Clubhouse social audio-app

Wat is Clubhouse en hoe kan je er geld mee verdienen?

Clubhouse?! Wat is dit voor nieuw fenomeen en wat moet je er mee? Goede vragen en nog altijd veel onduidelijkheid over wat het nou precies inhoudt. Toch zie je grote internet ondernemers en marketing guru’s hun best doen om zo’n groot mogelijke following te krijgen op de nieuwe social media.

Dat zal toch ook niet zonder reden zijn? Lees hieronder meer over hoe Clubhouse ineens viraal ging en wat jij met de trend aan moet.

Wat is Clubhouse?

Hoe werkt deze nieuwe social app precies en waarom wil iedereen er zo graag onderdeel van zijn? Als zelfs Elon Musk erover begint dan zal het wel echt een enorme hype zijn. Zo groot, dat hij zelfs de leider van Rusland heeft gevraagd voor een telefoongesprek:

Elon Musk zou graag Vladimir Putin spreken.

Op het moment is de app helaas alleen nog beschikbaar voor iPhone, maar de geruchten gaan al rond dat er Android-ontwikkelaars zijn ingehuurd. Het is een nieuw social media kanaal waarmee je kan joinen bij telefoongesprekken tussen andere mensen. Geheel legaal, maar ook alleen op invite van huidige leden.

Wat Clubhouse dus doet, is het faciliteren van openbare telefoongesprekken, waarbij leden kunnen aansluiten en meeluisteren. Hierbij heb je verschillende rooms in onderwerpen als sport, welzijn, business, technologie en zo voort. De beheerders van het gesprek kunnen vragen beantwoorden en mensen die meeluisteren de beurt geven om in te haken!

Wat kan ik met Clubhouse Social?

Wat kan ik met de Clubhouse social media vraag je je misschien af? Een goede vraag inderdaad, zeker nu je weet hoe Clubhouse werkt.

wat is clubhouse social media
Clubhouse als onderdeel van social media als Instagram, Twitter en Facebook.

Zorg voor nu dat je dus een invite krijgt van een huidig lid, en luister mee met grote mensen als Elon Musk en Kanye West om zo nieuwe inzichten te krijgen voor je eigen leven. Ook kan je meeluisteren met BN’ers, gewoon in Nederland, over hun inzichten van bepaalde onderwerpen. Zie het als een soort live podcast!

Clubhouse App voor Android

Wat geruchten waren, is inmiddels nieuws geworden bij RTL. Clubhouse heeft ontwikkelaars aangenomen om de Android-versie van de app te gaan maken. De audioapp zal dan ook beschikbaar zijn voor Android telefoon, waar een enorm groot deel van de wereldbevolking over beschikt.

Let wel op, je dient hoogstwaarschijnlijk alsnog uitgenodigd te worden om lid te worden. Dus hier zal je alsnog zelf voor moeten zorgen!

Lid worden bij Clubhouse via invite

Om lid te worden bij Clubhouse moet je dus één van de twee invites van een gebruiker ontvangen, anders kom je deze exclusieve club nooit binnen. Eenmaal binnen heb je dus oneindig toegang tot telefoongesprekken van de grootste meester op de wereld, hoe bizar is dat!

Populariteit Clubhouse in Nederland

Clubhouse blijft maar groeien, in zowel viraliteit als downloads. Met miljoenen downloads per maand, worden er ook steeds meer vrienden van vrienden uitgenodigd. Hierdoor groeit de naam ook gestaag in Nederland.

Bekende Nederlanders en andere grote namen beginnen al een telefoongesprek op de app en zo ook in landen als Amerika, Engeland, Duitsland en zelfs Brazilië doen mee! Mensen schijnen het leuk te vinden om met de grappige of spannende verhalen van anderen mee te luisteren en daarover te fantaseren. Geef ze ongelijk, er zit wel zeker een grote waarde in voor bepaalde doelgroepen! Met die eindnoot, leer hoe je geld kan verdienen met Clubhouse.

Geld verdienen met Clubhouse

Als je geld wilt verdienen online, is Clubhouse daar een leuk idee voor. Verder kan je uiteraard geld verdienen met social media als Instagram, en verder nog een meer dan 50 verschillende manieren!

Met Clubhouse is dat een net wat ander verhaal. Naast TikTok, neemt deze audio app nu de spotlight, en heeft Elon Musk ook aandacht voor zo’n interessante app. Bekijk hieronder enkele ideeën om met zo’n openbaar telefoongesprek geld te verdienen:

Voor persoonlijke branding en ondernemers

Je kan via Clubhouse je eigen brand positioneren in de markt, maar ook als ondernemer samenwerkingscontracten aangaan, net zoals bij YouTube. Via dat artikel kan je ook het één en ander leren over geld verdienen op zo’n platform, en is Clubhouse ook zeker een leuke uitdaging voor dit moment!

Via zo’n audio-app waar duizenden mensen met je telefoongesprek meeluisteren, kan je jouw naamsbekendheid enorm vergroten. En je onderneming z’n verkooppunten aan heel veel mensen laten weten. Dit kan handig zijn voor nieuwe investeerders of voor brainstorms.

E-mailmarketing aanbiedingen

Een ander handig perspectief van Clubhouse, is dat je het kan meenemen in je e-mailmarketing. Op die manier kan je mensen in jouw mailinglijst warm maken voor je call met een bepaald persoon, waardoor mensen interesse in je krijgen.

Zo gaan mensen je content waarderen en meer van je kopen! Ook door gesprekken te hebben met andere bekende Nederlanders, bouw je vertrouwen op in jezelf als persoon. Daarna zullen veel meer mensen je volgende e-mails en aanbiedingen ook serieuzer nemen!

Mensen pitchen en bereiken

Als laatste is hier niet om heen te gaan, en ben je als koning van Clubhouse natuurlijk oogpunt voor duizenden mensen tegelijk! Daardoor bereik je een groot en breed publiek, aan wie je jouw idee en producten kan pitchen.

Benieuwd hoe je jouw onderneming kan uitbreiden via Clubhouse? Bekijk het gelijk op de app zelf, en houd de Android Play Store ook gelijk in de gaten! Daarnaast is het mogelijk dat de Clubhouse stock (aandelen van de social app) ook binnenkort komen, wat zeker geen slecht idee kan zijn om in te beleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like