zwart-geld-verdienen

Zwart geld verdienen (online)

Zwart geld verdienen is wat veel mensen aan lijkt te spreken. Jou misschien ook wel, anders was je waarschijnlijk niet bij dit artikel terecht gekomen. Kort door de bocht is zwart geld verdienen het verdienen van geld zonder daar belasting over te betalen.

In dit artikel meer over zwart geld verdienen, hoe je dat legaal kan doen (tot een bepaalde hoogte) en waarom je daar misschien toch liever niet al te veel mee te maken wilt hebben.

Wat is zwart geld verdienen?

Voordat we het artikel induiken, is het waarschijnlijk goed om een soort van definitie te hebben van zwart geld verdienen.

Als je zwart geld verdient, dan wordt daar mee bedoeld dat je er geen belasting over betaalt. Dus het geld wat je krijgt is het geld wat je houdt. Je hoeft geen rekening te houden met belasting. Of doet dat in ieder geval niet.

Zwart geld verdienen gebeurt vaak via contante uitbetalingen. Niemand kan namelijk heel makkelijk controleren hoeveel geld je contant hebt. Als je uitbetaald wordt in contant geld, is het niet echt traceerbaar.

Populaire manieren van zwart geld verdienen zijn onder anderen:

  • Manusje voor alles met contante betaling
  • Horecawerk voor contant geld
  • Bijles met contant geld betalen
  • Online verkopen van je spullen op Marktplaats

Omdat het geld niet op je bankrekening staat, weet eigenlijk niemand dat je het hebt (behalve jijzelf en de persoon die je heeft betaald). Maar banken en de Belastingdienst bijvoorbeeld niet.

Klinkt misschien slim om te doen. Immers, zo kan je meer geld overhouden. Maar toch is het niet aan te raden (en juist erg af te raden).

Zwart geld verdienen niet aan te raden

Zwart geld verdienen is illegaal. Je zal altijd je inkomsten moeten doorgeven aan de Belastingdienst. Klinkt misschien in eerste instantie heel oneerlijk, maar dat is hoe het werkt.

Doe je dit niet en de Belastingdienst komt erachter dat je dit hebt gedaan, dan kan je maken krijgen met serieuze boetes en problemen.

Misschien denk je de fiscus te slim af te zijn, maar zo simpel is het niet. Uiteindelijk zullen ze er wel achter komen. Gewoon aangeven van je inkomsten is dus het advies.

Daarnaast wil je natuurlijk wel zo min mogelijk belasting betalen. Dat kan door een boekhouder te nemen. Die kent alle regeltjes, en weet zo ongetwijfeld een hoop geld voor je te besparen. Zo verdient de boekhouder zichzelf vaak gewoon terug en houd je nog geld over ook. En dat allemaal gewoon legaal!

Legaal zwart bijverdienen

In het begin hebben we dus gezegd dat zwart geld verdienen het verdienen van geld is zonder daar belasting over te betalen. Als we die definitie aanhouden, dan is er wel een manier om dit op een legale wijze te doen.

Namelijk door je inkomsten wel gewoon op te geven. Als deze onder een bepaald bedrag zijn (in 2020 was dit zo’n 8200 euro per jaar) dan krijg je voldoende kortingen vanuit de Belastingdienst waardoor je effectief helemaal geen belasting hoeft af te dragen.

Extra geld bijverdienen als tiener bijvoorbeeld zorgt er dus ook vaak voor dat je dit belastingvrij kan doen, tot een bepaalde hoogte in ieder geval.

Het mooie hieraan is natuurlijk dat je alles legaal hebt gedaan. Je hebt netjes je inkomen opgegeven bij de Belastingdienst en hebt voldoende korting gekregen om je inkomen belastingvrij te houden.

Online zwart verdienen

Tegenwoordig wordt er steeds minder vaak over zwart verdienen gesproken, zeker ook in combinatie met online geld verdienen. Mensen zoeken er wel naar, maar minder dan voorheen.

Dit heeft te maken met het online karakter. Als je online geld verdient (en dus niet uitbetaald krijgt in cash), dan is het geld op een of andere manier traceerbaar. Zo kan je bijvoorbeeld internetbankieren, en heeft de bank inzichtelijk waar je inkomsten vandaan komen. En dit is informatie die de Belastingdienst kan gebruiken als ze dit noodzakelijk achten.

Dus mocht je op zoek zijn naar mogelijkheden om online zwart geld te verdienen, dan zijn je kansen daarin erg klein. Nogmaals, het beste is om gewoon alles eerlijk en legaal te doen en je inkomsten op te geven bij de Belastingdienst. Op die manier slaap je waarschijnlijk een stuk beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
online-geld-verdienen-student

Online geld verdienen als student

Inhoud 1. Affiliate marketing toepassen2. Verkoop je diensten als freelancer3. Online beleggen4. Geld verdienen met crypto5. Verkoop je rommel/dingen die je niet meer gebruikt online6. Samenvattingen makenMeer dan genoeg manieren…
Bekijken