Manieren voor Online Geld Verdienen!

55 werkende manieren voor Online Geld Verdienen in 2024

Inhoud
 1. Geld Verdienen met Online Marketing
  1. 1. Affiliate Marketing
  2. Affiliate Marketing Revolutie Review
  3. 2. Social Media Marketing Agency (SMMA)
  4. SMMB Masterclass Review
  5. Agency Masterclass Review
  6. 3. E-mailmarketing & E-books
  7. 4. Reclames & Advertenties
 2. Online Geld Verdienen met e-commerce
  1. 5. Dropshippen: webwinkel zonder voorraad
  2. 6. Verkopen via Marketplaces Bol & Amazon
  3. 7. Eigen Webshop met voorraad
  4. 8. High Ticket Dropshipping
 3. Online Geld Verdienen op de beurs
  1. 9. Verdien geld met beleggen
  2. 10. Handelen in cryptomunten
  3. 11. Word een daytrader
  4. 12. Aandelen beleggen
  5. 13. Handelen in forex/valuta
  6. 14. Cryptomunten minen
 4. Online Geld Verdienen met Social Media
  1. 15. Social Media Influencer
  2. 16. YouTube als inkomstenbron
  3. 17. Instagram
  4. 18. Facebook
  5. 19. Pinterest
  6. 20. TikTok
  7. 21. Patreon
  8. 22. Social Media Marketing Business (SMMB)
 5. Online Geld Verdienen met Software
  1. 23. SaaS Ontwikkelen
  2. 24. Stock photo’s verkopen
  3. 25. Apps ontwikkelen
  4. 26. Zoekmachines schoonmaken
  5. 27. Mobiele spelletjes of games maken
  6. 28. Domeinen verhandelen
 6. Online Geld Verdienen met Lifestyle
  1. 29. Geld verdienen met bloggen
  2. 30. Fotografie
  3. 31. Podcasts
  4. 32. Sporten/Fitness
  5. 33. Vloggen
  6. 34. Reizen
  7. 35. Model staan voor fotoshoots
  8. 36. Oude spullen verkopen via Marktplaats
  9. 37. Gamen/e-sports
 7. Online Geld Verdienen met Leerprogramma’s
  1. 38. Online Huiswerkbegeleiding
  2. 39. Coaching & Mentoring
  3. 40. Eigen online cursus met videotraining
 8. Online Geld Verdienen met (Kleinschalig) Investeren
  1. 41. Vastgoed
  2. 42. Kamers verhuren via AirBnB
 9. Online Geld Verdienen als Freelancer
  1. 43. Fiverr
  2. 44. Upwork
  3. 45. Vertaal teksten of filmpjes
  4. 46. Transcriberen van video’s
  5. 47. Video-editing
  6. 48. Grafisch Design
  7. 49. Consultancy
  8. 50. Audioboeken inspreken
  9. 51. Callcenter (vanuit huis)
  10. 52. Remote Working
  11. 53. Online enquêtes / surveys invullen
  12. 54. Amazon Mechanical Turk
  13. 55. Websites testen
 10. Conclusie voor Online Geld Verdienen

Online geld verdienen, waar en wanneer jij wil. Je bent enkel afhankelijk van een internetverbinding en een laptop. Je kan ermee vanuit huis werken, als digital nomad aan de andere kant van de wereld, op het strand, je kan het zo gek mogelijk maken. Ook zal je niet van 9-tot-5 te hoeven leven, aangezien je makkelijk je eigen tijden bepaalt.

Klinkt misschien als een droom, maar het is zeker mogelijk om online je geld te verdienen. In dit artikel hebben 55 bewezen manieren voor je klaarstaan, waarmee je kan starten met online geld verdienen.

Het overgrote deel van de mogelijkheden zijn bedoelt om serieuze inkomsten mee te behalen. Ook even kort aandacht aan dingen als het invullen van enquetes, maar als je op zoek bent naar serieuze manieren vind je er ook voldoende van. Daarbij wel de kanttekening dat je zelf ook vol overtuiging je kans moet pakken om het te laten slagen.

Geld Verdienen met Online Marketing

Een van de allergrootste manieren voor online geld verdienen blijft nog altijd digitale marketing. Dit geeft de vrijheid om waarde bij bedrijven toe te voegen door hun marketing uit handen te nemen.

Daarnaast is online marketing ook gewoon een enorm vakgebied met daar binnen verschillende specialisaties wat dus de kans biedt verschillende dingen expertises te kiezen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Affiliate Marketing, Social Media Marketing maar ook echt specifieke advertenties draaien via Google of andere platformen.

In het kort ben je dus bezig met een product of dienst promoten via internet kanalen. In deze groeiende markt kan je zonder veel kapitaal instappen en snel ook resultaat behalen en meten. Bekijk hieronder de beste methodes voor online geld verdienen met online marketing!

1. Affiliate Marketing

De grootste en minst opvallende manier is affiliate marketing. Hierbij ben je eigenlijk vooral bezig met de promotie van producten van andere bedrijven. Dit heb je vast wel voorbij zien komen als je iets langer bij onze VerdienFormule heb rond geneusd!

Lees: Hoe verdien je geld met Affiliate Marketing?

Affiliate Marketing maakt online geld verdienen enorm simpel omdat je helemaal zelf bepaalt hoe je klanten door gaat sturen. Ook heb je vrijwel geen kapitaal nodig om te beginnen, voor slechts 100 euro heb je al ruimschoots genoeg! Een groot mentor in dit vak is Jacko Meijaard, die al grootse dingen heeft laten zien met Affiliate Marketing. Bekijk hier zijn beginnerscursus of de gevorderden cursus van Paco Vermeulen:

 • Reviews
 • Affiliate Marketing

Affiliate Marketing Revolutie Review

Je kiest dus zelf of je mensen een product aanbeveelt via je eigen website, social media of video’s. Het enige doel bij affiliate marketing is dus het genereren van verkeer op dit kanaal en daarnaast het online verkopen van het product van je partner bedrijf!

2. Social Media Marketing Agency (SMMA)

Naast affiliate marketing, wat je zelfs als particulier zou kunnen doen, is een Social Media Marketing Bedrijf één van de meest toegankelijke manieren van online geld verdienen. Bij dit verdienmodel bied je bedrijven aan meer klanten te krijgen via jouw online marketing strategieën.

Het is dus handig als je leert over het opzetten van een bedrijf en het runnen van advertenties. Dit is in de meeste gevallen heel snel aangeleerd door jonge mensen, en je maakt er klanten van hogere leeftijd enorm gelukkig mee! Daarnaast zal je altijd waarde toevoegen aan een bedrijf, omdat je minder geld vraagt dan dat het een bedrijf oplevert.

Hieronder zie je de meest lovende cursussen over dit specifieke model. Je kan ze allebei eens doorlezen en het verschil bekijken in de conclusie, om te zien waar ze allebei over gaan.

 • Reviews
 • SMMB

SMMB Masterclass Review

 • Reviews
 • SMMB

Agency Masterclass Review

Dit houdt zeker niet in dat je hier niet ontzettend veel geld mee kan verdienen! In het verleden zie je al grote agencies voorbij komen die met enkele tienduizenden euro’s omzet hun technieken aan anderen willen aanleren. Een voorbeeld hiervan is Boyd Hoek die hiervoor zelfs een cursus aanbiedt over een SMMB Masterclass!

3. E-mailmarketing & E-books

e-book schrijven geld verdienen

Aan alles online kan je tegenwoordig geld verdienen, dus ook zelfs e-mails! Hoe dit in z’n werking gaat, hangt helemaal af van hoe ingewikkeld je het zelf wilt maken. In eerste instantie zou je bijvoorbeeld kunnen beginnen met het maken van een e-maillijst, om deze lijst steeds aanbiedingen te sturen met affiliate links.

Het grote punt hier is dus verder dat je wel zo’n e-maillijst moet maken, en dus e-mailadressen van geïnteresseerde mensen moet vergaren. Dit gebeurt vaak door middel van het aanbieden van een gratis e-book! Deze kan je zelf in elkaar zetten en ‘verkopen’ voor de prijs van iemand z’n e-mailadres.

Daarnaast kan je zelfs e-mailmarketing aanbieden voor bedrijven voor een specifieke prijs of e-books schrijven en gewoon online verkopen. De e-maillijst kan je bij gebrek een gebruik ook gewoon verkopen aan mensen binnen het vakgebied!

4. Reclames & Advertenties

Wat je veel online ziet, is dat je online geld kan verdienen met het kijken van reclames en advertenties. Dit kan ook zeker, maar is eigenlijk gewoon onzin. Het is niet schaalbaar en je gaat er zeker niet rijk van worden. Ikzelf zie het meer gewoon als je tijd verdoen…

Om online geld te verdienen aan reclames is het het meest lucratief om bedrijven een plek aan te bieden op één van je kanalen, zoals een website. Dit kan je helemaal automatisch laten verlopen met behulp van Google Adsense, waarbij bedrijven hun Visuele Display Ad kunnen laten zien op jouw website met veel verkeer daarop!

Online Geld Verdienen met e-commerce

De wereld van e-commerce is niet te negeren. Zo’n opkomende markt biedt grote kansen en veel bedrijven stappen ook over van offline naar online. Een coronacrisis liegt er ook niet om dat dat gewoon dé manier is om de gewenste omzet te behalen.

Bekijk hieronder de beste kansen binnen e-commerce waarbij je online geld kan verdienen binnen korte tijd!

5. Dropshippen: webwinkel zonder voorraad

De e-commerce markt is groot. Elk jaar worden er steeds meer bestellingen gedaan bij webwinkels, en dat blijft naar verwachting ook nog wel even doorgroeien. Jij kan daar mooi op inspelen.

shopify dropshipping webshop

Dropshipping is een vorm van online geld verdienen met een webwinkel, waarbij je geen eigen voorraad hebt. Als je een bestelling van een klant krijgt, stuur je deze direct door naar je leverancier (kan je automatiseren). Zo hoef je zelf geen voorraad aan te houden, waarmee je de opstartkosten erg veel verlaagt.

Lees ook: Geld verdienen met dropshipping in Nederland.

In Nederland is deze vorm van voor jezelf beginnen ook erg groot geworden, en veel mensen hebben al succesvol hun eigen dropship stores online gezet. Iemand die je daarbij goed kan helpen is Joshua van de Dropship Academy. Met die cursus word je klaargestoomd om je eigen succesvolle dropshipping winkel online te zetten.

6. Verkopen via Marketplaces Bol & Amazon

Een andere manier hoe je kan verdienen aan de groeiende e-commerce markt, is door het verkopen van spullen op marketplaces zoals Amazon of Bol.com.

Daarbij bied je niet de spullen aan die je in huis hebt liggen waar je graag vanaf wilt, maar koop je deze in bij een leverancier. Om vervolgens deze producten op een platform zoals Bol te verkopen.

Het grote voordeel hieraan, is dat Amazon en Bol al een gigantisch bereik hebben. Nationaal en internationaal. Daarnaast vertrouwen de shoppers deze winkels. En daar kan je gebruik van maken, om zo makkelijk aan bezoekers te komen die je producten kopen.

Verkopen op Bol kan je doen als je producten hebt om te verkopen. Heel simpel eigenlijk. Maar alle stukjes samen maakt het nog wel wat gecompliceerder. Via een cursus zoals de Bol Masterclass kan je stap voor stap uitgelegd worden hoe je hier zelf aan mee kan doen, en op die manier online geld kan verdienen.

7. Eigen Webshop met voorraad

Dropshipping en verkopen op bestaande platformen zijn natuurlijk al twee mooie manieren om online je succes te behalen. Maar dit kan je ook nog ‘ouderwets’ doen met een eigen webshop met eigen voorraad. Zo heb je alle touwtjes in handen.

Wel moet je beseffen dat de opstartkosten bij zo’n winkel waarschijnlijk wat hoger zijn. Je moet immers producten op voorraad hebben, zorgen dat je klanten trekt en het logistieke proces zelf uitvoeren. Maar het kan wel gewoon.

Wat je ook veel ziet gebeuren, is dat mensen beginnen met verkopen op Bol of met dropshipping, en later de overstap maken naar een eigen webshop met eigen voorraad.

Dit om alle touwtjes zelf in handen te hebben, en een beter overzicht te hebben wat er allemaal gebeurt.

Uiteraard kan je het ook nog combineren. Dat je zowel op Bol verkoopt, als op je eigen webwinkel als op Amazon. Zo vergroot je je bereik aanzienlijk.

8. High Ticket Dropshipping

High Ticket Dropshipping is nog relatief onbekend in Nederland, maar kan ook erg interessant zijn om eens te proberen.

Waar je met dropshipping vooral producten verkoopt van minder dan 50 euro, zal je met high ticket juist focussen op producten die 200 euro of meer kosten. Soms wel een paar duizend.

Daarmee haal je absoluut gezien veel hogere marges. Zo kan je daar gerust 500 euro per verkoop mee realiseren aan winst.

Een ander groot voordeel van high ticket dropshipping t.o.v. ‘gewone’ dropshipping, is dat je vaak afspraken maakt met Nederlandse of Europese leveranciers, en daarmee voor een snellere levertijd kan zorgen. Verder heb je waarschijnlijk minder klanten (want alles is een stuk duurder, en daarmee een kleinere markt) waardoor je minder te maken zal hebben met klantenservice.

Ook hiervoor is een manier om alles te leren, middels de High Ticket Dropship Academy.

Geen idee wat je moet kiezen tussen Dropshipping en Affiliate Marketing? Neem volgende punten in overweging!

Online Geld Verdienen op de beurs

Op de beurs, en dus de financiële markten, gaat gigantisch veel geld rond. Je leest vast wel eens van mensen die rijk zijn geworden door de beurs. Zelf kan je ook een graantje meepikken, of meer dan dat als je er inderdaad goed in blijkt te zijn.

Lees hieronder de mogelijkheden om geld te verdienen op de beurs, wat tegenwoordig allemaal online gebeurt.

9. Verdien geld met beleggen

Beleggen is heus niet meer alleen voor mensen die al veel geld hebben. Tegenwoordig kan je ook starten met weinig geld (bijvoorbeeld al met 100 euro). Door de komst van online brokers is het voor iedereen toegankelijk, en kan je online geld verdienen met beleggen.

Om geld te verdienen met beleggen, kan je eigenlijk twee kanten op:

 • Lange termijn beleggen
 • Korte termijn beleggen

Met lange termijn beleggen koop je je aandelen (bijvoorbeeld Apple, Shell, Tesla, Unilever, etc.) of indexfondsen (bijvoorbeeld de hele AEX of S&P500) waarvan je denkt dat die over de lange termijn stijgen. Met lange termijn gaat het in de wereld van beleggen vaak over 5 jaar of langer. Indexbeleggers zweren er zelfs bij om voor 20 jaar of langer hun beleggingen aan te houden.

Lange termijn beleggers zijn niet op zoek naar snelle winsten, en willen dat hun beleggingen rustig ieder jaar stukje bij beetje doorgroeien. Door het compound effect kan dit na de lange termijn heel veel rendement opleveren.

Korte termijn beleggers focussen juist op kortere periodes. Dat kunnen maanden zijn, maar ook weken, dagen of een paar minuten. Afhankelijk van de soort belegger kan je dus ook heel kort in je posities zitten.

Met korte termijn beleggen houd je vooral het nieuws en de koers in de gaten van aandelen (of andere producten waar je in handelt). Aan de hand van de koers (technische analyse) of het nieuws speel je in op de bewegingen in de markt.

Lees ook: De 6 Beste Apps voor mobiel Beleggen

Zo kan je bijvoorbeeld besluiten om ‘mee te liften’ op een stijgende koers, om daar hopelijk op tijd bij uit te stappen om winst te behalen.

Waar lange termijn beleggen je waarschijnlijk niet zoveel tijd kost (je moet enkel bepalen wat je koopt, en dat vasthouden), kost korte termijn beleggen je meer tijd (want je moet actief bezig zijn ermee). Korte termijn beleggen heeft waarschijnlijk een hoger risico, maar je kan er ook meer mee verdienen.

10. Handelen in cryptomunten

Cryptomunten, je hebt er vast wel eens van gehoord. Of anders Bitcoin wel, daar moet je haast wel van gehoord hebben. Bitcoin is een cryptomunt, een digitale munt.

Hoewel de Bitcoin al erg veel in waarde is gestegen, zijn er nog voldoende kansen om geld te verdienen met cryptomunten. Bijvoorbeeld de handel erin. En dat gebeurt allemaal online, 24/7. Je bent dus vrij om je tijden te bepalen waarin je actief bent. In tegenstelling tot bijvoorbeeld forex, is de cryptohandel ook in het weekend gewoon bezig.

Lees ook: Handelen in cryptomunten

Dat kan natuurlijk een voordeel zijn, je kan immers echt je eigen tijden bepalen. Aan de andere kant kan het ook veel tijd kosten omdat de markt altijd in beweging is, en je misschien niet een kans wil missen. Maar dat is dan helemaal aan jezelf.

11. Word een daytrader

Day traders zijn mensen die online hun geld verdienen door in te spelen op de koersen van aandelen, opties, en allerlei andere beleggingsmogelijkheden. De naam daytrader komt van het feit dat ze op een dag een positie ingaan, en aan het einde van die dag de positie weer sluiten.

daytrading in aandelen op de beurs

Day traders zijn dus een voorbeeld van korte termijn beleggers.

Ook jij kan een daytrader worden. Je hebt eigenlijk alleen toegang nodig tot een broker en de kennis om te doen wat je moet doen.

Zo’n broker kan je makkelijk via het internet vinden. Zo zijn er ook voldoende Nederlandse aanbieders waarbij je terecht kan (denk aan Lynx of Binck). De kennis die je nodig hebt, kan je zelf opdoen uit ervaring, of je kan de kennis opdoen bij mensen die al weten wat ze doen. Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld de Day Trading Masterclass.

Met day trading heb je ook als grote voordeel dat je wereldwijd terecht kan. Overal ter wereld zijn er wel beurzen te vinden waar je actief kan handelen. Mocht je lekker in Nederland blijven, kan je bijvoorbeeld makkelijk op de Amerikaanse beurs handelen via je broker. Daar gaan de beurzen pas in de middag (Nederlandse tijd) open, en kan je uitslapen en tot laat doorwerken als dat bij je past.

Anderzijds kan je ook op de Aziatische beurs handelen vanuit Nederland, daarvoor moet je dan wel vroeg opstaan. Die gaan in de nacht (Nederlandse tijd) open. Maar als je een ochtendmens bent, kan dat ideaal voor jou zijn.

12. Aandelen beleggen

Een specifieke manier van online geld verdienen met beleggen, is het beleggen in aandelen.

Aandelen zijn in principe stukjes van een bedrijf. Als je een aandeel koopt, word je daarmee aandeelhouder van een bedrijf.

Zo’n stukje aandeel is geld waard, en wordt verhandeld op de beurs tegen de koers (= de waarde van het aandeel). Een bedrijf kan ervoor kiezen om behaalde winst uit te betalen in de vorm van dividend.

Als belegger in aandelen kan je dus op twee manieren geld verdienen: de koers en het dividend.

Dividend krijg je als je een aandeel hebt, en is dus een ideale manier van passief inkomen.

Bekijk ook: Geld verdienen met aandelen.

13. Handelen in forex/valuta

Forex, ook wel valutamarkt genoemd, is de plek waar valuta’s worden verhandeld. Forex staat voor foreign exchange.

Nu klinkt handelen in forex voor een leek misschien als iets heel lastig. Gelukkig zijn er voldoende manieren om dit te leren en online geld ermee te verdienen.

De forex markt is de grootste financiële markt ter wereld en daarmee voor velen erg interessant om op te handelen. Handelaren op de forex markt zitten er praktisch allemaal voor de korte termijn in, het zijn dus korte termijn beleggers.

Wil je starten met handelen in forex, dan kan je het beste terecht bij de zogenaamde ‘majors’. Dit zijn de grootste munten die het meest verhandeld worden, en dus de meeste liquiditeit op zitten. Dat zijn de Amerikaanse dollar, Australische dollar, Britse pond, Canadese dollar, Euro, Japanse Yen en de Zwitserse frank.

14. Cryptomunten minen

Handelen in crypto of het vasthouden van cryptomunten is niet de enige manier om geld te verdienen met cryptocurrency. Je kan ook voor crypto mining kiezen.

Lees ook: Wat is mining?

Met crypto mining doe je als het ware mee aan het netwerk, kort door de bocht. Daarvoor krijg je munten als uitbetaling. Die munten kan je vervolgens bewaren, verkopen of in handelen. Zo kan je geld verdienen.

Je hoeft ook niet meer zelf een mining rig te kopen, als dat je tegenstaat. Cloud mining is ook populair, waarmee je online een aankoop kan doen om te minen. Daarnaast kan je meedoen aan een groep, waarmee je met zijn allen gaat minen en de opbrengsten verdeelt. Door de manier hoe de opbrengsten verdeeld worden (miners krijgen alle opbrengsten), kan je in zo’n groep waarschijnlijk meer verdienen dan als je alles alleen doet.

Online Geld Verdienen met Social Media

Social media is niet meer weg te denken uit de samenleving. De hele wereld maakt gebruik van sociale media zoals Facebook, Instagram en TikTok. Of anders ben je wel bekend met platformen als Pinterest en YouTube. Met allen is het ook mogelijk om geld te verdienen. Hieronder meer info over hoe je met social media online geld kan verdienen.

Bekijk hieronder hoe Dan Lok stap voor stap uitlegt hoe je succesvol geld verdient met social media:

15. Social Media Influencer

De meest ‘makkelijke’ manier die je kan bedenken, is om influencer te worden. Influencer word je in principe als je genoeg volgers op je social media hebt. Wat daarvan de hoogte is, is niet ergens vastgesteld ofzo.

Waarschijnlijk word je pas echt interessant vanaf zo’n 10.000 volgers voor adverteerders. Vanaf dat moment kan je samenwerkingen aan gaan met bedrijven en er echt een leuk bedrag aan overhouden.

Microinfluencers worden ook steeds vaker ingezet door bedrijven, en daar kan je misschien al terecht met 1.000 volgers (of vanaf 500). Verwacht als microinfluencer overigens niet heel veel inkomsten, maar dat kan natuurlijk altijd nog groeien.

Hoe je influencer wordt? Als je interessante content kan delen op je kanaal. Dat houdt in iets wat mensen willen zien, en op reageren. Wat dan ook mag zijn.

16. YouTube als inkomstenbron

geld verdienen met youtube

YouTube is hét videoplatform van de wereld. Iedereen kent het, iedereen gebruikt het.

Als jij een leuk verhaal te vertellen hebt aan de wereld, kan je dit op YouTube plaatsen. Daar kan je vervolgens zelfs geld mee verdienen.

Geld verdienen met YouTube kan je op heel erg veel verschillende manieren doen. Denk aan de advertenties die je krijgt voor je views, samenwerkingen met bedrijven, affiliate marketing, en nog diverse andere mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld je eigen producten gaan verkopen.

Bekijk ook dit bericht voor meer info: Geld verdienen met YouTube.

Via een platform als YouTube kan je natuurlijk ook een influencer worden. Niks houdt je tegen om die video’s te uploaden naar het kanaal.

17. Instagram

Instagram is waarschijnlijk het bekendste platform voor influencers. Er zijn accounts met miljoenen of honderden miljoen volgers. En daar valt natuurlijk geld mee te verdienen.

Met Instagram plaats je foto’s of (relatief) korte filmpjes die snel te bekijken zijn. Hierdoor kan je in korte tijd met veel mensen in contact komen via het platform.

Als je eenmaal een flink aantal volgers hebt, zal je misschien al wel eens benaderd zijn door een bedrijf om een promotie voor ze te doen. Daar zit het geld voor influencers vooral in.

Aan de andere kant kan je ook geld verdienen met Instagram als je een bestaande business hebt waar je producten of diensten verkoopt. Door het grote bereik van Instagram (en de algoritmes), kan je erg gericht adverteren op het platform. Zo kan je ook online geld verdienen met Instagram.

18. Facebook

Facebook wordt wat minder populair, mede door de opkomst van platformen als Instagram en TikTok. Desalniettemin blijft het een erg interessant platform.

Geld verdienen via Facebook kan je doen als je een pagina hebt, waar je, net zoals op Instagram misschien, dingen deelt.

Anders kan je ook een groep aanmaken voor een bepaalde niche, en daar dezelfde soort mensen op vinden. Wie weet heb je wel een eigen coaching business, en kan je met zo’n (gratis) groep veel mensen op FB bereiken.

Daarnaast kan je ook op Facebook adverteren, iets wat voor velen nog erg interessant is omdat het gewoon veel oplevert. Door het geavanceerde algoritme van Facebook kan je gericht targeten, en daarmee jouw ideale doelgroep vinden en bereiken.

19. Pinterest

Pinterest is een ander social media platform wat erg groot is. Misschien niet zo bekend bij je als Instagram, Twitter of Facebook, maar het kan zeker interessant zijn.

Net zoals bij de andere kanalen, geldt ook hierbij weer dat je eerst een leuke following moet hebben voordat je erg geld mee kan verdienen.

Vervolgens kan je bijvoorbeeld affiliate marketing toepassen, linken naar je eigen blog, verkopen van producten, aanbieden van andermans producten. Met een populair Pinterest account kan je alle kanten op.

Zeker als je een mooie specifieke doelgroep hebt (bijvoorbeeld mensen die van planten houden) kan je erg interessant zijn voor de adverteerders. Zij kunnen hun producten via jouw promoten aan de doelgroep die ze zoeken, en dat is ze wel geld waard.

20. TikTok

TikTok is de laatste jaren enorm hard gestegen, net zoals een Facebook of Instagram in hun beginjaren hard groeide.

Veel mensen, vooral jongeren, zijn actief op dit platform waar je korte video’s deelt. Ook hier geldt weer, als je een groot bereik hebt, ben je interessant voor adverteerders.

Dat verhaal geldt dus wel voor alle social media accounts die je kan hebben om geld mee te verdienen. Uiteraard kan je deze kanalen mooi combineren, om op alle mediakanalen een account te hebben met followers. Kost je niet heel veel meer tijd (want de meeste content heb je al), maar vergroot wel je kansen om nieuwe volgers te krijgen en te groeien.

Pak dus die kans met social media, er valt geld te verdienen als influencer.

21. Patreon

Patreon is weer heel wat anders dan de eerder genoemde social media kanalen.

Via Patreon kunnen je huidige fans zich abonneren voor extra content. Die content is exclusief voor abonnees, of abonnees hebben als eerste toegang. Beetje afhankelijk van wat je ermee wilt doen.

Om abonnee te worden van iemand op Patreon, moet je een membership fee betalen. Daar verdien je als eigenaar van de Patreon dus online je geld mee.

Het fijne voor de eigenaren van zo’n account, is dat een membership fee elke maand betaalt wordt. Hoewel dat bedrag niet hoog hoeft te zijn (bijvoorbeeld 5 euro per maand), heb je wel wat meer zekerheid omdat je het elke maand ontvangt. Bovendien krijg je een groot gedeelte zelf. Zo’n 90% gaat naar de makers.

Om succesvol te worden met Patreon heb je eigenlijk al wel een following nodig die er geld voor over heeft om je extra content te zien.

22. Social Media Marketing Business (SMMB)

De Social Media Marketing Business is vergelijkbaar met de eerder genoemde SMMA, welke duidt op een agency. Je zou het verschil verder gewoon kunnen vinden in de weg daar naartoe, aangezien er twee cursussen voor gemaakt zijn.

Anders dan dat kan je gewoon helemaal zelf kiezen hoe je jouw SMMA of SMMB indeelt. Bekijk hierboven in ieder geval nog even beide reviews, om een goed overzicht te krijgen! Online geld verdienen en dit schaalbaar houden is verder wel gewoon echt fantastisch met een online marketing bedrijf omdat je kan focussen op waar jij goed in bent.

Alle takken van marketing kan je erin meenemen, zoals Facebook Ads, Google SEA, e-mailmarketing, websites bouwen, SEO en noem het maar op. Waar jij bedrijven klanten voor kan aanbieden, kan jij geld voor vragen afhankelijk van hoeveel waarde je toevoegt!

Online Geld Verdienen met Software

Ben je goed in programmeren? Ga eens kijken naar online geld verdienen met software! Een nieuwe kans, aangezien ook alles naar online verschuift.

Programmeurs worden verder ook enorm goed betaald, wat dus echt kansen biedt voor mensen die hier een eigen bedrijf in opzetten, of gaan freelancen. Nieuwe markten als Fintech of marketing software zijn erg opkomend, en nog ook helemaal niet verzadigd.

Heb je een goed idee? Werk het uit en ga geld verdienen met code kloppen!

23. SaaS Ontwikkelen

De eerste is dus de meest lucratieve, mocht het je lukken om voor enorm veel mensen een enorm goede software te ontwikkelen. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld bots die voor je beleggen of een software die jouw website/SEO helemaal doormeet en aanwijzingen geeft.

SaaS staat dus voor Software-as-a-Service, ofwel software als dienst, en het is dus een programma wat jou helpt met bepaalde onderdelen in je leven. Een heel simpel voorbeeld kan zelfs zijn een boodschappenlijstje software of app, maar wees creatief!

Om hier goed geld aan te verdienen heb je wel een goede kennis nodig van programmeren en daarnaast ook een beetje business ervaring om jouw nieuw online product in de markt te positioneren. Vervolgens moet je dus gaan kijken hoe jouw nieuwe SaaS geld kan gaan opleveren.

Een mooi voorbeeld van een SaaS in combinatie met een Affiliate Marketing verdienmodel is bijvoorbeeld Honey, welke hun klanten korting geeft op specifieke webshops.

24. Stock photo’s verkopen

Daarnaast zou je ook geld kunnen verdienen aan jouw hobby fotografie, door je foto’s in een betaalde online omgeving te plaatsen. Bezoekers kunnen hier jouw foto’s voor een kleine prijs kopen om zo zelf te gaan gebruiken.

Hierbij ben je dus vooral actief met foto’s maken, maar gebruik je wel een software om hier online geld aan te verdienen. Deze zogenaamde stock foto’s kunnen soms zelfs voor hoge bedragen door de deur gaan, als mensen alle rechten willen over kopen!

25. Apps ontwikkelen

Iedereen heeft tegenwoordig allerlei verschillende apps op zijn telefoon. Het grootste gedeelte daarvan zijn spelletjes, maar ook applicaties voor het weer, zakelijke informatie, nieuws, social media, en noem het allemaal maar op.

software apps ontwikkelen

Door apps te ontwikkelen, kan je op een aantal manieren online geld verdienen.

Bijvoorbeeld door apps te ontwikkelen voor andere bedrijven, die graag hun site of iets dergelijks om willen zetten naar een app. Daar kan je vaak een hoop geld voor vragen.

Ook kan je besluiten om eigen apps te maken. Misschien heb je wel een goed idee voor een game, en denk je daar miljoenen downloads mee te krijgen. Als dat inderdaad lukt, heb je goud in handen.

Apps ontwikkelen vergt wel een skillset. Maar die kan je tegenwoordig heel goed online leren, op platforms zoals Coursera of YouTube staan tal van tutorials om te leren programmeren. Apps maken zonder programmeerkennis kan trouwens ook nog, via appbuilders die op de achtergrond het programmeren voor hun rekening nemen.

26. Zoekmachines schoonmaken

Zoekmachines schoonmaken is een interessante manier van online geld verdienen omdat mensen er niet zo bewust van zijn dat dit bestaat. Eigenlijk houdt het in dat je de zoekresultaten in Google, Bing of Yahoo opschoont wanneer deze niet meer relevant zijn.

Hier kan je een kleine vergoeding voor krijgen als je dus een goede verbetering doet. Het gaat hierbij vooral om oude links, trage websites of zelfs dode resultaten die je er dan uit filtert. Het gaat hierbij echter wel om slechts een kleine bijverdienste in plaats van grote sommen geld.

27. Mobiele spelletjes of games maken

Deze manier van online geld verdienen valt een beetje samen met het ontwikkelen van apps, al kan je het natuurlijk ook breder zien.

Tegenwoordig worden er veel mobiele spelletjes gemaakt om op je telefoon te spelen. Daar kan je zelf ook aan meedoen, als je ongeveer weet hoe je dit kan ontwikkelen. Mocht je je erin willen verdiepen, zijn er ook voldoende cursussen online te vinden (ook heel veel gratis) om dit te leren.

Daarnaast zou je ook nog games kunnen ontwikkelen voor bijvoorbeeld de desktop. Browser games worden bijvoorbeeld ook nog steeds veel gespeeld, en hoeven niet ingewikkeld te zijn om leuk genoeg te zijn om gespeeld te worden. Kijk maar eens bij het populaire Agar.io.

28. Domeinen verhandelen

Zelfs met domeinnamen kan je tegenwoordig online geld verdienen! Dit doe je door middel van het opkopen van zeldzame website URL’s en deze vervolgens online aan te bieden.

domeinnamen handelen

Domeinen die veel gewild zijn, zijn bijvoorbeeld domeinnamen met daarin een bepaalde zoekterm verwerkt of juist een hele korte naam. Denk in het eerste geval bijvoorbeeld aan iets als stofzuiger.nl of in het tweede geval aan go.nl. Een domein kan je kopen voor een paar euro en voor de goede namen betalen bedrijven zo hoog als duizenden euro’s.

Dit zag je bijvoorbeeld bij het domein corona.nl, welke tijdens de coronacrisis ineens nodig was voor de overheid maar bezet was door iemand. Hier zou hij dan een grote som geld voor krijgen om de rechten te verkopen.

Online Geld Verdienen met Lifestyle

Lifestyle is een heel breed woord, en gaat eigenlijk over alles wat je in het dagelijks leven doet. Daar valt ook geld mee te verdienen, zo lang je het maar aan de juiste mensen laat zien (en iets interessant hebt om te delen).

Onderstaande lijst is al redelijk uitgebreid, maar je kan zelf ook creatief zijn om nog iets anders te verzinnen. Zo lang je ergens volgers mee kan krijgen, is er een manier om geld te verdienen.

29. Geld verdienen met bloggen

Met bloggen kan je tegenwoordig ook heel goed online geld verdienen. Je hebt immers toegang tot een miljardenpubliek (als je iedereen meetelt die toegang tot het internet heeft).

Misschien ben je zelf wel eens een blog tegengekomen als je iets aan het zoeken was, of zelfs meerdere. Bijvoorbeeld deze ;).

Bloggen kan je op allerlei manieren doen. Veel mensen beginnen hun blog omdat ze hun verhaal en mening willen delen. Daar zijn mensen schijnbaar ook naar op zoek, want er zijn voldoende bloggers die online geld verdienen.

Lees ook: Geld Verdienen met Bloggen, kan dat?

Geld verdienen met bloggen kan je op een gegeven moment doen op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan affiliate marketing, samenwerkingen met bedrijven of iets als Google Adsense.

30. Fotografie

Fotografeer je graag, dan is deze optie misschien ook een leuke voor jou. Want ja, met je kiekjes kan je ook prima geld verdienen.

Allereerst kan je je kunsten verkopen door bijvoorbeeld fotograaf te spelen voor een bedrijf, bij een bruiloft, of een andere gelegenheid. Maar dat is niet echt online.

online geld verdienen met fotografie

Hoe je wel online geld kan verdienen met fotografie, is door je foto’s te uploaden naar websites zoals Shutterstock, om ze daar als betaalde stockfoto’s aan te bieden. Of via een partij als Werk aan de Muur.

Een andere mogelijkheid zou nog zijn het geven van (online) fotografie cursussen, als je echt weet wat je doet.

31. Podcasts

Verder zijn podcasts een zeer opkomende trend waarbij het zeker geen slecht idee is om erin mee te gaan. Het is daarnaast een leuke bezigheid om zo’n podcast op te nemen en met leuke mensen in gesprek te gaan of iets creatiefs te bedenken!

Hoe je daar echt geld aan verdient is soms nog lastig, maar als je eenmaal vaste luisteraars hebt, stroom je binnen! Dit maakt het ook een leuke uitdaging om steeds weer goede content te maken.

Om daadwerkelijk inkomsten te genereren aan je podcast, kan je in eerste instantie kijken naar advertenties van betalende klanten of bedrijven. Daarnaast is het populair om simpelweg een donatie als vrijwillige bijdrage te vragen of je podcast te publiceren op een platform die betaalt per aantal bezoekers, zoals YouTube of Spotify!

32. Sporten/Fitness

Sporten gaat in combinatie met geld verdienen op het moment veel samen met social media, waarbij je jouw volgers bepaalde content laat zien. In de startfase zou je graag willen beginnen met volgers vergaren door middel van mooie posts van jezelf of informatieve content.

Hierbij ben je dus eigenlijk een fitness model, maar krijg je dus nog niet betaald. Fitness modellen worden verder ook wel veel gevonden op social media, dus dit is ook nog een stap die je kan zetten.

Daarnaast kan je gewoon bedrijven laten betalen om hun product aan jouw volgers te laten zien. Hier kan je ook zelf voor kiezen met gebruik van affiliate links en zelfs YouTube video’s of je eigen fitness blog met sport tips en dieet ideeën!

33. Vloggen

Vloggers, je kent ze waarschijnlijk wel. Mensen die van hun dagelijkse leven video’s maken, en daar op de een of andere manier een gigantisch publiek mee hebben gekregen.

De meeste vloggers zal je vinden op een platform als YouTube. Daar posten ze vaak 2-5 video’s per week, en zie je eigenlijk wat ze doen op zo’n dag.

Misschien denk je, mijn leven is helemaal niet zo interessant om er telkens een video over te maken. Maar daar kan je natuurlijk verandering in brengen.

Ga dingen doen die supervet zijn. Een mooi voorbeeld zijn bijvoorbeeld de mensen achter Dude Perfect. Die maken heel veel interessante video’s (vooral interessant voor mannen waarschijnlijk), en hebben daar een gigantisch bereik mee.

Misschien een andere soort van vloggen dan je in eerste instantie zou denken, maar hier kan je natuurlijk zelf ook creatief mee zijn.

34. Reizen

Geld verdienen met reizen

Reizen is een voorbeeld van hoe je geld kan verdienen aan je lifestyle, door dit de delen op diverse platforms. Bijvoorbeeld door het maken van reisvideo’s en die op YouTube te plaatsen (en dus een soort reisvlogger te worden).

Ook kan je je reis avonturen vastleggen op Instagram, of in een blog. Of natuurlijk in een combinatie, waardoor je op verschillende manieren geld kan verdienen met reizen.

Mocht het je uiteindelijk lukken om met reizen online geld te verdienen, dan heb je het natuurlijk wel mooi voor elkaar. Gewoon reizen en daar je brood mee verdienen, klinkt als muziek in de oren voor velen. Maar het is gewoon mogelijk, bewijzen talloze reisblogs, Instagram accounts en YouTube kanalen.

35. Model staan voor fotoshoots

Heb je je looks mee? Dan kan je ook besluiten om als model te gaan werken.

Nu kan je dit in de offline wereld doen, maar je kan ook een online model worden.

Plaats foto’s waarin je kleding past online. Zo word je naast een (beginnend) model ook misschien nog wel een influencer, en wie weet wat voor een deuren er dan allemaal voor je open gaan.

Het geld hiermee kan je verdienen door samen te werken met adverteerders door hun spullen te passen en te promoten. Of op andere manieren zoals al eerder beschreven bij bijvoorbeeld het stuk over social media accounts.

36. Oude spullen verkopen via Marktplaats

Een relatief makkelijke manier om (eenmalig) geld te verdienen, is door het verkopen van je oude spullen op een site als Marktplaats.

Zo maak je een ander blij met je spullen, heb je zelf meer ruimte, en meer geld waar je andere leuke dingen mee kan doen.

Tegenwoordig hebben we zoveel spullen die we niet meer gebruiken. Kijk eens rond in je huis, en wees kritisch op de dingen die je eigenlijk nooit meer gebruikt. Misschien is daar wel vraag naar, en kan je het verkopen tegen de hoogste bieder.

37. Gamen/e-sports

Gamen schijnt een zeer ondergewaardeerde manier te zijn van online geld verdienen. Maar de meeste mensen zien dit gewoon echt over het hoofd. Juist omdat mensen hier soms neerbuigend over zijn, is dit echt een kans die je kan pakken!

Door echt goed te worden in een bepaald spel, kan je genoeg kansen pakken om bij een betaald e-sports team te gaan en daar online geld verdienen voor een deel van de winnaarsbonus. Deze prijzenpotten zijn vaak enorm als je dus bij de goede evenementen gaat!

Een andere manier is om gewoon thuis te blijven gamen en dit live te streamen naar geïnteresseerde kijkers via Twitch. Deze mensen betalen ervoor om jou te zien gamen en ze geven daarnaast ook nog vaak zelfs een donatie. Hier kunnen veel mensen gewoon goed van leven, van je hobby je werk maken!

Zie ook: Hoe kan je geld verdienen met gamen?

Online Geld Verdienen met Leerprogramma’s

Mensen leren eenmaal graag, dat is zo. Hoewel je misschien niet kan voorstellen dat mensen graag hun proefwerken op de middelbare school maken, is het wel mens eigen om te leren. Zo lang dat verlangen maar intrinsiek is.

Daar kan je mooi op inspelen, door een leerprogramma aan te bieden. Bekijk eens de volgende manieren.

38. Online Huiswerkbegeleiding

Ben je goed in een vak? Bijvoorbeeld een vak wat je op school hebt gehad (basisschool, middelbare school, of misschien daarna nog wel). Dan kan je daar andere mensen begeleiding in geven.

Misschien ben je wel een wiskunde genie. Of kan je gewoon VWO niveau wiskunde goed aan. Dan kan je daar ook je geld mee verdienen.

Er zijn genoeg mensen die huiswerkbegeleiding nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat ze het anders niet doen, of omdat ze nog extra hulp nodig hebben bij het maken van opdrachten.

Door online huiswerkbegeleiding te geven, kan je ook overal ter wereld werken en toch geld verdienen.

39. Coaching & Mentoring

Word een mentor en verdien geld online

Lijkt enigszins op huiswerkbegeleiding, alleen met dit heb je waarschijnlijk een oudere doelgroep.

Coaching of mentoring is ook iets waar veel mensen (met name ondernemers) naar op zoek zijn. Heb je ergens al veel ervaring mee, en merk je dat (beginnende) ondernemers daar moeite mee hebben? Start je eigen coachingprogramma, en help andere mensen met hun problemen.

Zij kunnen met hun vragen en problemen bij jouw terecht, en je helpt ze met het bedenken van oplossingen. Hoe je dit precies moet indelen is natuurlijk aan jou.

Belangrijk is in ieder geval dat je kan laten zien dat je ergens ervaring mee hebt, en dat je weet waar je het over hebt. Bedenk dus goed waar je goed in bent, en ga vanuit daar verder kijken of mensen problemen in dat gebied ervaren.

40. Eigen online cursus met videotraining

Een online cursus uitbrengen is de laatste jaren ook steeds populairder geworden.

Maakt niet uit waarin, overal kan je tegenwoordig wel een cursus voor maken.

Door het internet biedt dit hele mooie kansen voor je. Je hoeft zo’n cursus of training namelijk maar 1 keer te maken, om het vervolgens in de vorm van een video te verspreiden. Hiermee kan je dus oneindig schalen. Je moet een keer tijd investeren, om vervolgens het product meerdere keren te verkopen zonder echte extra kosten.

Ook hierbij geldt weer, ga naar iets op zoek waar je goed in bent en waar je passie ligt. Op die manier kan je anderen iets leren, en zullen zij eerder tot aankoop overgaan omdat je echt passievol te werk gaat.

Online Geld Verdienen met (Kleinschalig) Investeren

Hoe maak je meer geld? Met geld! Investeren is dé manier van geld verdienen omdat je jouw geld voor je aan het werk zet. Hierbij koop je eigenlijk een inkomstenbron en daarnaast breid je je vermogen uit. Dit kan iets zijn als een bedrijf of startup maar ook dus gewoon het grootste concept: vastgoed!

Als je gaat investeren in vastgoed, investeer je dus in een vast fysiek object wat nooit iemand van je af kan pakken. Uiteraard zal de huizenmarkt stijgen en dalen, maar jouw pand zal altijd waarde blijven behouden.

41. Vastgoed

Dat is dus ook daarmee de eerste optie, het investeren in vastgoed. Hierbij koop je dus een beleggingsobject welke je kan verhuren aan gezinnen of studenten of wie dan ook wil huren om vervolgens maandelijkse inkomsten te krijgen.

Je kan al panden kopen met weinig of geen kapitaal en met de inkomsten van de huur kan je ook gelijk de hypotheek af betalen, hierdoor los je deze gelijk en bouw je je vermogen enorm snel op!

Een belegging in vastgoed wordt dus vaak gezien als een onmogelijke zet, maar hij is laagdrempeliger dan je zou denken wanneer je je er goed in verdiept. Martijn van den Berg heeft het zelf gedaan en heeft zelfs binnen 16 maanden tien panden aangekocht met nog steeds €30.000 schuld, niks is onmogelijk!

Hij heeft er zelfs een cursus over gemaakt: Dé Vastgoed Academy.

Geld verdienen met vastgoed

42. Kamers verhuren via AirBnB

Om de drempel nóg een stuk lager te leggen, kan je zelfs online geld verdienen met AirBnB! Dit is een programma waar mensen vakantiehuisjes of kamers huren en verhuren wat bij iemand thuis kan zijn of in ieder geval via particulieren verloopt in plaats van bedrijven.

Dit kan dus als je een eigen huis hebt met daarin een kamer over, waardoor je dus aardig kan bijverdienen via AirBnb. Zo ontmoet je ook nog eens leuke reizigers of andere mensen.

Ook kan je als tussenpersoon kamers van andere mensen aanbieden via AirBnB om zo een kleine commissie te krijgen, of als je bijvoorbeeld de klantenservice uit handen neemt voor klanten. Zeker in grote steden als Amsterdam of Rotterdam is dit een zeer lucratieve bijverdienste!

Online Geld Verdienen als Freelancer

Een veel gekozen weg is die van freelancing. Hierbij ben je veelal gespecialiseerd op een bepaald gebied waarbij je dus jouw diensten direct kan verkopen aan andere bedrijven of klanten.

Dit kan echt vanalles zijn, social media, teksten schrijven, webshops maken, noem het maar op. Jouw vaardigheden zijn te verkopen en goud geld mee te verdienen, vanwaar je zelf maar wilt!

Onderstaande skills zijn dus slechts een selectie uit de wereld van freelancers voor online geld verdienen, jouw creativiteit kan hier altijd meer inspiratie uit opdoen. Maar als deze ideeën je tof lijken, kan je gelijk beginnen bij een Freelance website als Fiverr of Upwork. Bekijk ze hier:

43. Fiverr

Fiverr is een platform waarbij je jouw freelance diensten kan aanbieden voor bedrijven of mensen die jouw prijs willen betalen.

Je bepaalt dus helemaal zelf je uurloon, of je spreekt een prijs af per opdracht! Zo’n soort platform maakt het dus makkelijk voor bedrijven om mensen in te huren zonder een contract op te stellen.

Ook voor jouzelf is het een fantastische manier om snel wat geld online bij te verdienen zonder hiervoor allemaal rare constructies te bedenken.

44. Upwork

Een vergelijkbare site om jouw freelance werk aan te bieden is Upwork! Ook kan je op beide sites jouw werk uitbesteden en mensen hiervoor inhuren, zo werkt het van beiden kanten.

Als zo’n freelancer kan je dus verschillende diensten aanbieden. Erg hippe skills zijn bijvoorbeeld digitale marketing, muziek en audio, programmeren of zelfs business. Hieronder heb ik nog een paar helemaal voor je uitgeschreven, zodat je nog meer inspiratie kan op doen!

Bij Upwork kan je dus zelf gewoon ook even een kijkje nemen om te zien wat mensen hier aanbieden en waar klanten of bedrijven naar op zoek zijn. Zo kan je precies inspelen op de markt en elke vraag van aanbod voorzien. Zorg dus dat je één van jouw skills aanleert en kan verkopen!

45. Vertaal teksten of filmpjes

Een veelgevraagde gig op freelance websites is het vertalen of schrijven van teksten. Dit is vaak voor bedrijven die websites willen opzetten in andere landen of zelf geen tijd hebben om teksten te schrijven.

Als je dit dus goed kan, is het een makkelijke manier om online geld te verdienen. Zeker als je van schrijven houdt of bijvoorbeeld tweetalig bent (of zelfs in nog meer talen kan spreken en schrijven), is het een eitje jouw freelance diensten hier aan te bieden.

46. Transcriberen van video’s

Verder is het transcriberen van video opnames of interviews ook een taak die bedrijven graag uitbesteden en hier tevens een hoge prijs voor betalen. Het kost namelijk nog wel eens heel wat tijd om dit te doen en daarom wordt er dus ook ruim voor betaald.

Met transcriberen schrijf je dus een geluidsopname uit en structuur je geluid naar geschreven tekst. Vooral voor mensen die snel kunnen typen of toch veel achter hun laptop zitten is dit een goede manier voor online geld verdienen.

Je kan dit natuurlijk ook combineren met het vertalen van teksten. Bijvoorbeeld als video’s een ondertiteling nodig hebben in andere talen.

Weet echter wel dat er ook geavanceerde machine learning algoritmes in opkomst zijn die dit transcriberen voor een groot deel al weten te automatiseren. Of dit heel toekomstbestendig is moet nog blijken, maar nu kan je er nog wel geld mee verdienen.

47. Video-editing

Dan weer echt een vak apart. Video-editing is een skill die zeldzaam is om goed uitgevoerd te krijgen. Je zal dus op jouw freelance profielpagina ook echt moeten laten zien dat je het geld waard bent.

Bedrijven of klanten kunnen dit vaak ook niet zelf, maar besteden dit dus uit aan handige jonge mensen die dit henzelf hebben aangeleerd. Als je goed bent in videografie en fotografie is deze combinatie met video editing dus ook echt goud waard!

Mocht je niet goed zijn met video editing, dan kan je deze skill natuurlijk ook gewoon leren. Op het internet vind je voldoende informatie over hoe je zelf zo’n skill kan leren. Ook zijn er gratis programma’s te vinden waarmee je je kunsten kan laten zien.

48. Grafisch Design

In datzelfde rijtje van video-editing, past grafisch design ook enorm goed. Dit is het grafisch ontwerp van bijvoorbeeld de huisstijl van een bedrijf. Hierbij kunnen de website of online presentie horen. Voor specifieke taken zie je veel de vraag voor flyers of brochures welke dus nog ontworpen moeten worden.

Als je hier verder mee wilt gaan, kan je altijd kijken naar programma’s als Adobe Creative Cloud, met daarin Adobe InDesign, Illustrator en Photoshop. Wanneer je deze jezelf goed eigen maakt, kan dit sowieso jezelf verder helpen, maar ook jouw klanten!

Ook dit is weer een skill die je je eigen moet maken. Maar ook hiervoor geldt gelukkig weer dat er voldoende online (gratis en betaalde) informatie te vinden is over hoe alles werkt, en hoe je zelf deze skills op kan doen.

49. Consultancy

Waar bedrijven verder veel naar op zoek zijn, zijn consultants van een specifiek vakgebied. Zo kan je op zzp basis bij een klant binnenkomen en hen advies geven over een bepaald onderwerp.

Als je bijvoorbeeld goed bent in accountancy, dan ben je enorm waardevol voor de administratie en financiën van een bedrijf. Hierdoor besparen zij enorm veel kosten, ookal betalen ze je royaal!

50. Audioboeken inspreken

audioboeken inspreken voor geld

Een ander grappig concept is het inspreken van audioboeken via Fiverr of Upwork. Dit zijn jobs die aangevraagd worden door mensen op zoek naar een mooie stem of specifieke taal. Afhankelijk van de opdracht kan je jouw stem dus gebruiken voor online geld verdienen! Hoe vet is dat.

51. Callcenter (vanuit huis)

Wat je ook kan doen, als je nog niet helemaal klaar bent om je eigen business te beginnen, is om klantenservice te doen voor andere bedrijven. Dit kan je bijvoorbeeld doen vanuit je eigen huis, waardoor je eigenlijk ook plaats onafhankelijk kan werken.

Klantenservice is iets wat altijd nodig zal zijn. Met de groei van het internet en e-commerce, zal ook de vraag naar klantenservice blijven groeien. Wellicht een mooi idee voor jezelf om hier bij in te stappen?

52. Remote Working

‘Digital nomad’ zijn is helemaal in. Veel mensen streven daar naar. Jij misschien ook wel. Anders zou je misschien ook niet zoeken naar een manier om online geld te verdienen.

Bedrijven spelen hier ook mooi op in. Zo zijn er ook bedrijven die mensen met een skill zoeken om voor ze te komen werken, maar mag je dat als digital nomad doen. Als je je werk maar doet, maakt niet uit waar je dat doet of hoe lang je daar over doet.

Voor velen klinkt dat misschien ook als erg interessant. Op die manier kan je gewoon in het zuiden in de zon zitten.

Dit gaat uiteraard vooral om beroepen die vooral het internet nodig hebben. Als timmerman gaat dit je niet lukken. Denk dus eerder aan beroepen als programmeur, machine learning expert, online marketeer, tekstschrijver, of al die andere dingen waar je een laptop en een internetverbinding voor nodig hebt.

53. Online enquêtes / surveys invullen

Enquêtes invullen zal vast een manier om online geld te verdienen zijn die je vaak bent tegengekomen. Iedereen kan het doen, want het is niet heel lastig om een enquête in te vullen. Dit gebeurt ook online, dus wel een vorm van online geld verdienen.

De vraag is alleen of het je daadwerkelijk ook veel zal opleveren. Persoonlijk heb ik nog nergens een verhaal gelezen van mensen die vrij kunnen leven van hun werk als enquête invuller. Maar goed, je kan er vast wel een leuk zakcentje meer verdienen, een paar honderd per maand misschien wel als je er veel in weet te vullen.

Feit is wel dat je dit overal ter wereld kan doen, en dus een manier is om online geld te verdienen. Laat jezelf alleen niet ophypen door websites die beweren dat je daadwerkelijk duizenden euro’s hiermee kan verdienen.

54. Amazon Mechanical Turk

Amazon Mechanical Turk, je leest het goed. Misschien een wat vreemde naam. Komt van ‘The Turk‘, een ‘robot’ die in de 18e eeuw schaak speelde. Later werd duidelijk dat het geen robot of machine was, maar een persoon die verborgen zat in het apparaat en het bediende.

Hoe dan ook, Amazon Mechanical Turk is een zogenaamde crowdsourcing website waar mensen taakjes kunnen uitvoeren. Tegenwoordig wordt dat vooral gedaan om machine learning modellen te trainen. Jij kan daarbij helpen.

Zo zijn er mensen nodig die een stukje afbeelding of video kunnen classificeren. Dus bepalen of het een hond of kat is, om maar een voorbeeld te noemen. Andere voorbeelden zijn bijvoorbeeld het schrijven van productomschrijvingen, vragen beantwoorden, of andere vormen van classificaties (bijvoorbeeld aangeven of een tekst een positief of negatief sentiment heeft).

Dit kan je doen via de website MTurk.com. Mensen uit 49 landen mogen dit doen, waaronder uit Nederland en België.

55. Websites testen

Als laatste is het testen van websites van grote waarde wanneer het een groot bedrijf is die net een nieuwe website gelanceerd heeft. Vaak staan er nog fouten in de code, waardoor de website niet werkt. Ook is het soms nog zo dat deze websites snel te hacken zijn, hierbij kan je dus gaan ethisch hacken.

Op basis van jouw gevonden fouten bieden bedrijven je dus een vergoeding aan, simpelweg door het doorspitten van zo’n grote website. Als een bedrijfswebsite dus verbetering kan gebruiken, kan je hier zelf advies over geven en dus online geld verdienen!

Het is een baantje voor mensen met oog voor detail waarbij je dus nauw samenwerkt met de website ontwikkelaars. Enorm flexibel en perfect als freelancer!

Conclusie voor Online Geld Verdienen

Het verdienen van geld online is dus enorm haalbaar en zeker te doen voor iedereen. Als het je is gelukt dit artikel te vinden, heb je dus al genoeg middelen om ook online geld te verdienen.

Bekijk het advies van agency-owner en time-optimizer Max Hertan met 3 tips voor het starten van een succesvol bedrij:

Daarnaast zijn er ook gewoon talloze methodes om online geld te verdienen en moet je gewoon iets vinden wat je zelf tof vindt. Hierboven zal vast iets staan, maar uiteraard zijn er nog een heleboel andere manieren om aan je centen te komen.

Het belangrijkste is gewoon dat je ergens écht goed in wordt. Er bestaat ook gewoon niet iets als snel rijk worden of snel geld verdienen, want dit zal toch ergens stuk lopen en is ook niet erg genoegzaam. Verder is het gewoon erg gaaf om ergens echt goed in te zijn, want dan heb je één skill die je ook vol voldoening kan verkopen voor een goede prijs.

En voor nu: Begin gewoon! Onderneem actie! Probeer iets en ga ervoor. Ga niet oneindig lang op zoek naar hét perfecte verdienmodel, maar kies er een en probeer het uit. Geef niet op als het niet lukt binnen een week, maar steek er tijd in om het te begrijpen. Zo zorg jij ervoor dat het niet aan jou ligt als het niet lukt, persoonlijke ontwikkeling is daarvoor de manier om jouw eigen mindset te ontwikkelen voor succes.

2 comments
 1. Wat een heerlijk lijst met tips om online geld te verdienen! Zelf ben ik er ook al een geruime tijd mee bezig, ik ken veel van deze tips al maar heb er toch weer een aantal hier gevonden die ik kan gaan uitproberen, waarvoor dank!

  Ook bied ik zelf op mijn website een manier aan om online geld te verdienen. Mijn website is puur gericht op (wereld)reizen en ik zoek dan ook regelmatig mensen die wat willen schrijven over hun reis, in ruil voor een leuke vergoeding. Je kunt dus geld verdienen met bloggen over je vakanties. Misschien is dat ook nog een leuke tip om toe te voegen. Het is voor velen een stuk laagdrempeliger dan zelf een hele website te bouwen en onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
zwart-geld-verdienen

Zwart geld verdienen (online)

Inhoud Wat is zwart geld verdienen?Zwart geld verdienen niet aan te radenLegaal zwart bijverdienenOnline zwart verdienen Zwart geld verdienen is wat veel mensen aan lijkt te spreken. Jou misschien ook…
Bekijken