hoeveel-verdienen-youtube

Geld verdienen met Youtube Shorts

Youtube biedt misschien wel één van de meest toegankelijke evenals interessante manieren om geld te verdienen via het internet. Heel wat mensen hebben er dan ook door de jaren heen voor gekozen om een eigen kanaal in het leven te roepen waar ze waardevolle informatie op delen met hun abonnees. Het maken van een video om te verspreiden via Youtube kost in de praktijk vaak heel wat tijd en moeite. Om haar platform nog toegankelijker te maken werd de keuze gemaakt om de zogenaamde Youtube Shorts in het leven te roepen.

Wil jij ook graag meer te weten komen over deze korte video’s en hoe er geld mee te verdienen? Dat ontdek je meteen hier op deze pagina!

Wat zijn Youtube Shorts?

Youtube Shorts zijn zoals de naam reeds laat vermoeden korte video’s die maximaal 60 seconden mogen duren. Door het lanceren van een nieuwe dienst voor deze Youtube Shorts wil Youtube duidelijk de concurrentie aangaan met onder meer TikTok. Voor deze laatste geldt dat ze er in het recente verleden ook al de concurrentie van de Instagram Reels heeft bijgekregen. Het spreekt voor zich dat het ook andere grote partijen de voorbije maanden en jaren is opvallen hoe sterk TikTok in populariteit is toegenomen. Zij willen graag meeprofiteren van dit fenomeen en bieden publishers op die manier tegelijkertijd extra afzetkanalen voor het kunnen verspreiden van hun content. 

Het idee achter Youtube Shorts is dat mensen tegenwoordig altijd in het bezit zijn van een camera doordat deze aanwezig is in hun smartphone. Wanneer er zich een leuk moment voordoet dat je op de gevoelige plaat wil vastleggen en wil verspreiden kan dat zeer eenvoudig gebeuren door middel van Youtube Shorts en de tools die Youtube daarvoor aanreikt. Het mooie aan dit systeem is dat elke Short in de praktijk zonder probleem viraal kan gaan.

Met andere woorden, ook wanneer je nog niet over bijvoorbeeld een populair en bloeiend kanaal beschikt is het perfect mogelijk om door middel van Youtube Shorts een enorm doelpubliek te bereiken. Dit maakt het voor beginnende publishers veel eenvoudiger mogelijk om een (tweede) carrière via Youtube te beginnen. 

Wat zijn de voordelen van Youtube Shorts?

Bovenstaande informatie heeft het eigenlijk al een beetje gezegd. Er zijn tal van verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van de zogenaamde Youtube Shorts. In eerste instantie zijn ze ongelofelijk eenvoudig te maken. Voor het maken en publiceren van video’s op Youtube geldt dat de kloof voor veel mensen nog behoorlijk groot is. Bovendien kost het maken van dergelijke video’s ook ongelofelijk veel tijd, iets wat lang niet iedereen uiteraard zomaar voor handen heeft. Door de komst van Youtube Shorts is het nu voor nog meer mensen mogelijk om gebruik te maken van de mogelijkheden en bovendien ook de verdienmodellen van Youtube. 

Niet alleen blinken Youtube Shorts uit in eenvoud, daarnaast heeft de streamingdienst bekend gemaakt dat er ook inkomsten mee verzameld kunnen worden. Dit laatste is natuurlijk waar het op deze website allemaal om draait. Youtube heeft door de jaren heen bewezen dat haar populariteit er zomaar voor kan zorgen dat ook menig aantal publishers stevig aan hun carrière kunnen bouwen. Voor populaire kanalen op Youtube geldt dat ze zomaar tot ettelijke tienduizenden euro’s per maand aan inkomsten kunnen realiseren.

Voor Youtube Shorts geldt er op moment van schrijven (2021) een inkomstenlimiet van 10.000 euro op maandbasis, maar ook dat is uiteraard meer dan behoorlijk. 

Met welke nadelen dien je rekening te houden?

In principe zijn er geen echte nadelen verbonden aan Youtube Shorts. Wel is het zo dat je als publisher rekening zal willen houden met de beperkingen die voor deze korte video’s gelden. Wat deze beperkingen betreft moet er vooral rekening worden gehouden met de tijdslimiet van slechts 60 seconden. Dat is echter natuurlijk het hele concept van deze dienst. Voor de langere video’s maak je gebruik van de standaard mogelijkheden die Youtube voor je in petto heeft. Heb je gewoon iets leuks en korts te delen met de wereld? Dan zal je daarvoor gebruik kunnen maken van de Youtube Shorts. Een tweede beperking is verbonden aan de inkomsten die je kan verdienen.

Zoals hierboven reeds aangegeven geldt voor Youtube Shorts dat er in eerste instantie sprake is van een beperking van het inkomen tot 10.000 euro per maand. Deze beperking zal in het bijzonder voor grote publishers die reeds bekendheid genieten een doorn in het oog zijn. De verwachting is echter dat deze limiet na verloop van tijd sterk zal worden verhoogd waardoor er (nog) meer inkomsten uit deze dienst van Youtube gehaald zullen kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like