soorten programma’s. Hierbij kan je in tegenstelling tot echte producten en diensten van Daisycon, bijvoorbeeld denken aan cursussen of digitale producten.

Dit affiliate netwerk geeft je dus te ruimte te richten op e-books verkopen, online cursussen en programma’s om jouw klant beter te maken. Dit zijn niches als persoonlijke ontwikkeling, geld verdienen, verdienmodellen, voeding en gewicht verliezen programma’s!

Awin

awin-affiliate-netwerk

Awin is een vergelijkbaar netwerk als Daisycon en richt zich op eenzelfde soort niches. Het aanbod is echter wel iets beperkter maar richt zich bijvoorbeeld ook op internationale markten!

Je kan dus verkopen doen wereldwijd en jouw doelgroep dus ook een heel stuk groter maken. De niches zijn compact en gaan vooral over financiën, verzekeringen, reizen, retail, shopping en telecom. Hierbinnen is het aantal affiliate programma’s gelukkig wel uitgespreid en kan je dus filteren per regio.

Bol.com

Bol.com is weer een heel andere verhaal en je kan dit precies bekijken in de video hierboven hoe dit werkt. Zo krijg je ook een beter idee van hoe affiliate marketing precies werkt.

Dit is echter geen netwerk maar wel echt een specifiek programma omdat je alleen producten kan promoten van Bol.com zelf. Je kan wel de producten uitbreiden met bijvoorbeeld affiliate marketing bij Amazon, deze hebben een soortgelijk platform!

Promoot affiliate programma’s van producten en diensten

Wanneer je een affiliate kanaal lopende hebt, zoals een blog met 10.000 bezoekers per maand of een social media account met 25.000 volgers, kan je gaan kijken naar deze nóg verder uitbreiden!

Uiteraard wil je ervoor zorgen dat je een goede basis hebt bereikt, wat inhoudt dat je genoeg content online hebt staan en dat je verkeer ook aantoonbaar consistent is geweest over een langere periode. Hierna kan je dus op zoek naar online marketing technieken om je affiliate marketing kanaal nog verder te laten groeien.

Deze inkomsten kan je ook weer fijn terug investeren in je business om het zo helemaal automatisch te laten groeien en passief te krijgen.

SEO Zoekmachineoptimalisatie gebruiken

SEO blijft nog altijd de basis van het groeien van een website. Hierbij ga je op zoek naar een zoekwoord of een grotere set zoekwoorden om zo uit te vinden wat de klant belangrijk vindt.

Op deze manier kan je jouw content aanpassen of uitbreiden met nieuwe berichten en dus weer nieuw materiaal in de zoekresultaten (Google SERP) te krijgen. Wanneer je weer hoger gaat ranken op nieuwe zoekwoorden krijg je dus ook meer verkeer en gaat Google jouw blog ook een hogere waarde geven.

Dit is een continu lopend proces welke je in de gaten zal moeten houden om te blijven groeien en actuele content te publiceren!

Anders dan SEO heb je een betaalde versie welke Google SEA heet. Dit zijn de kleine (tekst)advertenties welke je bovenaan de zoekresultaten ziet in Google. Hierbij ga je dus ook betalen voor een specifiek zoekwoord om bij zo’n zoekopdracht bovenaan te komen.

Hetzelfde kan je doen met jouw Instagram account, Facebook pagina of website in combinatie met Facebook Ads. Hierbij promoot je ook jouw kanaal online tegen betaling en laat je dit dus zien aan een doelgroep die je helemaal zelf kan instellen en bepalen.

Deze manier werkt ook vooral goed bij CPL affiliate programma’s! Dit is dus echt gewoon online geld verdienen door middel van een gratis inschrijving.

E-mailmarketing

Een laatste mogelijkheid is het adverteren van je content via e-mails. Als je dus genoeg verkeer hebt op je website kan je als voorbeeld mensen een gratis e-book aanbieden tegen inlevering van hun e-mailadres.

Wanneer je deze uitwisseling maakt, bouw je dus een mailinglijst op en hier kan je dus ook specifieke aanbiedingen en producten naar sturen! Zo stuur je verkeer naar je nieuwe blog of stuur je mensen direct door naar een aanbevolen product of dienst van je.

enormail emailmarketing

Enormail is een Nederlands ontwikkelde emailmarketing dienst welke je dan ook precies begeleidt in het opzetten van een e-mail lijst en reeks mails!

Jouw affiliate marketing website uitbouwen

Het verder uitbouwen van je website kan je zoeken in de SEO daaromheen die Google ook nog eens beoordeelt. Hierbij wil je de betrokkenheid, waarde en relevantie van je website verhogen door middel van onderstaande principes.

Op deze manier ben je altijd de concurrentie een stapje voor en zorg je voor een zo goed mogelijke website waar je bezoekers ook enorm blij van worden!

Website structuur, lay-out en UX optimaliseren

De eerste manier van het verbeteren van je online blog is het checken van je website structuur. Dit gaat allemaal volgens een Schema.org waarbij Google het ook makkelijk uit kan lezen wat er allemaal op je website te vinden is.

Verder is de lay-out van je website belangrijk. Het wordt dan ook steeds relevanter om een website te hebben die er ook mooi uit ziet in plaats van alleen maar informatie geeft. Denk hierbij dus echt aan de User Experience (UX) en User Interface (UI) van je blog.

Linkbuilding toepassen

Verder wil je ervoor zorgen dat je website ook online te vinden is. Probeer wegen aan te leggen om je website te bereiken! Dit doe je door middel van linkbuilding om dus links van grote en autoritaire websites richting je eigen website krijgen.

Dit zal de waarde van je website verhogen en Google gaat je dan ook beter plaatsen in de SERP. Hiermee kan je meer verkeer verwachten en is linkbuilding dus een manier om waarde toe te voegen aan je affiliate website. Allemaal voor meer online geld verdienen en herinvesteren.

Continu jouw affiliate blogs reviseren

Als laatste wil je, zoals ik net al eens kort heb benoemd, blijven kijken hoe je jouw website kan verbeteren. Dit doe je door naar jouw blogs te kijken en deze blijven herzien om ze zo te beter te maken en met name relavanter te krijgen voor Google.

Bekijk de SEO van je bericht, de links die hier naartoe verwijzen en op hoeveel zoekwoorden je aan het ranken bent. Dit ga je verbeteren en daarna ook laten groeien, ook weer in de SERP.

Hoeveel ga je geschat online verdienen met affiliate marketing?

Maar dan uiteraard de vraag die blijft hangen…?! Hoeveel kan je nou eigenlijk echt verdienen met affiliate marketing? Tot welke cijfers kan het allemaal oplopen?

Dat is helaas een heel cliché antwoord: Enorm afhankelijk van de markt waarin je zit! Afhankelijk van de niche, producten, diensten en content die je aanbiedt. Maar ook dus van de UX en relevantie van jouw bedachte affiliate kanaal.

Toch blijft het gewoon zo dat je met elke willekeurige business miljonair kan worden, dus ook met affiliate marketing. Het hangt dus ook af van de moeite en tijd die je erin steekt en hoe je jezelf blijft opleiden.

Je verdiensten en passieve inkomen kunnen desalniettemin al binnen een jaar oplopen tot zo’n € 2000 – 3000 per maand en na enkele jaren constant online geld verdienen en zelfs € 10.000 – € 100.000 per maand opleveren. Alles is mogelijk en je kan altijd meerdere kanalen opzetten!

Houd je concurrentie in de gaten!

Een laatste idee is om je concurrentie goed in de gaten te houden om dus te kijken hoe zij het aanpakken en hoe je hen kan overtreffen. Het blijft allemaal één groot spel en jouw concurrentie is er ook om verslagen te worden.

Bekijk dus waarom zij beter zijn en probeer hiervan te leren. Pas je eigen content aan en test waarom bepaalde dingen wel of niet zouden werken. Affiliate marketing is net als elkander verdienmodel één groot leerproces waarbij je op zoek moet blijven gaan naar nieuwe tactieken om te winnen en blijven verbeteren!

Conclusie en Mogelijkheden van Affiliate Marketing

Ter afsluiting is het online geld verdienen met affiliate marketing dus zeker een haalbaar en schaalbaar verdienmodel. Er is veel geld in te verdienen maar blijft het allemaal (gelukkig) afhangen van jezelf.

Mocht je jezelf op gang willen helpen, overweeg dan een mentor te nemen als Jacko Meijaard of Paco Vermeulen wie het al is gelukt een groot en constant passief inkomen te generen uit affiliate marketing:

 • Reviews
 • Affiliate Marketing

Affiliate Marketing Revolutie Review

Je kan zo altijd blijven groeien, of dit nou één groot kanaal wordt of tien kleine, het blijft allemaal een kwestie van doen en simpelweg blijven geloof in je eigen ontwikkeling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like