hoeveel-verdienen-youtube

Hoeveel geld kan je verdienen met Youtube?

Daar waar vroeger het merendeel van de mensen schreven over hun passie(s) worden er tegenwoordig vooral filmpjes over gemaakt. Deze filmpjes kunnen vervolgens op een vrij eenvoudige manier verspreid worden via het social media platform van Youtube.

Door je filmpjes op deze website te plaatsen kan je rekenen op twee (potentiële) voordelen. In eerste instantie zal je op deze manier natuurlijk een bepaalde vorm van exposure creëren. Mensen gaan je kennen en zullen op termijn je content gaan waarderen waardoor je een bepaalde reputatie gaat opbouwen. Uiteindelijk zal dit ook leiden tot het tweede voordeel waar je op kan rekenen.

Hierbij gaat het dan uiteraard om geld verdienen met je Youtube kanaal. Heel wat mensen voelen zich tegenwoordig aangetrokken tot deze vorm van online geld verdienen. Hoe gaat dit nu echter precies in zijn werk en vooral hoeveel kan je er mee verdienen? Je ontdekt het hier op deze pagina!

Twee concrete eisen die worden vooropgesteld door Youtube

In eerste instantie is het belangrijk om te weten dat je niet vanaf minuut één direct kan beginnen met geld verdienen met Youtube. Voor deze laatste is het namelijk belangrijk dat ze haar adverteerders de meest optimale kwaliteit weet aan te bieden. Dat is echter pas mogelijk wanneer er reeds voldoende materiaal voor handen is en het kanaal reeds een bepaalde reputatie heeft opgebouwd. Omwille van deze reden stelt Youtube twee belangrijke eisen voorop, namelijk:

  1. Je moet minstens over 1.000 abonnees beschikken;
  2. Er moet sprake zijn van een openbare kijktijd van minstens 4.000 uren; 

Bovenstaande twee eisen lijken op het eerste zicht goed haalbaar, maar je zal er wel behoorlijk wat tijd en moeite in moeten investeren. Het is dan ook zeker niet zo dat je in slechts enkele maanden tijd meteen een enorm vermogen uit je Youtube video’s zal kunnen halen. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat dit op termijn een zeer interessante passieve bron van inkomsten kan worden. 

Hoeveel geld kan je verdienen met Youtube?

Nu je weet aan welke eisen je moet voldoen om te kunnen beginnen met geld verdienen op Youtube is het natuurlijk ook belangrijk om even te kijken naar de potentiële inkomsten waar je aanspraak op kan maken. Wat dit betreft kan je gemiddeld rekening houden met een prijs van tussen de 0,30 en ongeveer 4 euro per 1.000 views. Het exacte bedrag dat je gaat verdienen wordt onder meer bepaald door het onderwerp waar jouw video’s over gaan. Indien het voor jou belangrijk is om zoveel mogelijk inkomen te verzamelen met jouw Youtube video’s is het dan ook voornamelijk zo dat je zal willen kijken in de richting van echt potentieel winstgevende onderwerpen. 

Hoe kan je nu precies zo’n interessant onderwerp vinden? In principe moet je, je de vraag stellen welke doelgroep voor adverteerders echt interessant is. Dan komen we al snel uit bij mensen die vermogend zijn en die bijgevolg wel wat geld te besteden hebben. Het is mede omwille van deze reden dat filmpjes over beleggen en bijvoorbeeld vastgoed gemiddeld erg hoge rendementen opleveren. Dat in tegenstelling tot video’s over besparen of minimalistisch leven. Bij deze laatste gaan adverteerders er immers vanuit dat deze mensen niet veel geld te besteden hebben of willen besteden waardoor ze eigenlijk voor de adverteerder in één klap potentieel veel minder waardevol zijn. 

Het gaat er uiteindelijk dus allemaal om hoe interessant jouw doelgroep is voor de adverteerder. En aan de hand daarvan zal je beter kunnen inschatten hoeveel geld je kan verdienen met YouTube.

Uitbetaling via het platform van Google Ads

Bovenstaande zal je verwachtingen misschien een beetje hebben getemperd. Dat is goed, maar er is tegelijkertijd ook geen enkele reden om je te laten ontmoedigen, in tegendeel. Het is namelijk in de praktijk zeker ook zo dat er een niet onaanzienlijk (financieel) potentieel schuilgaat in het creëren van content voor Youtube. Wanneer je het goed aanpakt, je doorzettingsvermogen toont en je bovendien ook filmpjes gaat maken over een interessant onderwerp met een hoog rendement zullen de inkomsten vanzelf wel komen. Dit gezegd hebbende dien je er wel nog rekening mee te houden dat de uitbetalingen van je inkomsten vanuit Youtube gebeuren vanuit het Google Ads platform. 

Bovenstaande zorgt er voor dat uitbetalingen pas worden verwerkt vanaf een bedrag van 70 euro. Dat lijkt in eerste instantie misschien een beetje vervelend, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Je zal merken dat deze treshold na verloop van tijd steeds eenvoudiger te behalen zal zijn waardoor de uitbetalingen elkaar in een aanzienlijk sneller tempo zullen gaan opvolgen. Ben jij dus met andere woorden ook nog op zoek naar een potentieel interessante manier om (extra) geld te verdienen via het internet? Dan kan het maken van Youtube video’s absoluut het overwegen waard zijn.

Meerdere manieren van inkomsten

Geld verdienen met YouTube kan je niet alleen maar doen met het advertentieplatform van het netwerk zelf. Er zijn veel meer manieren waarmee je geld kan verdienen met je YouTube kanaal. Hoeveel je daarmee verdient, hangt ook heel erg af van wat je promoot en met wie je samenwerkt.

Als dingen die je kan promoten moet je bijvoorbeeld denken aan samenwerkingen met adverteerders. Dit kan zijn door het promoten van hun product of service in je video. Daarnaast kan je ook eens kijken naar geld verdienen met affiliate marketing via je YouTube video’s.

Verder zijn er nog andere platformen, zoals Patreon, waarmee je je YouTube kanaal nog extra kan monitizen. Mogelijkheden genoeg dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Online Affiliate Marketing

Geld verdienen naast je baan

Inhoud Word Uber chauffeurMaaltijden bezorgenFreelancenBegin met beleggenEen eigen Social media kanaalEigen e-book schrijvenAffiliate marketing toepassenConclusie Misschien kan je niet helemaal rondkomen, heb je een schuld waar je eindelijk eens vanaf…
Bekijken