Bitvavo Crypto app

Bitvavo of Binance: De beste crypto exchange & crypto overzetten

Investeren in crypto en exchanges gaan hand in hand. Exchanges zijn immers dé platformen die zorgen dat jij eenvoudig jouw cryptocurrency’s kunt kopen. Er zijn enorm veel verschillende exchanges, zoals Bitvavo of Binance, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Indien een exchange niet bevalt, is het handig om te weten hoe jij jouw crypto-investering makkelijk kunt verplaatsen naar een ander platform.

Voor veel investeerders zijn Bitvavo en Binance de favoriete exchanges. Benieuwd waarom deze crypto brokers zo populair zijn en of deze platformen ook iets voor jou zijn? In deze blog kun je alles omtrent Bitvavo en Binance ontdekken, en ook hoe je eenvoudig jouw crypto van exchange naar exchange verplaatst!

Bitvavo vs Binance: wat zijn de grootste verschillen?

Bitvavo en Binance zijn beiden crypto exchanges, maar hebben daarnaast onderling grote verschillen. Zo is Bitvavo van Nederlandse origine en heeft het hoofdkantoor aan de Keizersgracht in Amsterdam, terwijl Binance hun hoofdkwartieren gevestigd heeft op de Kaaimaneilanden en de Seychellen.

Ook verschillen de assortimenten van beide exchanges. Binance heeft van alle exchanges verreweg de meeste cryptomunten in hun assortiment, terwijl Bitvavo voor Nederlandse begrippen ook een zeer uitgebreide collectie heeft. Desondanks blijft Bitvavo een soort kleine broer van Binance. 

Doelgroep Bitvavo

Bitvavo is zeer geschikt voor de beginnende crypto-investeerder. Deze doelgroep heeft vaak de behoefte aan een duidelijk platform, waar je snel en eenvoudig kunt investeren. Via de website van Bitvavo kun je met enkele klikken op de knop al jouw eerste cryptomunten hebben gekocht. Ook via de app is het kopen en verkopen van crypto een fluitje van een cent.

Daarnaast is de doelgroep (in eerste instantie) natuurlijk de Nederlandse belegger. Hoewel het ook actief is in andere landen, en daar steeds meer voet aan de grond weet te krijgen, is het vooral in Nederland groot.

Voor- en nadelen van Bitvavo

Bitvavo heeft vergeleken met andere Nederlandse exchanges een zeer uitgebreid assortiment aan cryptocurrency’s. Voor investeerders die op zoek zijn naar de minder bekende crypto parels kan Bitvavo daarom een handig platform zijn. Daarnaast kun je via Bitvavo staking rewards ontvangen, zonder je coins te hoeven vastzetten. Hierdoor blijven de coins in je wallet en heb je er de volledige controle over. Daarnaast zijn de handelskosten op Bitvavo ook relatief laag, wat een schitterend voordeel is voor crypto traders.

Zeker ten opzichte van de Nederlandse alternatieven zijn er weinig nadelen aan het platform van Bitvavo. Het grootste nadeel die je tegen kunt komen is de regelgeving van De Nederlandsche Bank (DNB). Door de regels van DNB zul je extra stappen moeten uitvoeren bij het versturen van je crypto op Bitvavo naar een andere locatie. Hier kan Bitvavo weinig aan doen, aangezien zij moeten voldoen aan de regels van DNB.

Daarnaast is een nadeel (ten opzichte van Binance) nog dat het aanbod toch wel wat kleiner is. Niet alleen in de crypto’s die aangeboden worden op het platform, maar ook in de andere producten. Zo zal je (vooralsnog in ieder geval) niet kunnen handelen met marge op Bitvavo, waar je bij Binance dit wel veel ziet. Dan is de volgende vraag of dat daadwerkelijk een nadeel is, gezien handelen op marge voor veel mensen een onverstandig idee zal zijn.

Doelgroep Binance

Binance wordt wereldwijd door tientallen miljoenen mensen gebruikt, waardoor de doelgroep van deze crypto exchange enorm breed is. Echter, je kunt stellen dat Binance onder de wat meer gevorderde crypto handelaren een populair platform is. Dit komt mede door de vele diensten die Binance in de aanbieding heeft. Met een eigen NFT marktplaats, de BNB Vault, mogelijkheden om te lenen, de Binance Visa Card, staking en yield farming, heeft Binance een zeer uitgebreid aanbod voor de miljoenen gebruikers.

Voor- en nadelen van Binance

Naast de vele diensten die Binance aan de gebruikers te bieden heeft, zijn er nog meer voordelen aan het platform. Zo zijn de handelskosten ook zeer laag op Binance, zeker wanneer je de trading fees betaalt met de Binance Coin (BNB). Door BNB te gebruiken ontvang je een korting op je kosten!

Het nadeel van Binance is dat je niet rechtstreeks je geld kunt storten op het platform. Storten met iDeal of een SEPA overboeking zijn op dit moment niet mogelijk. In het verleden was dit wel mogelijk en de kans is zeer groot dat dit in de toekomst ook weer kan, maar vandaag de dag zal je jouw coins ergens anders moeten kopen en vervolgens versturen naar Binance.

Dit kan je dus doen door op Bitvavo je crypto te kopen (bijvoorbeeld Bitcoin), en dit te sturen naar Binance. Vervolgens kan je op Binance doen wat je wilt met je munten. Het is een beetje een gedoe, maar het is dus wel een oplossing die mogelijk is.

Over de Bitvavo en Binance website en app

Zowel Bitvavo als Binance hebben een website en een app, die je beiden kunt gebruiken voor het handelen in crypto. Voor beide exchanges geldt dat zowel de website als app eenvoudig in gebruik is. In eerste instantie kan Binance aanvoelen als een lastig platform, maar wanneer je Binance Lite inschakelt, is het platform net zo eenvoudig te gebruiken als Bitvavo.

Bitvavo vs Binance kosten

Elk crypto platform rekent verschillende kosten voor de activiteiten op het betreffende platform. Bitvavo en Binance zijn hier geen uitzondering op, maar hebben toch enkele mogelijkheden die gratis zijn. Zo zijn SEPA overboekingen gratis bij zoals Bitvavo als Binance (indien dit weer mogelijk is) en is storten via iDeal daarnaast ook gratis bij Bitvavo.

Wanneer je crypto wil gaan traden ben je bij Binance het meest goedkoop uit. Zonder de BNB korting betaal je 0,1% bij zowel de maker als taker fee, waarbij dit percentage geldt voor trades onder de €1.000.000,-. Voor trades onder dit bedrag op Bitvavo betaal je een hoger percentage, maar alsnog is Bitvavo relatief goedkoop. Van de transactiekosten zal je in ieder geval niet failliet gaan als je weinig verhandelt.

Crypto versturen vanuit je crypto exchange wallet

Het versturen van je crypto van of naar bijvoorbeeld Binance of Bitvavo gaat op elke exchange op ongeveer dezelfde manier. Na het inloggen op je account ga je naar de cryptomunt die je wil versturen. Na het selecteren van de coin en het klikken op ‘Opnemen’, kun je het ontvangstadres invoeren. Zie hieronder voor een voorbeeld van Bitvavo.

Wanneer je juist crypto wil ontvangen op jouw exchange account, ga je eveneens naar de betreffende cryptomunt, maar klik je dan juist op ‘Storten’. In dit geval voer je het stortingsadres in en kun je de transactie succesvol gaan afronden. Wanneer je bijvoorbeeld Ethereum wil versturen, is het belangrijk dat je op beide platformen via Ethereum de transactie voltooid.

Conclusie voor Bitvavo of Binance, wat is de beste keuze?

Zowel Bitvavo als Binance zijn voor crypto-investeerders zeer goede platformen, die qua kosten relatief goedkoop zijn, een groot assortiment aan coins hebben en een eenvoudig platform hebben. Voor beginnende investeerders is het Bitvavo mogelijk een betere keuze, omdat dit platform Nederlands is en je zonder extra handelingen direct de eenvoudige lay-out hebt. Voor gevorderde handelaren is Binance een betere optie, doordat er simpelweg meer mogelijkheden op dit crypto platform zijn en er meer cryptomunten en staking rewards zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
beleggen-crypto

Rijk worden met crypto

Inhoud Kan je rijk worden met crypto?Hoe kan je rijk worden met crypto?Manieren om geld te verdienen met crypto1. Crypto staking (laag risico)2. Beleggen in crypto (gemiddeld risico)3. Handelen in…
Bekijken