Passief Inkomen genereren

7 Ideeën om voor het Genereren van een Passief Inkomen!

Een passief inkomen is in het huidige digitale tijdperk haast een gouden graal voor vrijheid geworden. Vele guru’s spreken over het creëren van zo’n passieve inkomstenbron en beloven dan ook duizenden euro’s maandelijks met minimale tijdsinvestering.

Maar hoe zit dat nou precies? En waar is het handing om rekening mee te houden als je een passief inkomen wilt genereren? Het opbouwen van passieve inkomsten ligt dan ook net wat dieper dan je zou verwachten en ‘passief’ blijft dan ook een relatief begrip.

Lees hier meer over onze ideeën voor de meest betrouwbare en succesvolle manieren voor een passief inkomen die gaan over online geld verdienen!

Wat is een passief inkomen?

In deze ‘new era’ wil iedereen zoveel mogelijk waarde toevoegen, om zo dus in gelijke financiële waarde uitbetaald te krijgen. Met een passief inkomen spreken we dan vaak over een investering van tijd of geld die is gedaan voor de uitbetaling of een resultaat plaats vindt.

Dit schijnt de sleutel tot succes te zijn aangezien het gros aan miljonairs minstens 5 inkomstenbronnen zou hebben, waarvan er slechts één actief is. Passieve inkomens zijn dus schaalbaar, omdat je niet per gewerkt uur, datzelfde uur uitbetaald krijgt, maar in waarde krijgt betaald.

Het grootste voordeel is dus dat je jouw investering van tijd of geld aan het werk zet, zodat je hier lange tijd daarna nog van profiteert. Zo verdien je dus geld als je met iets anders bezig bent, of dus als je aan het slapen bent!

Waarom spreken mensen over passieve inkomstenstromen?

Zoals hiervoor al kort genoemd, mensen zien een passief inkomen als schaalbaar en daarom kan je jouw geld voor je aan het werk zetten. Hierdoor worden rijke mensen 5x zo snel rijk als mensen die zich focussen op slechts één inkomen, denk aan het salaris van een vaste baan.

Een misvatting die hier echter wel vaak wordt gemaakt, is die mensen die zoveel sneller rijk worden iets oneerlijks doen of illegaals. Dit is helemaal niet waar, zij hebben namelijk gewoon simpelweg door hoe je geld maakt en vermenigvuldigt!

Daarnaast denken ook veel jongeren dat je helemaal geen moeite zou moeten doen, maar niks is minder waar! Zelfs met vastgoed zit er tijd en moeite in het onderzoek, makelaarscontact, en het verdelen van jouw investering of het contract met de bank. Er bestaat geen geld zonder intentie of zonder investering.

7 manieren om zelf een passief inkomen te genereren

Om dan maar eens ter zake te komen, hieronder lees je meer over 7 ideeën waarmee je het best kan beginnen met het opbouwen van een passief inkomen. Ook als je al bezig bent met online geld verdienen, kan je die uitbouwen met een passief inkomen uit onderstaande lijst.

Daarnaast zie je één bonus welke iets geavanceerder is, maar je zeker ten goede kan zijn! Lees over de methodes, maar ook de uitvoering om van jouw business een succes te maken.

Online store/webshop automatiseren

Heb je al een online webshop? Bijvoorbeeld een Shopify Dropshipping store is gemakkelijk om te zetten naar een passief inkomen. Hier zijn ook zelfs verschillende manieren voor, afhankelijk of je alles zelf wilt blijven doen, mensen wilt inhuren, of door wilt gaan op basis van no-cure-no-pay bijvoorbeeld.

Je kan namelijk uiteraard je huidige business voortzetten en met ofwel een whitelabel product ofwel dropship producten alle processen automatiseren waar jij nog tijd aan kwijt bent. Andere manieren om een passief inkomen te genereren met dropshippen:

  • Een team inhuren voor je Facebook Ads, klantenservice en zelfs productresearch
  • Fulfillment bedrijf inschakelen
  • Affiliate Marketing platform voor je store waardoor andere het promoten
  • Daadwerkelijk advertising en product shipping automatiseren zonder omkijken
  • Concurrent inschakelen tegen een aandeel in jouw bedrijf

Zoals je ziet zijn er genoeg manieren om een passief inkomen te krijgen uit je webstore en zie je dus ook zelfs bedrijven als IMU die hier nu op inspelen. Zo kan je bij hen nu met de Plug & Pay service een affiliate marketing systeem aan je website hangen zodat je no-cure-no-pay publishers krijgt die voor jou adverteren.

Beleggen korte/lange termijn

Een andere welbekende manier van het opbouwen van een passief inkomen blijft toch altijd beleggen. Deze methode heeft zich dan ook al tientallen jaren bewezen, en met een steevaste gemiddelde beursgroei van 8% is dat ook een heerlijk rendement.

Zeker als je vroeg begint, kan je genieten van compound interest zodat je keer op keer ook op jouw rendement weer rendement pakt. Voor lange termijn beleggen met aandelen of fondsen is het zeker de moeite waard om gelijk met je onderzoek te beginnen, dit zal dan ook het voornaamste tijd gaan kosten als je niet actief wilt gaan beleggen.

Met korte termijn beleggen ligt dat net even wat anders, de grens met actief werken en passieve inkomsten verwatert dan en het lijkt dan meer op een actief inkomen. Zeker is dit wel een schaalbare manier van inkomen genereren als je bijvoorbeeld duikt in de wereld van daytrading of crypto.

Affiliate Marketing publisher én adverteerder

Anders blijft Affiliate Marketing ook altijd nog een goede manier om een passief inkomen op te bouwen, omdat je vanaf verschillende posities in je business goed kan verdienen. Ten eerste is dit actief, maar als je het een beetje tactisch aanpakt, ook passief!

Hierboven zag je al dat je vanuit de combinatie dropshipping store en affiliate marketing platform een passief inkomen kan genereren, maar je kan het natuurlijk ook van de andere kant aanpakken. Zo kan je dan bijvoorbeeld zelf affiliate worden voor een dropshipping store, of letterlijk elke niche die je kan bedenken.

affiliate-marketing-passief-inkomen

Wanneer jouw affiliate medium gaat ranken en verkeer krijgt van geïnteresseerde bezoekers, houdt dit ook niet zomaar op. Op die manier krijg je vanzelf van een moeite die je voorheen hebt gedaan, nog een passief inkomen. Als verkoper/adverteerder ligt dit nog beter, dan hoef je nog minder moeite te doen voor het affiliate gedeelte van je business.

Je hebt dan alleen een goed product nodig, zoals een fysiek product, een videotraining, een cursus of een dienst, en je kan hier mensen voor jou laten adverteren. Zij krijgen een commissie van de aankoop en jouw omzet stijgt!

Verhuur van Vastgoed Beleggingspanden

Maar de streef blijft natuurlijk altijd naar vastgoed! Rijk worden met stenen is een welbekende uitdrukking en daar hebben dan ook vele mensen de vruchten van mogen plukken.

Zo is het aankopen van een beleggingspand een goede investering welke je huur inkomsten geeft en de waarde van je huis hopelijk ook stijgt. Vasco Rouw is hier bijvoorbeeld een groot voorstander van en Martijn van den Berg heeft er zelfs een Vastgoed Academy voor opgezet!

Als je ook het vastgoed in wilt, zijn daar natuurlijk een hele hoop manieren voor. Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van crowdfunding om je eerste pand aan te kopen. Maar als vuistregel hoor je vaak van een aanbetaling (eigen geld) van 30% en je vaste jaarlijkse inkomen keer 4,5 is dan hoeveel je maximaal kan lenen.

Rekenvoorbeeld met een huis van € 150.000:

  • Inbreng eigen geld van 30% = € 45.000
  • Maximale hypotheek is € 105.000
  • Lening delen door 4,5 geeft een jaarlijks minimaal inkomen van (ruim genomen) bruto € 24.000

En zo kan je al snel beginnen met een passief inkomen, als jij je eerste pand aankoopt! Afhankelijk van het pand en de locatie kunne je inkomsten al lekker oplopen. Maar wees altijd voorzichtig en reken jezelf niet rijk!

Crypto mining & trading

Dan op nummer 5 staat crypto mining, waar je voor een uitgebrede uitleg het best even kan verder lezen bij starten met crypto mining. In ‘t kort gaat het om het zogenaamd mijnen van crypto’s, waardoor jij crypto’s maakt en die bij je houdt. Het blijft echter een heel technisch verhaal, maar met de juiste voorzieningen, investering en gereedschap hebben al vele anderen hiermee een passief inkomen opgebouwd!

Qua crypto trading is het echt weer een fenomeen van deze dagen en zie je ook veel jonge mensen grote winst behalen. De grootste en meest bekende crypto, Bitcoin, is in 2020 bijvoorbeeld al 400%+ gestegen en in 2017 maar liefst 1800%+!

Bedrijven als Tesla van Elon Musk hebben inmiddels ook Bitcoin als betaalmiddel geaccepteerd en zo zie je dat crypto een steeds meer opkomende trend is. Als je wilt beginnen met crypto trading, volg dan bijvoorbeeld een Masterclass en lees je altijd goed in voordat je begint.

Social Media Instagram Influencer en Vloggen via Youtube

Als je wat meer ruimte wilt pakken rondom alle technische aspecten van een passief inkomen, kan social media ook altijd een goede optie zijn. Om eerlijk te zijn is het ‘passief inkomen’ wat breed geïnterpreteerd, en zien we dit meer als een schaalbaar inkomen.

Je blijft er namelijk wel tijd en moeite in investeren, maar er zit zeker geen grens aan je inkomen als je influencer wordt via Instagram of bijvoorbeeld geld wilt verdienen met YouTube!

Met een grote following krijg jij geld uit advertenties, maar kan je Instagram en zeker YouTube ook monetizen door middel van affiliate links. (Ja die blijft inderdaad telkens terug komen…!)

B2B diensten dropshippen

Als laatste kijken we nog even het dropshippen van diensten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Social Media Marketing Agency (SMMA) welke klanten heeft die geïnteresseerd zijn in Facebook Advertenties.

facebooks-ads-dropshipping-b2b

Uiteraard kan je zelf de tijd steken in het doen van Facebook Ads, maar het is nog lucratiever om juist dit gedeelte uit te besteden! Eigenlijk wat je dan dus doet is het zoeken van klanten, en voor de specifieke dienst die je levert (Facebook Advertising) een freelancer of bedrijf inhuren.

Hierdoor creëer je waarde en werk maar bespaar je ook enorm veel tijd voor jezelf. Je doet wel nog klantcontact en dergelijke, maar het is zeker mooi dat het deels een passief inkomen is.

Bonus: Crypto Bots of Staken (PoS-coins)

Dan de bonus! Crypto Bots zijn één van de grootste trends van huidige tijd. Het is namelijk een systeem waarmee letterlijk robots de trades doen voor jou met een investering van jezelf.

Het enige wat je dus doet is het instellen van jouw bot en zeggen op welke coin die moet traden. Met een platform als Bitsgap kan je dan al snel in ieder geval een paar procent per dag of week pakken! En het is helemaal passief! Je zet letterlijk je geld voor jou aan het werk.

Een alternatief voor die ingewikkelde crypto bots is staken, waarmee je waarde toevoegt aan de blockchain door jouw coins vast te zetten. Dit kan met zekere Proof-of-Stake (PoS) coins en met een platform als Binance. Hierdoor kan je met bepaalde coins een vrij hoog jaarlijks rendement pakken zonder dat je er die tijd aan zit.

Hoe begin je met een passief inkomen genereren?

Het begin is het lastigste. Weet je nou echt niet wat je wilt, ga dan overal in ieder geval even proeven en testen wat werkt!

De eerste stap is het begin, je hoeft ook niet in één keer 10 stappen te zetten. Begin dus even simpel met een klein onderzoek, aanmelden bij een crypto-exchange of het bekijken van de beste affiliate netwerken in Nederland.

Verder: een passief inkomen begint vaak gewoon met een actief inkomen wat je geautomatiseerd hebt, dus zet je niet te vast op dat het passief moet zijn. Houd je cool, wees relaxed en jouw tijd komt zeker als het het juiste moment is. Komt wel goed!

Voor nu, ga kijken welk verdienmodel je tof vindt en zet je niet te vast op de grootste en nieuwste en duurste vastgoed investering van de eeuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like