Online Affiliate Marketing

Geld verdienen naast je baan

Misschien kan je niet helemaal rondkomen, heb je een schuld waar je eindelijk eens vanaf wil of misschien wil je gewoon sparen voor een andere auto, nieuwe keuken of badkamer. In negen van de tien gevallen heb je daarvoor het geld niet onder je matras liggen en de oplossing kan dan eigenlijk best simpel zijn, je gaat geld verdienen naast je gewone baan. Er zijn genoeg baantjes waar je op zich leuk geld mee kan verdienen. 

Globaal gezegd kan je fysiek geld verdienen, maar er is ook veel te verdienen via internet. Het is erg belangrijk om voor jezelf te kijken wat reëel is en of het werk wel bij je past. Het is ook belangrijk om te kijken hoeveel tijd je eraan kan en wil besteden.

Word Uber chauffeur

Hou je van autorijden en vind je het contact met mensen ook leuk, dan kan je ervoor kiezen om Uber chauffeur te worden. Het nadeel hiervan is echter dat je toch wel een investering moet doen en je wil tenslotte extra geld verdienen naast je baan en niet uitgeven. Lijkt het je toch leuk om te doen en ben je bereid die investering te doen dan zou je, na aftrek van servicekosten en btw, een kleine €25,- per uur kunnen verdienen. Kijk wel eerst even of het ook bij jou in de buurt mogelijk is, want vooralsnog is het tot nu toe alleen mogelijk in de regio’s Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Haarlem, ’t Gooi en de randstad.

Maaltijden bezorgen

Een andere optie is het bezorgen van maaltijden. Aangezien dat werk voornamelijk in de avonduren gedaan wordt, is dat goed te combineren met een gewone baan. Een maaltijdbezorger, verdient ongeveer €11,- tot €13,- per uur, dus voor velen misschien zeker de moeite waard. 

Freelancen

Als freelancer kan je bijna alle kanten op. Van gewoon teksten typen tot vastgoedmakelaar en van webdesigner tot corporate recruiter. Wanneer je ergens goed in bent, kan je dat ook aanbieden als freelancer. Er zijn best veel platformen, zoals Fiver of freelance.nl, waar jij jouw diensten kan aanbieden. Zo hoef je zelf niet te promoten en je hoeft geen advertenties te zetten. Bedrijven kunnen op deze platforms zien welke freelancer, welk soort werk aanbiedt, maar als freelancer heb je ook de keuze uit duizenden opdrachten waar je op kunt reageren.

Begin met beleggen

Als je geld wil verdienen met beleggen, moet je vooral geduldig zijn. Beleggen is iets wat op lange termijn geld op levert. Het is uiteraard wel verstandig dat je eerst jezelf heel goed inleest in wat er op de beurs gebeurt en koop niet zomaar wat aandelen. Beleggen is lef hebben en niet bang zijn. Zoals gezegd is beleggen iets voor de lange termijn en moet je gewoon geduld hebben en een beetje geluk natuurlijk. Heb je zelf geen tijd om de hele beurs uit te gaan pluizen dan kun je ook investeren in een ETF. Dat is bijvoorbeeld een indexfonds, zoals de AEX, die helemaal automatisch een setje aandelen voor je volgt. Als je in een EFT belegt, pas je een automatische risicospreiding toe, waarbij je lage transactiekosten betaald. Een periodieke investering in een ETF is voor veel mensen de manier om te beleggen.

Lees ook: Geld verdienen met aandelen

Een eigen Social media kanaal

Facebook, TikTok of YouTube, Twitter, Instagram, Pinterest, Linkedin, Snapchat, Tumbir, het zijn allemaal kanalen waar je zeker geld kunt verdienen. De makkelijkste manier om geld te verdienen met sociale media is om met je eigen profiel likes te geven tegen betaling. Doordat jij een actie shared of liked, kan een bedrijf op een relatief goedkope manier jouw totale vriendenlijst bereiken en daar willen ze je graag voor betalen. 

Een advertentie maken en plaatsen, is best wel een kostbare zaak, dus het is voor een bedrijf veel goedkoper dat jij dit gaat delen met jouw vrienden en waarschijnlijk zullen een aantal van jouw vrienden dat ook weer gaan delen en zo verder. Je kunt ook lid worden van verschillende spaarprogramma’s zoals Euroclix, Cashze, iPay of NuCash. Daar kan je vrij eenvoudig dingen aanklikken en het geld dat je ermee verdiend wordt gelijk bijgeschreven. Bij sommige van deze spaarprogramma’s krijg je zelfs een inschrijfbonus.

Eigen e-book schrijven

Ben je creatief en ben je goed in het vertellen van verhalen, of heb je sowieso een onderwerp waar je graag meer over zou willen vertellen, dan is het misschien een idee om een e-book te gaan schrijven.
Misschien heb je er stiekem al eens over nagedacht om een boek te gaan schrijven, maar al dat gedoe met uitgevers, het laten drukken van je boek en de distributie ervan, hebben je altijd tegengehouden. Buiten het feit dat je daar bij het publiceren van een e-book geen last van hebt, scheelt dat natuurlijk ook nog eens ongelofelijk veel geld, dus investering. 

Het is belangrijk dat je weet over welk onderwerp je wil gaan schrijven. Probeer een onderwerp te vinden, waarvan er geen 13 in een dozijn zittenen probeer zoveel mogelijk uniek te zijn. Maak je boek niet “te zwaar”. Maak er geen dikke pil van, met 500 pagina’s, maar beperk je tot zo’n 10.000 tot 15.000 woorden. Maak je verhaal niet te diep en zorg ervoor dat het luchtig blijft en makkelijk weg te lezen is, zodat het voor jou doelgroep de moeite waard blijft om te lezen.

Een erg belangrijk onderdeel van je boek, is de omslag. Er wordt altijd gezegd dat je een boek niet kan beoordelen op zijn kaft, maar een goede kaft bepaald voor het grootste deel je omzet. Laat duidelijk, kort en krachtig zien waar het boek over gaat en voor wie het eventueel bedoeld is. 

Uiteraard kan je zelf een complete website om jou boek heen bouwen, maar het veel makkelijker om je boek aan te bieden op reeds bestaande verkoopplatvormen, zoals een Bol.com. Het is vrij simpel om je eigen winkeltje te openen binnen Bol.com. Je krijgt dan zelf de optie om de eerste dagen je e-book gratis aan te bieden. Wanneer je dan een boek verkocht hebt, vraag dan of ze een review willen schrijven, want positieve reviews zijn de beste reclame.

Affiliate marketing toepassen

Om het zo kort mogelijk te omschrijven, het is een vorm van marketing, waarbij je wordt betaald voor een geleverde prestatie.

In dit geval betekent het dat je een product of dienst verkoopt namens een bedrijf, winkel of webshop. Hiervoor krijg je een vooraf afgesproken commissie of een percentage van het verkochte product. De winkelier betaalt jou dus alleen wanneer het product ook daadwerkelijk is verkocht. 

Het mooie van dit systeem is, dat iedereen er baat bij heeft. Jij pakt de nodige commissie of percentage bij verkoop van het product en de verkoper hoeft er zelf niets voor te doen, 
of kosten te maken voor reclame. Hou er wel rekening mee dat het een manier van geld genereren is, waar je in het begin veel tijd in moet steken en geduld moet hebben om het op te bouwen.

Heb je alles eenmaal goed draaien, dan is het enkel nog een paar uurtjes in de week bijhouden van je website. 

Meer weten over geld verdienen met affiliate marketing, lees dan dit artikel eens.

Conclusie

Conclusie: er zijn dus veel verschillende manieren om geld te verdienen naast je baan.

Het ligt er maar net aan waar je je eventuele kansen ziet, en wat je zelf al kan of wilt leren. Als je daarbij toegevoegde waarde kan bieden, zijn er altijd mogelijkheden om geld te verdienen. Ook naast je baan dus.

Mochten deze punten nog niet voldoende voor je zijn, kan je ook eens kijken bij dit artikel over de manieren om online geld te verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like