Hoe kan je snel miljonair worden

10 Stappen om Miljonair te Worden in 5 jaar

Wil je miljonair worden? Focus je dan niet op meer geld, meer drukte en meer chaos, maar focus je op jezelf en je eigen waarde verhogen. Het maakt niet uit waar je nu staat met je financiële situatie, als je maar ontwikkelt tot een punt waarbij je ontvankelijk wordt om veel geld te verdienen.

“Fake it till you make it.”, zegt men ook wel. In onderstaande 10 stappen leer je hoe je:

 • Hoe je vermogen opbouwt
 • Hoe je jouw leven leeft wat je vertrouwen en plezier vergroot
 • Hoe je doorgaans groeit, leert en successen behaalt
 • Het ontwikkelen van relaties met mentors, waardevolle vrienden en strategische businesspartner met wie je ook maar wilt

Lees hieronder meer over hoe jij je eigen waarde enorm ontwikkelt. En verder, ik heb bij sommige stappen aanvullende video’s en e-books gelinkt. Zo kan je ofwel kosteloos of voor een paar euro die specifieke skill ontwikkelen waarvan jij denkt dat je het meest kan groeien.

De 10 skills hoe je snel miljonair kan worden

Om een miljoen aan vermogen te vergaren, dien je jezelf te positioneren als iemand die in staat is om ook met een miljoen euro om te gaan. Ontwikkel je financiële competentie en je eigen persoonlijkheid om die visie van het juiste zelfbeeld te behalen!

1. Doelen en Visie creëren

Het belangrijkste blijft nog altijd je visie, al helemaal voor de lange termijn. Wat wil je bereiken? Wie wil je zijn over 5, 10 of 20 jaar? Ongeacht hoe je er gaat komen, is het belangrijk om je doelen voor enigszins lange termijn vast te stellen, zodat je weet waar je heen gaat.

Wanneer je dit vast hebt gelegd, doe je doel 10X! Was je doel 1 miljoen in vermogen? Dan is het nu 10 miljoen. Zoals Einstein zei… inbeeldingskracht is belangrijker dan kennis, en creativiteit is belangrijker dan ervaring.

Het is ook niet dat je in één keer heel je visie klaar moet hebben staan. Maar zorg dat je iets specifieks hebt en het liefst ook SMART opgesteld. Hierna kan je aan je visie en doelen gaan werken en aanpassnen.

2. Ontwikkel een systeem om je vooruitgang te meten

Nu ga je aan de gang om een systeem op te zetten om jouw doelen door te meten richting het miljonair worden. Eén richting blijft hierin altijd belangrijk, dat is voortdurend op zoek gaan naar nieuwe verdiensten, nieuwe unieke ervaringen en continu groeien als persoon.

Met kleine stappen zie je dat je vooruitgang boekt, met grote stappen is dit een onmogelijke opgave. Doe dit door bijvoorbeeld een doel op te stellen voor over 3 maanden, en hierin kleine overwinningen en mijlpalen te plaatsen. Zo heb je dagelijks of wekelijks een nieuwe prestatie, met na 3 maanden een evaluatie sessie. Hierbij stel je vragen als:

 • Wat ging er goed afgelopen 90 dagen?
 • Waar heb ik het meest uit opgestoken?
 • Welke taken vond ik het gaafst om te doen?
 • Hoe kan ik dit meenemen in volgende periode?

Door het stellen van doelen gedurende 30-90 dagen, het bijhouden van je proces en het herstellen na zo’n periode van overwinningen, bouw je jouw zelfvertrouwen enorm op. Meten is weten!

Bekijk ook de cursus voor blijvend zelfvertrouwen, één van de basiswaarden als miljonair!

zelfvertrouwen als miljonair

3. Creëer een routine om op jouw top te presteren

Mede omdat jouw kwartaal doelen pas over 90 dagen gemeten kunnen worden, is het belangrijk om dagelijks (in het heden dus!) op jouw piek te presteren.

Dagelijks wil je de juiste stappen zetten om zo snel mogelijk en vooral zo effectief mogelijk te werken in de richting waar je op wilt. Met een dagelijkse en wekelijkse routine houd je jezelf in een staat van ‘Flow’ waarin je deze efficiëntie kan bereiken.

Deze flow zorgt voor high performance en dat op zich zorgt weer voor vertrouwen in jezelf en in je pad. Zelfverzekerheid zorgt voor verbeelding en enthousiasme!

Door middel van ochtendroutines, visualisatie en meditatie sessies, maar ook framing en labeling kan jij jezelf in zo’n staat keer op keer laten verkeren. Wil jij een miljonair zijn? Gedraag je dan als één. Wat zou een miljonair doen in dit geval, en deze situatie.

Bedenk wie en hoe je wilt zijn, en beeld jezelf zo in, gedraag je zo en leef op die nieuwe manier!

4. Leef in een omgeving die je inspireert, activeert en motiveert

Mocht je denken dat mensen hun leven leven uit gewoonte, dan heb je het mis. Mensen leven naar aanleiding van hun omgeving, zoals mensen, kantoren en de algehele sfeer.

Om ook geïnspireerd te worden om hard te werken, goede doelen te hebben en nieuwe inzichten te krijgen, is het belangrijk jouw omgeving ook op die manier in te stellen.

Visualiseer een omgeving waarin mensen gelijkgestemd zijn, jouw pushen tot een volgend niveau maar ook waarin je tot rust kan komen om te herstellen na het behalen van je kwartaal doel. Hoe ziet zo’n omgeving eruit? Ga daar dan naar op zoek en ga er zowel leven als werken.

Je wilt miljonair worden, hoe werken zij? Hebben zij een mobiel nodig? Zijn ze veel alleen of juist in teams? Werken ze 4 uur of 20 uur per dag? Wat doen zij na werk? Berust hun voortgang op motivatie of discipline? Mediteer op wie jij wilt zijn!

Als jij je omringt met 5 miljonairs, word je de 6e. Als jij je omringt met 5 idioten, word je ook de 6e. Dan Peña said it best:

De 5 lessen die je in deze video tegenkomt, de 5 gewoontes van miljonairs:

 1. Je vrienden betekenen je toekomst. Zijn ze gerelateerd aan je doelen?
 2. Geef niet om wat anderen van je denken
 3. Oefen succes voordat je succesvol bent: zelfverzekerdheid is de sleutel tot high performance
 4. Perfectie = Verlamming. Onderneem actie!
 5. Maak dingen niet ingewikkelder dan dat ze zijn. Volg het bestaande pad naar een miljonair worden en vind het wiel niet zelf of opnieuw uit.

5. Focus je op resultaat, niet gewoontes of processen

Op basis waarvan kijk je tegen mensen op? Zijn dat arme mensen met perfecte gewoontes en onschatbare discipline, of zijn dat miljonair die leven van junkfood en geen slaap?

Uiteindelijk zijn dat inderdaad twee uitersten, maar je bent waarschijnlijk toch eerder benieuwd hoe die miljonair gekomen is waar die nu staat. Toch?

Het gaat ook altijd om resultaat in plaats van gewoontes of processen. Je kan je stuk werken om een perfecte ochtend routine of het optimale dieet. Maar uiteindelijk gaat het om het verhogen van je output, je resultaat dus.

Ook bij bedrijven gaat het om geld, wat je oplevert en of je de investering wel waard bent. Dus: wat is je doel? Wat is het resultaat wat je wilt behalen en wat is het proces dat daarvoor voor jou werkt?

Deze doelen zijn dan het middel om miljonair te worden, niet het einde. Een doel kan zijn om bijvoorbeeld € 10.000 euro belegd te hebben, wat een goede stap is onderweg naar een miljoen, maar is dus niet het einde van je pad.

6. Richt je relaties met mentors en zakenpartners

Iedereen wil anderen helpen! Zoals het Chinese gezegde luidt:

“Als je gelukkig wilt zijn voor een uur, neem een dutje.
Als je gelukkig wilt zijn voor een dag, ga vissen.
Als je gelukkig wilt zijn voor een jaar, erf een fortuin.
Als je gelukkig wilt zijn voor een leven, help anderen!”

Chinees gezegde

Ook voor mentors is het dus een mooi gebaar van twee kanten. Voor jou leer je enorm veel, en die mentor is gelukkig door iemand anders verder te helpen.

Eén van de meest effectieve manieren hiervoor is het creëren van je eigen baan. Dit doe je door de juiste kansen aan mensen waarvan jij wilt leren aan te bieden. Hoe kom jij in aanraking met een nieuwe mentor?

 1. Vind een persoon waar jij tegenop kijkt.
 2. Modelleer zijn/haar leven, waarden, werk discipline en doelen
 3. Bedenk hoe jij deze persoon op weg kan helpen met hun doelen
 4. Creëer een aantrekkelijk aanbod voor hoe jouw skills kunnen bijdragen aan hun bedrijf, leven of visie
 5. Kijk je ogen uit en leer alles wat je maar kan van jouw nieuwe mentor en business partner

Ook het boek ‘Unlimited Power’ van Tony Robbins is enorm sterk op dit vlak. Het boek is misschien wel een mentor op zich. Dit gaat veel over modelleren en het programmeren van je brein en mindset.

Nieuwe mentorships en partners zorgen voor bruikbare kansen voor jezelf en anderen, waardoor je iedereen om je heen tot een nieuw niveau verhoogt. Geld is hier een resultaat van!

Meer weten? Leer in één korte eCursus hoe je jouw relaties verbetert!

Verbeter je relaties voor miljonair worden

7. Oefen actief luisteren en observeren

Niemand heeft meer de skills om überhaupt te luisteren naar anderen. Leer om actief te luisteren naar met wie je ook praat en luister om anderen te begrijpen, niet om te reageren.

Wanneer je praat, herhaal je informatie die je al weet. Wanneer je luistert, kan je steeds maar weer wat nieuwe informatie opsteken. Mensen willen altijd zichzelf enorm graag horen praten, en hun eigen kennis duizend keer herhalen, maar niemand wil dit eigenlijk horen.

Als je leert om mensen te activeren over hun zelf te praten, zal je zien hoe jouw reputatie en relaties een nieuwe wending krijgen. En zich tot een nieuw niveau ontwikkelen. Op deze manier help je ook weer anderen inzicht te krijgen in hun leven en hun eigen vragen.

Dit bouwt weer op jouw respect van anderen maar bovenal hoe authentiek je overkomt. Dale Carnegie schreef hier overigens ook een enorm sterk boek over: “How to Win Friends and Influence People”.

8. Focus je op ‘Wie’ in plaats van ‘Hoe’

Een deel van miljonair worden of financiële vrijheid behalen is zoals eerder al kort belicht het opzetten van relaties en deze benutten. Een mooi nieuw frame voor de vraag, “Hoe ga ik dit doen?”, is het reframen naar “Wie kan dit doen of mij helpen?”.

Hierdoor kan je jouw business deels uitbesteden, of zelfs automatiseren. Waardoor je meer tijd krijgt op iets anders te focussen. Simon Sinek brengt dit weer een stap verder zelfs, en zegt “Start with Why”. Wat ook een uitgangspunt is voor je business.

Het komt erop neer, als je echt goed geld wilt verdienen, doe dan niet alles zelf maar werk samen of besteed zoveel mogelijk uit. Miljonair worden en ondernemen gaat niet om zoveel mogelijk geld besparen en alles zelf doen, maar om het hefbomen van anderen.

Je bent er toch nooit klaar voor, dus begin gewoon!

9. Reflecteer op je waarden en definitie van succes

Als jij jezelf niet weet te upgraden ten opzichte van afgelopen jaar, dan heb je nooit genoeg geleerd. Zorg dat je je bijna schaamt ten opzichte van wie je 12 maanden geleden was.

Leer jezelf aan vanuit jezelf te denken, en jouw doelen en visie te definiëren op basis van jouw eigen gedachten. Niet op basis van verwachtingen uit je omgeving. Je omgeving kan je uiteraard wel helpen met het behalen van je doelen, zoals in stap 4 te zien was.

Je doelen kan je laten afhangen van de waarden die je voor jezelf hebt opgesteld. Je definitie van succes is hier ook weer een reflectie van. Leer te werken met een groei mindset in plaats van een fixed mindset en ervaar continu hoe je jouw waarden kan upgraden, groeien en verfijnen.

Voor 17 euro (vergoeding voor de tijd van de auteur) lees jij over de sleutels van geluk en succes:

meer succes in je leven

10. Wacht niet om te veranderen

Idee dat je persoonlijkheid achterloopt om miljonair te worden, of succes te halen? Onderneem actie om dit te verbeteren!

Stel nieuwe doelen die je als middel kan gebruiken je op weg te helpen. Bedenk je dat je doelen niet het einde waren, maar een punt om te reflecteren en tijdelijk te herstellen. Nu is het tijd om je doelen bij te stellen en opnieuw op weg te gaan!

Kijk naar een nieuw avontuur, een toffe situatie of de juiste inspiratie voor je huidige en toekomstige leven. Beklim een nieuwe berg, en 10X deze.

Het is vaak een klus voor mensen om na het behalen van een klein succes weer opnieuw de weg op te gaan. Na een eerste miljoen op de bank bedenken ze zich waarom ze eigenlijk verder zouden gaan als ze toch al zoveel geld hebben.

Focus je op wat je gaat doen, niet wat je hebt gedaan. Je leeft in het heden met de ogen vooruit gericht op de toekomst, niet naar achteren met het verleden in je hoofd! Begin met leven voor groei, transformatie, verandering en streven naar een betere jij.

Miljonair worden met een gewone baan

Het is dus helemaal niet lastig. Reframe jezelf om te bedenken dat het niet lastig is.

Je kan miljonair worden, in welke situatie je ook bent of waar je ook vandaan komt. Het is een kwestie van mindset en de ogen op waar je heen wilt. Heel veel mensen onderschatten zichzelf en wat ze kunnen doen in 1 of 5 jaar. Maar overschatten vervolgens wat ze kunnen doen in een dag.

Einstein: “Intelligentie is de kunde om te kunnen veranderen.”

Jim Rohn: “Word miljonair, niet voor de miljoen euro, maar voor wie je zal zijn als je het behaald hebt.”

Een gewone baan kan je motiveren je omgeving te upgraden, je discipline te trainen en nieuwe relaties te connecten. Het is bij een baas niet eens zo slecht, met een netwerk kan je in no-time ook je eigen business starten en altijd weg. Niks is onmogelijk!

Beginnen met jouw ideale baan? Dat kan ook met één korte cursus van slechts € 49,- zodat je binnen enkele weken je ideale baan vindt:

Miljonair worden met gewone ideale baan

Doe het voor je toekomstige zelf. En bedenk je constant waar je over nadenkt. Waar je tijd aan besteedt. Waar je op focust. Wat van waarde is voor jou. Maar bovenal:

Wie je kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like