bitvavo-staking-nederland-verdienformule.

Bitvavo Staking: Hoe doe je dat en met welke crypto?

Wil je profiteren van rente op jouw crypto? Dan kun je overgaan op een Bitvavo staking. Het is een manier waarmee je een bepaald percentage aan rente krijgt over jouw huidige cryptomunten, waardoor je een stijging in de waarde ziet. Maar weet jij al wat dit inhoudt en waar je allemaal aan moet denken? In onderstaand artikel lees je alles wat jij moet weten over de werking en de vergoedingen die je ermee kunt krijgen.

Wat is Bitvavo staking?

Staking kent de oorsprong uit het Engels. ‘to stake’ betekent ‘inzetten’, wat de werking van de staking precies aangeeft. Bij Bitvavo staking zet je jouw cryptomunten in om de transacties op de blockchain te kunnen bevestigen. Je zorgt er hiermee voor dat je helpt om deze blockchain sneller te maken.

Op de cryptomarkt wordt dit ook wel ‘Proof of Stake’ (PoS) genoemd. Iedere keer dat jij helpt met het staken, ontvang je een vergoeding van de broker. Deze is vergelijkbaar met de rente die je vroeger bij een spaarrekening kreeg. De vergoeding ontvang je in dezelfde munten als die je ingezet hebt bij de staking. Je krijgt dus geen nieuwe en andere cryptomunten.

bitvavo-staking-nederland-verdienformule.

Waarom overgaan tot het staken bij Bitvavo?

Als je in het bezit bent van cryptomunten, hoef je in feite niets te doen. Je kunt deze namelijk in jouw wallet laten staan en wachten tot er een goed moment komt om deze weer te verkopen. Echter staan ze dan niets te doen in jouw wallet.

Door de Bitvavo staking kun je er juist voor zorgen dat je extra opbrengsten genereert, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Het zal daarom altijd lonen om je hier verder in te verdiepen en jouw cryptomunten in te zetten om de blockchain te verbeteren.

De voor- en nadelen

Staken bij Bitvavo kan zowel voor- als nadelen opleveren. Het is verstandig om hiervan op de hoogte te zijn. Deze zullen daarom als eerste besproken worden.

Als eerste de voordelen van het staken:

 • Een passief inkomen
 • Crypto staat niet lang vast
 • Cold wallets bij Bitvavo
 • Zelf geen werkzaamheden uitvoeren
 • Gebruik van een Nederlands bedrijf

Dan de nadelen van het staken bij Bitvavo:

 • Concurrenten geven meer rente
 • Lange termijn rente blijft onduidelijk
 • Offline zetten is niet mogelijk

Hoe werkt Bitvavo staking precies?

bitvavo-staking-nederland-mobiel

Als je wilt beginnen met staken bij Bitvavo hoef je slechts enkele stappen te doorlopen. Het zal jou daarom weinig moeite kosten om een vergoeding te ontvangen. Hiervoor moet je wel een account hebben bij de broker. Zodra je dit account hebt, moet je inloggen en de eerste staking aanzetten. Hiervoor kijk je bij de instellingen. Je scrollt naar beneden en gaat naar accountinstellingen. Hier staat ‘staking’. Je zorgt er dan voor dat deze ingeschakeld is, zodat je automatisch aan de slag gaat met het inzetten van jouw munten.

Bitvavo werkt met flexibel staking. Dit houdt in dat de cryptomunten die je bezit automatisch ingezet worden voor de staking. Je hoeft dus zelf niets meer te doen en ontvangt een passief inkomen. Je kunt het daarom vergelijken met beleggen. Echter, in plaats van de koersen in de gaten te houden en het beste moment uit te zoeken voor de verkoop zullen jouw huidige munten nu een vergoeding opleveren. Je kunt dus voor langere tijd jouw account achterwege laten en alsnog geld ontvangen en een mooi spaarbedrag verkrijgen.

Welke coins zijn er beschikbaar?

Op dit moment zijn er bij de Bitvavo staking 17 verschillende munten beschikbaar. Als je nog helemaal geen munten in jouw wallet hebt, kun je dus het beste naar een van deze varianten kijken. Er zijn een aantal munten die er bovenuit springen, omdat deze jou veel voordelen op kunnen leveren. Mocht je dus geïnteresseerd zijn in het staken, dan kun je kijken naar de volgende munten. Deze zorgen namelijk dat je een relatief hoge vergoeding krijgt ten opzichte van het risico dat je loopt met jouw investering.

USD Coin

Een van de cryptomunten is de USD Coin. Deze levert een percentage van ongeveer 6 procent op volgens Bitvavo. Het is een munt die onder de stablecoins valt, waardoor deze 1-op-1 de koers van de Dollar volgt. De volatiliteit van de munt is relatief laag en je kunt hiermee te allen tijde een goed rendement krijgen. Het is dus een veilige keuze om mee te beginnen en te ontdekken wat de staking jou op kan leveren.

Tether (USDT)

Een andere munt die je kunt bekijken is de Tether (USDT). Ook deze levert een percentage van ruim 6 procent op en volgt net als de USDC de koers van de Dollar. De hoge liquiditeit is een van de voornaamste redenen om voor deze munt te kiezen. Een risico dat je loopt, is dat het niet 100 procent duidelijk is of deze daadwerkelijk ondersteund wordt door de Amerikaanse Dollar. Er is namelijk een gebrek aan audits. Desondanks biedt het voordelen om een investering te maken in deze cryptomunt.

Cardano (ADA)

Een laatste munt die de moeite waard is, is Cardano (ADA). Een staking met deze munten levert een rendement van 5 procent op. De munt is ontwikkeld door de ex-oprichter van Ethereum, maar kent ook een hogere volatiliteit. Hierdoor is het risico dus wel hoger dan bij de eerdergenoemde munten. Wel is er een enorme support van investeerders, waardoor de fundamentele waarde van deze cryptocurrency hoger ligt dan andere munten. De verwachting is daarom dat deze munt in de toekomst een hogere waarde, en dus ook een hogere vergoeding, krijgt.

De percentages bij de staking

Onderstaande lijst geeft een overzicht van alle beschikbare munten en bijbehorende percentages als volgt: Munt Symbool – Opbrengst per jaar.

 • Tether USDT – 6,10%
 • USD Coin USDC 6,10%
 • Cardano ADA 5,00%
 • ICON ICT 7,50%
 • Waves WAVES 5,50%
 • Ark ARK 1,07%
 • Dai DAI 6,10%
 • Litecoin LTC 1,04%
 • Ethereum ETH 1,01%
 • Bitcoin BTC 0,77%
 • Bitcoin Cash BCH 1,02%
 • Tron TRX 1,03%
 • Tezos XTZ 0,66%
 • Neo NEO 0,52%
 • Ontology ONT 0,51%
 • Chainlink LINK 0,49%
 • VeChain Thor VET 0,49%

Enkele tips op een rij om succesvol te staken bij Bitvavo

Om goed voorbereid aan de slag te gaan met de Bitvavo staking kun je jezelf het beste zo goed mogelijk voorbereiden. Onderstaande tips kunnen jou hierbij helpen.

 1. Als je voor langere tijd wilt investeren in een van de cryptomunten en dit bij een Nederlandse broker wilt doen, is Bitvavo de beste plek om te beginnen.
 2. Als je voor ICON kiest, omdat hier de hoogste vergoeding aan hangt, moet je er rekening mee houden dat deze munt volatiel is.
 3. De hoogte van de vergoeding fluctueert door verschillende invloeden. Houd daarom niet vast aan de huidige vergoedingen, maar bekijk regelmatig de veranderingen.
 4. Als je voor een relatief lage vergoeding wilt kijken, maar toch nog voldoende rente wilt ontvangen, zijn USDC en USDT de beste keuze.
 5. Houd er rekening mee dat de stablecoins afhankelijk zijn van de koerswisselingen van bijvoorbeeld de Dollar. Dit heeft invloed op jouw rendement.

Conclusie over staking

Staken bij Bitvavo kan jou altijd een passief inkomen opleveren, zonder dat je hier zelf veel moeite voor hoeft te doen. In plaats van jouw cryptomunten voor langere tijd te laten zitten en afhankelijk te zijn van de waarde tijdens de verkoop, kun je dus altijd een nieuw verdienmodel opstellen. Je kunt jouw investering daarom meer geld op laten leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
beleggen-crypto

Rijk worden met crypto

Inhoud Kan je rijk worden met crypto?Hoe kan je rijk worden met crypto?Manieren om geld te verdienen met crypto1. Crypto staking (laag risico)2. Beleggen in crypto (gemiddeld risico)3. Handelen in…
Bekijken