Grootste crypto stijgers.

Welke crypto gaat stijgen?

Een veelgestelde vragen voor huidige jaren en aankomende jaren omtrent cryptocurrency, is de vraag natuurlijk waar het geld ligt. Crypto experts zijn doorgaans op zoek naar de hardste stijgers per jaar, vaak op basis van ontwikkelingen in de markt van blockchain en crypto use cases.

Veel horen we al over nieuwe ‘bull runs’ in de crypto markt, zoals we die in 2017 zagen. Dit is echter alleen in extreme gevallen, en in 2021 leek het erop dat dit zou gebeuren, maar zal dit waarschijnlijk nog even op zich laten wachten. Het effect was in ieder geval een stuk minder groot.

Veelbelovende cryptomunten van dit jaar

In onderstaand overzicht zie je duidelijk wat verwacht wordt als grote stijgers van dit jaar. Let wel op, we zijn geen financieel adviseurs en aan deze lijst kunnen geen rechten worden ontleend!

Het is wel een leuke bron van inspiratie, en wellicht kom je op mooie ideeën voor aankomend jaar om met een goede onderbouwing in de volgende Bitcoin te investeren. BTC zelf staat er in het overzicht echter niet bij, want deze zal misschien wel stijgen, maar pas verspreid over meerdere jaren zie je hier pas een goed rendement van.

Heb je zelf nog fijne tips, dan zijn we altijd benieuwd naar andere harde stijgers in de cryptomarkt!

1. Ethereum (ETH)

Ethereum cryptocurrency.

Op nummer 1 staat Ethereum nog altijd als koploper, omdat het één van de meer bekende cryptomunten is die nog altijd potentie heeft om daadwerkelijk gebruikt te worden wegens hun veilige blockchain.

Ze mikken erop om een gedecentraliseerd netwerk op te bouwen om applicaties veilig te ontwikkelen voor gebruikers zonder last te hebben van fraude of inbreuk van privacy. In mei 2021 stond de all-time high (ATH) op $ 3952 en is daarna ingestort met vervolgens een nieuwe stijging boven de $ 3000 in augustus 2021.

Uiteindelijk zal je Ethereum vooral zien voor het gebruik van smart contracten, dit zijn computerprogramma’s die automatisch handelingen kunnen uitvoeren. Het geheel draait op een Proof-of-Work algoritme maar ze zijn bezig dit over te zetten naar een proof-of-stake algoritme wat ook weer nieuwe kansen biedt om geld te verdienen met crypto.

2. Cardano (ADA)

Voor Cardano is de kans dan ook erg groot dat je de naam wel eens voorbij hebt zien komen. Zij hebben weer een nieuw soort blockchain geïntroduceerd, wat dus nieuwe kansen biedt voor investeerders.

Met een proof-of-stake blockchain, kunnen HODL’ers (kopers die de munt langere tijd vasthouden) van de coins de munten dus staken, waarmee je ze vastzet in de blockchain. Voor het extra beveiligen van de chain, krijg je een stake-beloning waarmee je je positie vergroot.

Cardano is opgericht om met minder energie, eenzelfde blockchain tot stand te brengen als Bitcoin en Ethereum. Het hele proces is ook ‘extra’ gedecentraliseerd waardoor de validaties worden gedaan door peers. Als de techniek verder gebruikt gaat worden, zal de coin een goede stijging kunnen maken dit jaar.

3. Enjin Coin (ENJ)

Enjin coin cryptomunt.

Enjin Coin is gelanceerd in juni 2018 via het Ethereum Mainnet en is haast viraal gegaan dankzij hun unieke verkooppunt. ENJ is om de digitale waarde van blockchain-activa op te slaan en daarmee non-fungible tokens (NFT’s) te ondersteunen.

Vooral dus in de gaming en mobiele app industrie is het een groot fenomeen. Mensen investeren er graag in vanwege het gebruik voor NFT’s wat ineens ook een opkomende nieuwe asset zou moeten zijn.

Echter draait de coin op een proof-of-work blockchain omdat het dus werkt via de Ethereum technologie. Dit hoeft geen probleem te zijn, want als het meer en meer gebruikt gaat worden in de gaming industrie, zal Enjin een mooie investering zijn geweest!

4. Rarible (RARI)

Rarible is een van de meer unieke coins in dit rijtje. Het is opgekomen tijdens de verrijzing van de NFT-wereld, en Rarible is een online marktplaats voor het verhandelen hiervan.

Op hun website kan je digitale producten maken, verkopen en verzamelen. Inmiddels hebben ze met hun coin erbij een volledige gedecentraliseerde en autonome organisatie. Dit platform is tevens gebouwd op Ethereum, waardoor je ook het gebruik van ETH zelf ziet stijgen.

Deze coin is wel lastiger te kopen en je zal het via minder bekende crypto-exchanges moeten kopen. Binance en Bitvavo bieden deze coin nog niet aan, maar als het gebruik van het platform toeneemt, zal dit gebeuren, wat ook een stijging van de munt betekent.

5. Polkadot (DOT)

Polkadot munt.

Vervolgens kijken we naar Polkadot, wat een hele goede keuze is, omdat het van dezelfde maker is als Ethereum. Niet dat dit een goede genoege reden is, maar Ethereum heeft zichzelf al enkele keren bewezen, en ook Polkadot lijkt een goede toepassing te hebben.

De cryptomunt wordt dan ook in grote exchanges opgenomen om te kopen en verkopen, en dat betekende ook een eerste stijging van de munt. Het DOT-protocol is daarnaast zelfs open-source en probeert publieke en particuliere ketens te verbinden.

Het geheel is enorm complex, maar dit maakt de coin ook uniek in zijn soort dankzij de multichain technologie. Met een toename in gebruik, zal Polkadot een fantastische boost krijgen, als er zeker is waar het allemaal voor gebruikt kan worden.

6. VeChain (VET)

Dan kijken we als een laatste harde stijger naar VeChain, welke al een tijdje hard aan het stijgen. Tussen 2017 en 2021 is de crypto coin namelijk al minstens 10x gegaan, wat een stijging van 1000%+ inhoudt.

Op het moment staat de koers op $ 0.11 dollarcent, dus een kleine stijging kan al een grote impact op je portfolio hebben.

De coin is gemaakt al enkele jaren terug om de traditionele supply chain modellen over te nemen en een verbeterde versie neer te zetten. De technologie berust op een proof-of-stake algoritme waarbij relatief weinig rekenkracht (en dus energie) nodig is.

Daarnaast bieden ze een uniek proof-of-authority algoritme, waarbij gemachtigde operators de masternodes in een eigen belang handhaven volgens de opgelegde regels. Dit geeft een aparte functie die je bij niet veel andere munten ziet.

Valkuilen voor grootste crypto stijgers

Het is nog altijd wel enorm belangrijk om op te letten voor mensen die veel beloven van sketchy munten die uiteindelijk een scam blijken te zijn. Het is belangrijk altijd je eigen onderzoek te doen en te checken of het daadwerkelijk waar is wat je altijd leest.

CoinMarketCap.com blijft hiervoor een fantastische website, maar dat zegt ook niet altijd alles. Denk altijd zelf na en pas op voor pump-and-dump schemes die georganiseerd worden door groepen die er alleen op uit zijn om zelf veel geld te verdienen.

Als iets te mooi is om waar te zijn, is dat vaak ook zo! Maar crypto is nog altijd een van de mooiste beleggingen van de huidige eeuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like