geld-verdienen

De kracht van periodieke (online) inkomstenbronnen

Voor heel wat mensen geldt dat ze allesbehalve tevreden zijn met het inkomen dat ze verdienen. Omwille van die reden beslissen ze dan ook op een zeker ogenblik om op zoek te gaan naar andere manieren om (extra) inkomsten te verwerven. Het internet biedt op dat vlak ongelofelijk veel interessante en bovendien ook zeer toegankelijke mogelijkheden.

Door te gaan ondernemen op het internet is het namelijk zomaar mogelijk om gewoon van thuis uit extra inkomen te genereren (lees ook bijvoorbeeld over online geld verdienen). Wat zou je er echter van denken mochten we je vertellen dat je op deze manier ook in staat bent om min of meer zorgeloos periodieke inkomsten te realiseren? Voor veel mensen zal dit wellicht als muziek in de oren klinken. Geldt dat ook voor jou en wil je hier graag meer over te weten komen? Dan is het de moeite waard om je even te verdiepen in de informatie in dit blogartikel!

Wat zijn periodieke inkomstenbronnen?

Wanneer je geld wil verdienen is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er verschillende soorten inkomsten bestaan. In principe geldt voor al deze verschillende inkomsten echter dat we ze grofweg kunnen indelen in twee verschillende categorieën. Het gaat hierbij om de volgende: 

  1. De éénmalige inkomsten; 
  2. De periodieke inkomsten; 

Voor éénmalige inkomsten geldt dat je er zoals de naam reeds laat vermoeden éénmalig voor zal worden betaald. Het kan hierbij dan bijvoorbeeld gaan om iets dat je niet langer gebruikt waardoor je het hebt verkocht op een website gespecialiseerd in tweedehands artikelen. Je hebt het artikel in kwestie slechts één keer waardoor je ze logischerwijs ook slechts één keer kan verkopen. Dit is een klassiek voorbeeld van een éénmalig inkomen. 

Naast de éénmalige inkomsten zijn er ook nog de zogenaamde periodieke inkomsten. Hiervoor geldt dat het terugkerende inkomsten zijn. Het zijn deze inkomsten die voor bedrijven de belangrijkste meerwaarde bieden, maar ook jij als particulier kan hiervan profiteren. In het bijzonder via het internet zijn er namelijk vrij eenvoudig meerdere interessante inkomstenbronnen te realiseren die jouw leven zomaar even een behoorlijk stuk rijker en vooral ook aangenamer kunnen maken.

Welke online periodieke inkomstenbronnen bestaan er precies?

Het realiseren van een periodiek inkomen via het internet kan gebeuren op verschillende manieren. De meest voor de hand liggende keuzes op dit vlak zijn echter de volgende:

  1. Door het publiceren van blogartikelen met affiliate marketing links; 
  2. Door de mogelijkheden te benutten van CPC programma’s; 
  3. Door het plaatsen van video’s op Youtube; 

Het spreekt voor zich dat er je helemaal niets tegen hoeft te houden om in te spelen op meerdere verschillende mogelijke, periodieke inkomstenbronnen die je kan realiseren via het internet. Wanneer je bijvoorbeeld niet alleen een artikel, maar ook een video hebt gemaakt over een bepaald product of een specifieke dienst zou je daarmee zomaar niet één, maar wel twee periodieke inkomstenstromen kunnen opzetten. Waar veel mensen immers geen rekening mee houden is dat iets dat op het internet wordt gepubliceerd zowel op korte als op lange termijn waarde kan genereren. Het gaat hierbij zeker ook om een financiële (meer)waarde voor jezelf. 

Een belangrijk punt om rekening mee te houden

Voor periodieke inkomstenbronnen geldt dat ze vaak worden bestempeld als een vorm van passief inkomen. In zekere zin is dat ook correct, maar toch moet er hier een kanttekening bij worden gemaakt. Het is namelijk zo dat lang niet alle overeenkomsten die bijvoorbeeld worden afgesloten tussen adverteerders enerzijds en affiliate marketingbedrijven anderzijds eindeloos in stand worden gehouden. De kans bestaat dan ook dat er op een bepaald ogenblik een partij voor kiest om niet langer aangesloten te blijven bij een specifiek affiliate marketingbedrijf. Op het ogenblik dat, dat gebeurt leidt dat er uiteraard toe dat er wat werk zal moeten worden verricht op de bronnen waar jij de advertenties op hebt geplaatst. Dit brengt ons meteen bij een zeer belangrijk aandachtspunt. 

In het bijzonder wanneer jouw periodieke, online inkomstenbronnen worden gerealiseerd door middel van affiliate marketing zal je kunnen vaststellen dat je er goed aan doet om hier toch regelmatig toezicht op uit te oefenen. Doe je dat niet? Dan loop je het risico dat je binnen de kortste keren tegen dode links aan zit te kijken die de gebruiksvriendelijkheid van je website sterk negatief beïnvloeden. Bovendien spreekt het voor zich dat je hierdoor ook al snel kan worden geconfronteerd met een sterk afnemende omzet, iets wat je uiteraard altijd zal willen voorkomen. Hoe dan ook, dit maakt meteen duidelijk dat, hoe interessant online periodieke inkomsten ook mogen zijn, je er af en toe toch maar beter de nodige aandacht aan kan besteden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Online Affiliate Marketing

Geld verdienen naast je baan

Inhoud Word Uber chauffeurMaaltijden bezorgenFreelancenBegin met beleggenEen eigen Social media kanaalEigen e-book schrijvenAffiliate marketing toepassenConclusie Misschien kan je niet helemaal rondkomen, heb je een schuld waar je eindelijk eens vanaf…
Bekijken