domeinnamen-geld-verdienen

Geld verdienen met domeinnamen, hoe lucratief is het nog?

Voor heel wat mensen geldt dat ze in het verleden behoorlijk wat geld hebben verdiend aan de handel in domeinnamen. Men koos er voor om onder de populairste extensies mooie domeinnamen te registeren in de hoop dat er in de toekomst een partij zich als geïnteresseerde voor de naam zou melden. Soms pakte dit behoorlijk goed uit, waardoor bedrijven hier een aardige euro mee wisten te verdienen. Dit gezegd hebbende is de markt door de jaren heen aanzienlijk veranderd.

Het is tegenwoordig immers zo goed als onmogelijk geworden om nog interessante domeinnamen te vinden die nog niet zijn geregistreerd. Uiteraard zou je deze domeinnamen kunnen gaan registreren onder minder populaire extensies, maar dat schiet zijn doel niet zelden compleet voorbij. Dit brengt ons bij de hamvraag van dit artikel, hoe lucratief is geld verdienen met domeinnamen tegenwoordig nog? Deze vraag beantwoorden we graag voor je door middel van de onderstaande informatie. 

Hoe kan je geld verdienen met domeinnamen?

Voordat we dieper ingaan op de hamvraag van dit artikel moeten we even kijken naar de verschillende manieren die er bestaan om geld te verdienen met domeinnamen. In eerste instantie is er gewoon eenvoudig de handel in domeinnamen. Hierbij worden domeinnamen voor een bepaald bedrag aangekocht (of geregistreerd) waarna ze terug worden verkocht met een bepaalde winstmarge.

Dit is de meest toegankelijke manier om geld te verdienen met domeinnamen. Het probleem dat zich hierbij stelt is echter dat potentieel interessante domeinnamen niet langer gewoon vrij te registreren zijn. Dit zorgt ervoor dat je automatisch een grotere investering moet doen en bijgevolg ook meer risico loopt. Over naar de tweede mogelijkheid dan maar. 

De tweede optie om geld te verdienen met domeinnamen is door ze te parkeren. Verschillende bedrijven bieden je de mogelijkheid om een soort van landingspagina’s met relevante advertenties op je domeinnaam te publiceren. Vroeger was dit een uitstekende manier om ongelofelijk eenvoudig geld te kunnen verdienen met je domeinnamen. Tegenwoordig is dat echter een stuk minder interessant. Niet alleen zijn de vergoedingen stevig verlaagd, daarnaast moet je het in dit geval nagenoeg volledig hebben van type-in verkeer. De kans dat je geparkeerde domeinnaam namelijk ooit wordt geïndexeerd in een zoekmachine zoals Google of Bing is immers echt zeer klein.

Is het verhuren van een domeinnaam eventueel een optie?

Een piste die tegenwoordig steeds vaker wordt bewandeld heeft betrekking tot het verhuren van waardevolle domeinnamen. Stel bijvoorbeeld dat een bepaalde partij over een zeer mooie land- of plaatsnaam beschikt. Vervolgens heeft een touroperator of een reisorganisatie interesse in het exploiteren van die domeinnaam. Echter beschikt men slechts over een beperkt budget om de domeinnaam over te nemen. Eventueel is het natuurlijk ook mogelijk dat jij als eigenaar gewoon niet wil verkopen. Dan zou je er mogelijks nog voor kunnen kiezen om de domeinnaam te verhuren.

Zo kan je een mooie hoeveelheid aan periodieke inkomsten verzamelen terwijl je toch gewoon zelf eigenaar blijft van de domeinnaam. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Geld verdienen door je domeinnamen te ontwikkelen

Waar je vroeger eigenlijk zeer eenvoudig een stroom aan passieve inkomsten kon realiseren door het parkeren van een domeinnaam is dat tegenwoordig helaas een stuk minder eenvoudig. Omwille van deze reden wordt er dan ook vandaag de dag door eigenaars van potentieel interessante domeinnamen voor gekozen om deze te exploiteren. Doet men dat niet? Dan blijft de domeinnaam gewoon op de plank staan zonder dat ze er in slaagt om inkomsten te genereren. Dit terwijl je uiteraard wel de jaarlijkse kost voor je domeinnaam moet betalen. Op zich is deze kostprijs niet zo indrukwekkend, maar wanneer dit het geval is voor ettelijke tientallen of misschien wel honderden domeinnamen spreekt het voor zich dat de totale kost al snel behoorlijk kan oplopen.

Wanneer je graag veel geld wil verdienen met de domeinnamen die je in bezit hebt is het tegenwoordig dan ook veelal het interessantst om ze te gaan ontwikkelen. Eenmaal ontwikkeld heb je immers de mogelijkheid om verschillende soorten inkomstbronnen aan te boren. Het kan daarbij niet alleen gaan om inkomsten uit Google Adsense, maar ook uit bijvoorbeeld affiliate marketing

Een sterke domeinnaam gecombineerd met een inhoudelijk sterke website of weblog kan in de praktijk vandaag de dag nog altijd moeiteloos een zeer mooie en bovendien ook passieve inkomstenstroom realiseren. Het mag dan ook duidelijk zijn, ook vandaag de dag kan je nog altijd een mooie euro verdienen via het internet. Wanneer je dat echter wenst te doen met domeinnamen zal je al snel tot de conclusie komen dat de manier van aanpakken van vroeger tegenwoordig eigenlijk niet langer interessant is. Hier zal je, je dan ook zeker en vast aan moeten aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Grootste crypto stijgers.

Welke crypto gaat stijgen?

Inhoud Veelbelovende cryptomunten van dit jaar1. Ethereum (ETH)2. Cardano (ADA)3. Enjin Coin (ENJ)4. Rarible (RARI)5. Polkadot (DOT)6. VeChain (VET)Valkuilen voor grootste crypto stijgers Een veelgestelde vragen voor huidige jaren en…
Bekijken