wat is nft kopen maken crypto.

Wat is NFT? Stappenplan: NFT Kopen, Maken & Crypto-Art

Het houdt maar niet op, de wereld gaat van beleggen, naar cryptovaluta, naar online geld verdienen en zo komen we nu aan bij NFT’s. Maar wat zijn NFT’s, waarom betalen mensen hier zoveel voor en hoe kan je zelf bij de trend binnen kijken en meeliften?

Het zijn allemaal fantastische vragen en voor deze allemaal is zowel een uitgebreide ingewikkelde, als beknopte uitleg. Laten we het hier van beiden kanten belichten.

Verder hebben we het naast deze nieuwe crypto-art hype en plaatjes van miljoenen euro’s, ook over hun aandeel in de Metaverse en uiteindelijk over het maken en zowel aankopen als verkopen van NFT’s.

Wil je gelijk beginnen met geld verdienen aan NFT handel? Bekijk het aanbod onderaan deze blog!

Wat zijn NFT’s?

Wat NFT’s zijn, bestaat uit meerdere ondelen. NFT staat voor Non-Fungible Token. Rechtstreeks vertaald staat dit voor “Niet Vervangbare Token”.

Hierbij kan token worden gezien als bewijs, munt of zelfs kenteken. Eigenlijk gaat het dus, als je al een beetje onderzoek gedaan hebt, vooral over digitale afbeeldingen of video’s en andere digitale objecten.

nft building wat is

Op dit moment wordt het vooral gebruikt om digitale kunstwerken aan een specifieke eigenaar te binden, terwijl zowel de eigenaar als het kunstwerk uniek zijn. Deze registratie hiervan vindt plaats op de blockchain via zogenaamde smart contracts.

Dit is het moment dat het wat ingewikkelder wordt, en we kijken naar de technologie achter deze eigendomscertficaten.

Blockchain, Smart-Contracts & Certificaten

Zoals eerder vermeld, vindt de registratie van de door jou aangekochte NFT, plaats op de blockchain. Dit kan je zien als een soort openbare database waarin jouw ‘digitale anonieme identiteit’ wordt gekoppeld aan een cryptowallet.

De crypto portemonnee waar alleen jij (als het goed is) toegang tot hebt, heeft een zogenaamd uniek adres waarmee je transacties hierop online vindbaar zijn. Dit zit er uit als:

bc1qxy2kgdygjrsqtzq2n0yrf2493p83kkfjhx0wlh

Als je bovenstaande adres overigens opzoekt, krijg je het volgende:

Crypto Wallet <em>bc1qxy2kgdygjrsqtzq2n0yrf2493p83kkfjhx0wlh</em>

Hierin zie je dus enorm snel hoe ‘ervaren’ een cryptowallet van iemand is. Deze portemonnee heeft op dit moment al 12 BTC getrade en op het moment 0.09 BTC op z’n account staan.

Lees ook: Handelen & Beleggen in Bitcoin & Ethereum

En dit is allemaal publieke informatie, mits je het adres van iemand z’n crypto wallet weet. Dit is vrijwel altijd wel lost van de persoon z’n identiteit.

Via de wallet koop je een NFT, en deze wordt als het ware voor jou versleuteld, waardoor jij de enige eigenaar bent. Dit is je bewijs, ofwel smart-contract, om te bewijzen dat je de eigenaar van een NFT bent. En iedereen kan dat zelf op de publieke blockchain zelf verifiëren.

Als laatste is het dan nog wel handig om te weten, dat een NFT dus niet het digitale object of kunstwerk is dat je koopt! Nee, een NFT is de verwijzing, ofwel registratie, ofwel smart-contract, die als het ware als pointer werkt richting jouw aangekochte digitale object.

De waarde van NFT-Technologie

Het gaat er dus vooral om dat NFT Technologie waarde brengt in het beveiligen van de aankoop van digitale bestanden online zonder dat deze te kopiëren zijn. Ofwel, ze zijn zeker te kopiëren, maar je kan direct verfiëren wat echt en nep is.

Dit is ook het mooie van blockchain, dat het gedecentraliseerd is en ook publiek. Het wordt dus openbaar gemanaged zonder dat er één grote organisatie achter zit. Maar het publiek, de maatschappij, ondersteunt de blockchain.

Hier zien vervolgens ook verschillende technologieën die hierachter zitten, namelijk blockchain technologieën zoals die van Bitcoin, Ethereum en het nieuwe Cardano. Door op deze blockchain iets aan te kopen, en de vraag hiernaar stijgt, kan jouw object meer geld waard worden.

Lees ook: Geld Verdienen met Cryptocurrency

Dit is bijna hetzelfde als investeren in kunst! Een geheel online en innovatief waardesysteem voor bijzondere online objecten welke niet inwisselbaar, vervangbaar of te kopiëren zijn!

NFT verhandelen kopen en verkopen geld verdienen

Stappenplan: Een 3 Stappen Gids naar geld verdienen met NFTs

Ben jij benieuwd hoe jij zelf op deze trend kan meeliften en zelf online geld kan verdienen door middel van NFT’s handelen?

Lees hier meer over het ontwikkelen van NFT’s, wat daarachter zit en hoe je vervolgens een NFT kan aankopen of verkopen. Hierbij gaat het om je wallet, welke cryptocurrency je wilt gebruiken en wat bijvoorbeeld interessante projecten kunnen zijn.

1. NFT Maken

Voor het maken van NFTs, beginnen we eigenlijk gelijk bij het meest ingewikkelde. Mocht je zeker weten dat je dit niet wilt doen, kijk dan even verder bij het kopen en verkopen van NFTs, wat een stuk toegankelijker is.

NFT’s maken gaat namelijk over het bedenken van een basis design, en deze vervolgens meerdere malen tweaken, zodat er verschillende soorten ontstaan.

Een goed voorbeeld hiervan, is bijvoorbeeld het project: The Bored Ape Yacht Club.

De afbeelding hierboven weergeeft vier van hun afbeeldingen, waarvoor je dus NFTs kan kopen. Het principe is bij alle 10,000 (!) afbeeldingen hetzelfde. Namelijk een aap die een aparte outfit of uitdrukking heeft.

Zoals je ziet is de derde aap ineens een stuk duurder, dit heeft te maken met de waarde van zijn attributen.

Elke ontwikkelde afbeelding heeft bepaalde kenmerken en hiermee bepaal je de waarde van de NFT. Dit is ook erg belangrijk voor bij het maken van NFTs, dat je bedenkt welke kenmerken jouw designs kunnen hebben.

Andere ideeën voor het maken van NFTs:

 • Uitgangspunt project
 • Samenwerking met een goed doel
 • Unieke evenementen of merchandise
 • Marketing & Website
 • Formulering White Paper
 • Welke Blockchaintechnologie ga je gebruiken?
 • Hoeveel NFTs ga je ontwikkelen en vrijgeven?

Zo zijn er ineens heel veel dingen waar je rekening mee moet houden, en blijkt het ineens een haast op zichzelf staande business te zijn. Maar dat is natuurlijk ook het leuke aan het maken van een eigen NFT project!

2. NFT Kopen

Voor het kopen van een NFT, kan je eigenlijk gelijk een rondje kijken op OpenSea.io, dit is een NFT marketplace platform welke gebouwd is op Web 3.0.

De website waar je nu op zit is gebouwd op Web 2.0, en hiermee kan je dus ook niet je cryptowallet verbinden. Omdat dat bij Web 3.0 en OpenSea dus ook kan, is het mogelijk om daarmee dingen te betalen.

Het grootste voordeel hiervan is dat je direct met jouw eigen in je crypto wallet gestopte geld een afbeelding kan opkopen als je hier de waarde van inziet.

Als je een kijkje neemt op OpenSea, dan kan je hier gelijk zien welke projecten populair zijn en ook voor hoeveel hun laatste NFTs zijn gekocht en verkocht.

Voor het kopen van een NFT is het dus belangrijk dat je in acht neemt met welke intentie een project is gebouwd, en dat deze ook waarde levert aan jou, de mensen om je heen en de maatschappij. Dus wat krijg je er allemaal voor naast slechts de afbeelding?

Wanneer je een NFT hebt gevonden die je ook daadwerkelijk interessant vindt en verwacht dat deze in waarde gaat stijgen, dan kan je een bod doen:

De huidige eigenaar van de NFT kan vervolgens beslissen of die het bod accepteert en op basis daarvan koop jij de NFT wel of niet. Uiteraard kan dit ook met minder prijzige NFTs!

3. NFT Verkopen en Handelen

Om gelijk met de deur in huis te vallen. Kijk zekers voor deze stap ook eens op OpenSea.io.

Hier kan je jouw cryptowallet verbinden, en aangezien dit een uniek adres is, kan OpenSea (en iedereen) precies zien welke NFT pointers naar jouw adres wijzen.

Indien jij daadwerkelijk NFTs in bezit hebt, dan staan deze in jouw account op OpenSea. Wil je graag vervolgens één van deze NFTs verkopen, dan kan dat ook via hetzelfde platform.

Dit gaat heel vlot door op één van jouw NFTs te klikken, en hier op ‘Sell’ te klikken. Vervolgens krijg je onderstaande scherm, met de opties Fixed Price en Timed Auction.

Op basis van je keuze kies je een prijs of een lengte en zie je de transactie ‘gas fees’ van de verkoop. Dit hangt er weer van af op welke blockchain je zit.

NFT verkopen en handelen

En zo snel kan je jouw NFT open zetten voor verkoop op de marktplaats!

Heb je jouw eerste NFT gekocht en vervolgens eens verkocht, dan ben je aan het NFT handelen!

bored-ape-yacht-club-nft-handelen

Online Geld Verdienen met Crypto Art

Voor het verhandelen van NFTs is er zoals je ziet dus veel nodig voor alleen al het überhaupt begrijpen van dit soort tokens.

Graag bieden we je de mogelijkheid om meer te leren over deze manier van Digitale Kunst verhandelen, en dat doen we in samenwerking met Moosty!

Om meer te leren over de handel in NFT’s, laten we je graag kennis maken met de experts die nóg meer ervaring hebben. Als je interesse hebt in de cursus, en wat daarbij inbegrepen zit:

 • NFT’s leren kopen en verkopen voor winst
 • Bondige en straight-to-the-point uitleg video’s
 • Besloten community op Discord met Moosty zelf
 • Onontdekte NFTs leren vinden en minten
 • Waarde inschatting van NFTs
 • Lifetime toegang met regelmatige updates

Check alles bij de specialist:

nft cursus

De prijs staat nu overigens nog op zeer redelijke prijs. Welke je in principe met één goede aankoop en verkoop eruit kan halen. Plus je krijgt een hele hoop connecties erbij!

Altijd leuk om in ieder geval updates te krijgen over de technologie van de toekomst.

Laat hier weten hoe het bevalt en of je anderen aanraadt ook bij Moosty te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like