online-geld-verdienen-student

Online geld verdienen als student

Wil je beginnen met online geld verdienen als student? Bijvoorbeeld om wat extra geld over te houden om meer leuke dingen te doen dan alleen het betalen van je huur en boodschappen. Er zijn talloze manieren om online geld te verdienen als student, door het internet ligt de wereld aan je voeten. En daar kan je natuurlijk gebruik van maken.

Er zijn diverse manieren die je kan toepassen. Vaak is het handig om daarvoor een eigen bedrijf te starten, maar dat is niet altijd nodig. Overigens kan het beginnen van je eigen bedrijf lastig klinken, maar dat valt allemaal reuze mee.

In dit artikel dus meer informatie over online geld verdienen als student. Bij onderstaande kopjes vind je de manieren.

1. Affiliate marketing toepassen

Affiliate marketing is een bijzonder interessant business model. Je promoot hiermee als het ware producten van andere bedrijven/ondernemers, en krijgt een commissie als je een product verkoopt. Klinkt heel erg als een salesberoep, en is het misschien ook wel een beetje, maar je kan alles mooi online doen.

Wat je doet, is je zorgt dat je een publiek hebt die mogelijk geïnteresseerd is in het product dat je wilt aanbieden. Zo’n publiek kan je krijgen via een website, social media, mailinglijst of bijvoorbeeld YouTube kanaal. Waarschijnlijk is het makkelijkste hiervoor een website.

Op je kanaal plaats je vervolgens manieren om het product of de dienst te promoten. Vervolgens neem je affiliate links op naar het product wat je promoot. Dit zijn speciale links, waardoor de site waar je ze naartoe stuurt kan zien dat ze van jou vandaan komen.

Afhankelijk van de afspraken kan je een vaste commissie krijgen of eentje op percentage basis. Dit loopt soms wel op tot 40% van de verkoopprijs. Mooie manier om dus online geld te verdienen.

Het mooie van affiliate marketing is ook nog dat je passief inkomen kan genereren. Als je eenmaal een website hebt die scoort in Google, blijven de mensen immers op je site komen.

Lees ook: Geld verdienen met affiliate marketing.

2. Verkoop je diensten als freelancer

Misschien ben je wel heel erg goed in iets, of heb je in ieder geval een skill waar andere mensen geld voor over hebben. Dat kan gerelateerd zijn aan je studie, maar hoeft natuurlijk niet.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van illustraties of andere design. Of het 3D modelleren van bepaalde dingen. Zo kunnen dingen die je tijdens je studie geleerd heb ook al meteen toegepast worden in de praktijk.

Wat daarnaast ook iedereen zou moeten kunnen, is teksten schrijven. Er is voldoende vraag naar tekstschrijvers (copywriters), en daar kan je dus ook gewoon je geld mee verdienen.

Nu denk je misschien dat het lastig is om mensen te vinden die dat soort werk zoeken. Maar dat valt reuze mee. Op websites zoals UpWork of Fiverr vind je freelancers en opdrachtgevers. Zo kan je online geld verdienen als student door te freelancen!

3. Online beleggen

Wat ook een mogelijkheid kan zijn, is te starten met online beleggen. Is ook een manier om geld te verdienen.

Beleggen kan je natuurlijk voor de korte of lange termijn doen. Afhankelijk van wat je wensen zijn, kan je daarin een keuze maken. Komt er dan eigenlijk op neer of je een aandeel kort of lang aanhoudt.

Er is ook voldoende informatie te vinden over hoe je het beste kan starten met beleggen. Heel lastig is het uiteindelijk niet. Of het de manier voor jou is om geld te verdienen, moet je natuurlijk jezelf afvragen. Vaak ziet men beleggen als iets voor de lange termijn, en dan ben je waarschijnlijk al wel student af.

4. Geld verdienen met crypto

Een beetje hetzelfde als het puntje online beleggen, is geld verdienen met cryptocurrency.

Cryptocurrency, zoals Bitcoin, zijn al een aantal jaar erg populair. Zeker onder de jongere generatie die opgegroeid is met technologie is de populariteit hoog. Vrijwel iedereen heeft er van gehoord, maar de meeste mensen denken dat je er al lang geen geld meer mee kan verdienen.

Maar dat kan nog prima. Dat bewijzen ze laatste prijsstijgingen van de bitcoin maar weer. Zo kan je geld verdienen door ermee te handelen of door ze vast te houden.

Lees ook: Handelen in cryptomunten.

5. Verkoop je rommel/dingen die je niet meer gebruikt online

Een volgende manier om online geld te verdienen, is door je troep (of misschien is het geen troep maar gebruik je het gewoon niet meer) online te verkopen op een marktplaats.

Er zijn tegenwoordig zo veel verschillende marktplaatsen te vinden. Niet alleen de bekende Marktplaats, maar ook die heel erg specifiek zijn. Bijvoorbeeld voor het verkopen van je kleren die je niet meer draagt, of van de studieboeken die je niet meer nodig hebt.

Als jij er geen interesse meer in hebt, betekent het niet dat andere mensen er ook geen behoefte meer aan hebben. Mooie manier om wat extra geld te verdienen.

6. Samenvattingen maken

Ben je een ijverige student die mooie, duidelijke en overzichtelijke samenvattingen maakt? Of zie je jezelf dat wel doen? Dan kan je ook daar geld mee verdienen.

Mooie manier voor jou om voor een vak te studeren, en anderen te helpen en geld te verdienen.

Want er zijn platformen waarop je je samenvatting kan aanbieden voor een prijs. Bijvoorbeeld 5 of 10 euro. Als je nou een populaire studie volgt, dan zijn er ongetwijfeld mensen op zoek naar een samenvatting voor dat vak. Je hoeft de samenvatting maar 1x te maken, en kan hem vervolgens jarenlang verkopen. Een goed platform daarvoor is bijvoorbeeld Stuvia.

Meer dan genoeg manieren

Conclusie: er zijn meer dan genoeg manieren om online geld te verdienen als student. Je moet alleen even uitvinden hoe het precies werkt en dan kan je aan de slag gaan.

Uiteraard zijn er nog vele andere manieren om geld te verdienen. Misschien heb je wel hobby’s waar je geld mee kan verdienen. Denk bijvoorbeeld aan programmeren, fotograferen, fitness of gamen.

Er zijn talloze manieren hoe jij online geld kan verdienen. Ook gewoon tijdens je studententijd. Je hebt in je studententijd waarschijnlijk een hoop vrije tijd, of kan in ieder geval veel vrije tijd creëren. Daar kan je wat nuttigs mee doen.

Mocht je op zoek zijn naar nog meer manieren om geld te verdienen, kan je ook eens kijken bij dit artikel over allerlei manieren om online geld te verdienen. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
beleggen-crypto

Rijk worden met crypto

Inhoud Kan je rijk worden met crypto?Hoe kan je rijk worden met crypto?Manieren om geld te verdienen met crypto1. Crypto staking (laag risico)2. Beleggen in crypto (gemiddeld risico)3. Handelen in…
Bekijken