beste crypto exchange nederland

Beste Crypto Exchange in Nederland

Voor het zoeken naar de beste crypto exchange in Nederland, zijn er natuurlijk best wel wat opties. Ook met veel Amerikaanse invloeden en andere buitenlandse crypto handelsbeurzen is het belangrijk om wel vanaf het begin een fijne trader te hebben.

Veel mensen vinden het daarom fijn om vanaf het begin al een exchange te kiezen vanaf Nederlandse afkomst, waar je goed terecht kan als beginner met lage inleg maar ook kan doorgroeien naar een stuk hogere investering.

Lees hier meer over de beste crypto exchanges en wat de meest betrouwbare en goedkoopste is!

1. Bitvavo – van Nederlandse Bodem

bitvavo crypto exchange

Op nummer 1 hier staat Bitvavo omdat zij alle functionaliteiten van een crypto exchange goed hebben geïntegreerd in hun platform maar het toch een geheel Nederlands product is. Met de trots van ons land en de gebruiksvriendelijkheid van de beurs is dit een fantastische keuze en ga je niet de mist in.

Om het nog mooier te maken, bieden zij via VerdienFormule een aanbieding waar je eigenlijk niet omheen kan: de eerste 1000 euro aan transactiekosten geheel gratis! Zo kan je gewoon gratis crypto verhandelen.

2. Binance – Wereldwijd favoriet

binance crypto exchange

Hierna staat Binance op de lijst aangezien zij één van de grootste handelsvolumes van de wereld hebben. De crypto exchange wordt dus wereldwijd gewaardeerd en heeft dan ook ontzettend veel handige features.

Denk daarbij uiteraard aan crypto handelen, maar ook talloze extra opties als staking, liquidity pools en swaps, en zelfs futures en hefboomproducten. Is het onduidelijk? Surf dan naar de Binance Academy waar je les krijgt in de blockchain technologie achter bepaalde crypto’s en ook andere informatie waar je interesse in hebt.

3. BLOX – meer gemaakt als crypto app

blox crypto app

BLOX is een andere app van Nederlandse bodem en is een exchange die dus ook alleen als app te gebruiken is. Het gaat hier vooral om simpliciteit en het eenvoudig traden van cryptocurrency. Als je niet teveel interesse hebt in wat er précies gebeurt op de crypto markt, dan geeft BLOX precies weer wat je wél zou moeten weten.

Ondanks de simpele interface zie je natuurlijk wel de live koersen en kan je binnen een paar minuten al je eerste coin aankopen. Download hier de gratis app en krijg 10 euro cadeau! Blox belooft makkelijke trades, snelle aankopen, lage inleg en ook nog eens veiligheid.

4. Kraken – krachtige crypto exchange

kraken crypto exchange

Bij Kraken zit je voor de veiligheid en afscherming voor derden. Je wordt hier beveiligd door nieuwe systemen die in plaats zijn gezet door Kraken om hun gebruikers zo veel als kan te beschermen. Daarnaast heb je het geluk dat de crypto exchange de ruimte biedt voor mensen nieuw binnen crypto, maar ook zelfs grote bedrijven die een investering willen doen.

Kraken helpt elke klant gebaseerd op waar zij zelf naar op zoek zijn! Zo ben je altijd een ‘expert’ voor de ervaring die je hebt. Op deze manier kan je crypto traden met vertrouwen op een betrouwbare markt. Verder hebben zij ook de mogelijkheid voor staking, 24/7 klantenservice en toegang tot de meest verhandelde crypto valuta.

5. Coinbase – simpel crypto verhandelen

coinbase crypto exchange

Als laatste kijken we naar Coinbase, een bedrijf dat tevens ook sinds kort op de aandelenbeurs te vinden is. Hiermee worden zij gezien als grote concurrent van Binance, en hebben een vergelijkbaar of groter handelsvolume.

De keuze voor veel mensen om voor Coinbase te gaan ligt veelal in het feit dat het een simpel en makkelijk platform is met een overzichtelijk platform, handige crypto app en zelfs een eigen crypto wallet. Verder is er de optie om te upgraden naar Coinbase Pro.

Recentelijk is er een crypto ‘credit’ card vrijgekomen waarmee je wereldwijd kan betalen. Bij elke aankoop kan je ook weer crypto verdienen. Met onduidelijkheden over de crypto wereld, biedt Coinbase ook een fijne leeromgeving, welke gratis te gebruiken is.

Crypto exchanges vergelijken

Wanneer we de 5 crypto exchanges in vergelijking brengen, gaat het om een paar belangrijke factoren die uiteraard meespelen in de keuze voor jouw crypto exchange. Hiermee kan je kijken naar handelsvolume, prijs (transactiekosten), afkomst, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid.

Allereerst, voor een simpel platform op zowel desktop als mobiel blijft onze eigenlandse Bitvavo toch de eerste keuze. Hiermee heb je alles wat je wilt, nodig hebt en de mogelijkheid om door te groeien, met de betrouwbaarheid uit Nederland.

Het handelsvolume van Bitvavo is wel aan het stijgen, en zit op het moment op zo’n $108 miljoen per 24 uur. Voor de andere exchanges ziet het er als volgt uit, en zijn ze veelal vele malen hoger:

  • Binance: $18,108,000,000 (18 miljard USD per 24 uur)
  • Coinbase: $1,758,000,000 (1,7 miljard USD per 24 uur)
  • Kraken: $870,000,000 (870 miljoen USD per 24 uur)
  • Bitvavo: $108,000,000 (108 miljoen USD per 24 uur)

Hiermee hoor je dus vaak dat je sneller kan traden wanneer je wilt en het vraag en aanbod makkelijker gematcht kan worden bij bijvoorbeeld een Binance en Coinbase. Het blijven echter allemaal grote exchanges, dus Binance en Coinbase zijn eerder goede keuzes voor de lessen die ze aanbieden. Deze kan je echter ook los volgen, zonder daar te traden.

Qua veiligheid hoor je veel over Kraken, maar dit gaat met name over hun specifieke innovatie op het gebied van beveiliging. Maak je dus zeker geen zorgen over Binance, Coinbase en Bitvavo, dit zit meer dan goed.

Je hebt misschien gemerkt dat BLOX nog niet is genoemd, deze speelt ook vooral in de categorie crypto apps. Voor simpliciteit, niet te veel onnodige informatie, en gewoon straight to the point cypto traden, is BLOX de perfecte keuze als beste crypto app.

Welke crypto exchange is het meest betrouwbaar?

Kies een crypto exchange die dicht bij jezelf ligt, en alle functies heeft waar je naar op zoek bent. Vaak wordt de keuze uiteindelijk gemaakt op basis van transactiekosten, waar je dus bij Bitvavo al voor de eerste 1000 euro veilig zit.

Betrouwbaarheid kan ook per persoon verschillen, maar bij bovenstaande crypto exchanges hoef je je geen zorgen te maken dat ze er met je inleg vandoor gaan. Bitvavo, Binance, BLOX, Kraken en Coinbase zijn stuk voor stuk enorm betrouwbare crypto exchanges.

En welke is het goedkoopst? (Laagste transactiekosten)

De keuze voor kosten ligt dus weer net anders, hiermee gaat het ook om je inleg en handelsvolume. Bij Bitvavo heb je daarnaast de aanbieding zoals hierboven beschreven, wat ook weer invloed heeft op je uiteindelijke kosten.

Verder is het verschil tussen Maker en Taker Fees ook handig om te weten. Simpel gezegd betaal je een Taker Fee met een Buy, en een Maker Fee met een Sell. Verkopen is dus het aanmaken eigenlijk van liquiditeit en kopen is nemen van cryptovaluta. Bekijk hieronder de transactie kosten:

Crypto ExchangeTaker FeeMaker Fee
Bitvavo0.25%0.15%
Binance0.1%0.1%
BLOX1%1%
Kraken0.26%0.16%
Coinbase0.5%0.5%
Transactiekosten per crypto exchange

De kosten worden lager bij een hoger handelsvolume, en soms bij een hogere investering, maar dit is uiteraard gecorreleerd aan elkaar. Verder kan je bij Binance ook transactiekosten betalen met hun eigen coin, Binance Coin (BNB), waardoor je ook vaak tot 25% korting krijgt.

Waarschijnlijk ben je hiermee voldoende geïnformeerd, maar voor vragen kan je altijd een reactie achterlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like