geld verdienen met youtube

3 tips om je Youtube inkomsten een boost te geven

Voor heel wat mensen geldt dat ze een aardig bedrag verdienen aan het maken en publiceren van video’s op Youtube. Ondanks het feit dat veel mensen hierdoor kunnen rekenen op een niet onbelangrijke inkomstenstroom moet het gezegd dat het altijd nog beter kan.

Ben jij ook op zoek naar mogelijkheden om je Youtube inkomsten een (extra) boost te geven? Dan kunnen de drie aangehaalde tips op deze pagina zonder meer de moeite waard zijn om rekening mee te houden.

Tip 1: Speel met je video’s in op actuele gebeurtenissen

Wanneer je video’s maakt voor Youtube zal je kunnen vaststellen dat je het over de meest uiteenlopende onderwerpen kan hebben. Een vaak gemaakte fout die veel content creators maken heeft echter betrekking tot het feit dat ze inspelen op iets wat eigenlijk reeds in het verleden ligt. Natuurlijk betekent dit niet dat je het helemaal niet meer over een onderwerp uit het verleden mag hebben, maar doorgaans kunnen dergelijke video’s slechts rekenen op een beperkte interesse. De kans dat je met dergelijke video’s dan ook echt veel geld zal verdienen is eerder klein. 

Wat betekent bovenstaande nu precies en hoe kan je dit voor mekaar krijgen? Een prima manier om je inkomsten uit Youtube een boost te geven heeft betrekking tot het feit dat je even een blik kan werpen op de trending onderwerpen op bijvoorbeeld Twitter. Wanneer je daar even een blik op werpt en je stelt vast dat er daar een onderwerp bij is dat in lijn ligt met jouw kennisgebied is het altijd interessant om daarop in te spelen. Je zal merken dat je video op die manier meteen op heel wat interesse en aandacht zal kunnen rekenen. Dit is één van de beste tips om binnen een zo kort mogelijke tijd een aardige stroom aan inkomsten voor je video op gang te kunnen brengen. 

Uiteraard spreekt het voor zich dat je niet uitsluitend bent aangewezen op de trending topics op Twitter. Daarnaast kan je ook gewoon zelf onderwerpen halen uit bijvoorbeeld de media. Doet er zich een bepaalde situatie voor of is een bepaald onderwerp brandend actueel en heb je daar wel wat waardevols over te vertellen? Dan kan het altijd de moeite waard zijn om dat als onderwerp voor jouw gloednieuwe video te gebruiken. 

Tip 2: Maak een thumbnail die er tussenuit springt

Er worden elke dag opnieuw heel wat video’s geplaatst op Youtube. Dat zorgt er in de praktijk voor dat het moeilijk is om tussen de massa uit te springen. Nochtans is dat precies wat je moet doen wanneer je verzekerd wil zijn van zo optimaal mogelijke inkomsten uit je Youtube video. Er tussenuit springen kan je in eerste instantie niet doen door middel van de inhoud van je video omdat mensen die simpelweg nog niet te zien krijgen. Hoe kan je dit dan wel voor mekaar krijgen? Door het maken van een thumbnail die opvalt en die duidelijk aangeeft wat het interessante onderwerp van je video is. Het helpt bovendien in de praktijk ook veelal om er zelf even een gek gezicht op te maken. Om de één of andere reden kunnen dergelijke thumbnails namelijk veelal rekenen op meer aandacht. 

Bovenstaande is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar voor het merendeel van de (beginnende) Youtuber geldt dat hij of zij vooral zo weinig mogelijk kosten wenst te maken. Dat is begrijpelijk en een grote investering voor het maken van een opvallende thumbnail is ook nergens voor nodig. Je kan er dan ook in de praktijk zonder probleem voor kiezen om gebruik te maken van een gratis tool zoals bijvoorbeeld Canva. Daarmee kan je heel wat leuke effecten toevoegen aan je afbeelding waardoor je moeiteloos in het oog springende thumbnail kan realiseren.

Tip 3: Post oude video’s opnieuw

De laatste tip is er één die veel aanhangers, maar ook veel tegenstanders heeft. Dit laatste is vooral het gevolg van het feit dat heel wat Youtubers er gewoon voor kiezen om doelloos oude video’s terug toe te voegen… dit voor de goede orde dus terwijl ze eigenlijk helemaal niet meer relevant zijn. Dat is inderdaad iets wat helemaal niet aan te raden valt. Bovendien zal je in de praktijk ook altijd kunnen vaststellen dat dit doorgaans het omgekeerde effect zal hebben. Een niet langer relevante video zal, ook wanneer deze door een populaire Youtuber wordt geplaatst, uiteraard geen blijvende indruk weten na te laten.

Dit gezegd hebbende kan het wel zorgen voor een tijdelijke boost voor je inkomen. Heb je echter even geen tijd om nieuwe video’s te maken, maar wil je wel graag de stroom aan nieuwe content op gang houden? Ben je bovendien van mening dat bepaalde video’s die je in het verleden hebt geplaatst nog steeds relevant zijn voor je (nieuwe) kijkers? Dan kan het zeker het overwegen waard zijn om deze opnieuw te plaatsen. Op die manier kan je een tijdelijk gebrek aan nieuwe content opvangen en je kan zonder moeite (extra) geld verdienen aan advertenties. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like