beleggen-crypto

Rijk worden met crypto

Je wil rijk worden met crypto, het liefst zo snel mogelijk. Waarschijnlijk vraag je je af of je eigenlijk niet al te laat bent om rijk te worden met crypto. In dit artikel zal ik dieper ingaan op hoe je rijk kan worden met crypto, of je al te laat bent, en geef ik verschillende manieren hoe ik denk dat je nog geld kan verdienen met cryptovaluta.

Kan je rijk worden met crypto?

In het nieuws lees je vaak de succesverhalen van mensen die door investeringen in crypto rijk zijn geworden, soms wel multi-miljonair. Dat wil iedereen natuurlijk. Toch is het rijk worden met crypto niet zo makkelijk gedaan als gezegd.

Ik ben ervan overtuigd dat je nog altijd rendement kan maken op je investeringen in crypto. Wel is het zo dat dit gepaard gaat met hoge volatiliteit (moet je maar net tegen kunnen) en risico (het kan altijd waardeloos worden).

Dan is ook nog de vraag wat men verstaat onder ‘rijk worden met crypto’. Hoe rijk is rijk? Waarschijnlijk kan je dat prima voor jezelf bepalen. Maar dan is er ook nog de vraag hoeveel je hebt ingelegd om daartoe te komen. Dus eigenlijk is het veel interessanter om te kijken naar rendement.

Overigens ook wel goed om te weten, veel rendement in korte tijd behalen zal er waarschijnlijk niet inzitten voor je. Er zijn een paar mensen die ontzettend veel geluk hebben gehad, waar je veel over leest. Veel meer mensen zullen geld verloren hebben, en daar lees je niet over.

Dus ja, je kan nog geld verdienen met crypto, maar het gaat niet in hele korte tijd gebeuren.

Hoe kan je rijk worden met crypto?

Heel simpel eigenlijk: voor een erg lage prijs kopen, en bij een hoge prijs verkopen.

Maar dat is natuurlijk makkelijk gezegd. Wel is het zo dat mensen die erg rijk zijn geworden met crypto, er vroeg bij zijn geweest. Als je laat bent, kan je heel goed te laat zijn.

Manieren om geld te verdienen met crypto

Je zal dus niet snel rijk gaan worden van je beleggingen in crypto, maar er zijn wel genoeg manieren om geld te verdienen met je cryptobeleggingen. Ik zal hier een paar van de opties benoemen, met allemaal een ander risicoprofiel. Het risico is ten opzichte van beleggen in crypto in het algemeen, wat dus al een erg hoog risico heeft. Als ik dus zeg laag risico, is het niet zo dat je hier weinig risico is. Maar ten opzichte van de cryptomarkt wel.

1. Crypto staking (laag risico)

Crypto staking kan je zien als het vastzetten van je crypto. Sommige blockchains gebruiken staking om het hele process in gang te helpen, anderen gebruiken het op een andere manier. Je kan makkelijk bij brokers staken (zie bijvoorbeeld Bitvavo Staking).

Bij het staken van je crypto krijg je een soort rente uitbetaald. Dit is vaak in dezelfde crypto die je staket. Het kan daarom alsnog erg risicovol zijn. Als je 6% staking krijgt, terwijl de crypto met 30% daalt, ga je er namelijk alsnog veel op achteruit.

Een van de minst volatiele manieren om geld te verdienen met crypto staking, is door de stablecoins te kopen. Voorbeelden zijn USDT of USDC. Deze volgen de Amerikaanse dollar (1 USDC = 1$). Je kan hier tot wel 6% per jaar op verdienen.

Andere munten geven je soms wel een hoger percentage, maar dan is de onderliggende waarde veel volatieler. Een hoger staking percentage is dus heus niet altijd beter (vaak meer risico).

2. Beleggen in crypto (gemiddeld risico)

Grootste crypto stijgers.

Wat je ook kan doen, is simpelweg in crypto investeren en vervolgens er niks mee doen (HODL!).

De meest ‘veilige’ opties zijn hiervoor waarschijnlijk Bitcoin en Ethereum. De rest van de markt wil nog wel eens flink fluctueren. Ook hier geldt dus ook dat je meer risico kan krijgen zodra je voor een andere crypto kiest.

Om risico’s te spreiden, kan je er natuurlijk voor kiezen om in meerdere crypto’s te investeren. Misschien wel de top 10, om zo spreiding te hebben, maar toch ook enige zekerheid die bijvoorbeeld BTC en ETH bieden (voor zover je dat zekerheid kan noemen).

Met Bitcoin en Ethereum zal je mogelijk nog wel rendement kunnen maken, maar rijk zal je er niet meer van worden. Mensen die rijk zijn geworden met crypto’s, hebben dat gedaan door ze op een lage prijs te kopen voordat de rest van de markt dat deed. Daar zit natuurlijk wel een enorm risico aan.

3. Handelen in crypto (hoog risico)

Het handelen in crypto’s komt met net wat meer risico dan alleen kopen en er niks mee doen.

Het idee klinkt simpel: hoger verkopen dan dat je koopt. Maar zo simpel is het niet. Want wat als je te vroeg verkoopt, of wat als de koers niet meer verder stijgt. Wacht je dan, of verkoop je snel om je verlies te voorkomen?

Als je wilt handelen in crypto, is waarschijnlijk de eerste les dat je niet uit emotie moet handelen. Verdiep je eerder in menselijke psychologie, en mogelijk weet je dat uit te buiten.

Handelen in crypto’s kan op allerlei tijdslijnen. Per uur, per dag, per week, noem maar op. Zeker ook omdat de cryptomarkt 24/7 open is, kan je altijd en overal handelen.

Rijk worden met handelen in crypto zal ook een grote uitdaging zijn. Bijzonder weinig mensen weten hierin te slagen. En de mensen die daarin slagen, zullen hier waarschijnlijk niet al te veel over willen vertellen.

4. Handelen in memecoins/NFT/hypes (zeer hoog risico)

Het hoogste risico, als je het mij vraagt, om rijk te worden met crypto komt toch wel uit de memecoins, NFT’s en andere hypes.

De eerste echte memecoin, Dogecoin, bestaat al best lang. Maar sinds 2021 zijn de memecoins meer in opkomst, omdat er een paar mensen erg rijk zijn geworden door te handelen in bijvoorbeeld Doge, Shiba Inu of Pepe. En soortgelijke coins. Het zijn er eigenlijk te veel om op te noemen. Maar veel van de crypto’s zijn hard gestegen. Je weet helaas nooit welke crypto gaat stijgen, maar kan altijd iets proberen. En dat is wat veel mensen hebben gedaan (en doen).

Dat was zo’n hype, net als ICO’s dat waren in 2017 en NFT’s dat waren in 2021. Bij een volgende bull markt zal er ongetwijfeld weer een nieuwe hype komen waar veel geld in om zal gaan.

Uiteindelijk kan je hier natuurlijk ook geld mee verdienen, maar je moet dan waarschijnlijk er vroeg genoeg bij zijn, geluk hebben en op het juiste moment uitstappen. De mensen die nu nog NFT’s hebben van 2021 zijn er waarschijnlijk financieel niet heel erg op vooruit gegaan.

Conclusie: rijk worden met crypto

Of je rijk kan worden met crypto als je nu nog instapt, moet uiteindelijk nog maar blijken. Wel zijn er voldoende manieren om nog rendement te behalen. Of dat dan ook leidt tot rijkdom, moet je bij jezelf nagaan.

In dit artikel heb ik verschillende manieren benoemd om geld te verdienen met crypto. Sommige kan je misschien nog rijk van worden, maar kan je net zo goed al je inleg verliezen.

Gelukkig zijn er ook alternatieven waarbij je minder risico neemt (bijvoorbeeld staking). Wil je juist heel erg veel risico nemen, kijk dan naar memecoins of stap vroeg in op de volgende hype (welke dat ook mag zijn, AI en crypto?). Zo maak je de meeste kans om rijk te worden.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    You May Also Like