schrijven-ebook

Geld verdienen door een ebook te schrijven, de voor- en nadelen

Voor verschillende mensen geldt dat ze over een sterke kennis beschikken met betrekking tot een bepaald onderwerp. Deze kennis kan op verschillende manieren gedeeld worden met anderen. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een blog op te richten, maar daarnaast kan je er ook voor kiezen om je kennis te bundelen in een zogenaamde ebook.

Vroeger was het een behoorlijk lastige opgave om een eigen boek op de markt te kunnen brengen. Door de jaren heen is daar echter verandering in gekomen. Dit niet in het minst vanwege de mogelijkheid om een zogenaamde ebook uit te geven. Een ebook is een digitaal boek dat je eigenlijk zeer eenvoudig gewoon in eigen beheer kan uitgeven. Overweeg jij ook het schrijven van een ebook om op die manier een extra inkomstenstroom te genereren? Verdiep je dan zeker even in de onderstaande informatie! 

Waarom een ebook schrijven?

Laat ons om te beginnen even kijken naar wat het schrijven van een ebook tegenwoordig tot zo’n interessante mogelijkheid maakt om (extra) geld te verdienen. In eerste instantie is het zo dat je een ebook eigenlijk slechts één keer hoeft te schrijven. Althans, zolang de inhoud van het boek actueel is, is er eigenlijk geen enkele reden om er voor te kiezen om ze opnieuw te gaan schrijven of ze te gaan uitbreiden of actualiseren.

Dit zorgt ervoor dat het eenmalig schrijven van een ebook er voor kan zorgen dat je zonder verder omkijken een volledig passieve inkomstenstroom kan realiseren. 

Het feit dat je eigenlijk slechts één keer tijd en moeite dient te investeren in het schrijven van een ebook zorgt ervoor dat veel mensen dit een potentieel interessante inkomstenbron vinden. Dat is echter niet de enige reden. Daarnaast is het zo dat mensen tegenwoordig vooral online werken aan het uitbouwen van een reputatie voor zichzelf. Er bestaan eigenlijk maar weinig betere manieren om dat te doen dan door het schrijven van een ebook. Op deze manier kan je, je zomaar meteen profileren als expert binnen jouw vakgebied…

Dit naast het feit dat je er ook gewoon goed geld mee kan verdienen. Wil jij ook graag ontdekken hoe? Lees dan vooral even snel verder! 

Hoe kan je geld verdienen aan het schrijven van een ebook?

Er bestaan verschillende manieren om geld te verdienen aan het schrijven van een ebook. In eerste instantie moet je voor jezelf een zeer belangrijke vraag beantwoorden. Deze vraag heeft betrekking tot het feit of je met je ebook een periodieke inkomstenstroom wil genereren of je liever in één keer een groter bedrag ontvangt. Dit is een zeer belangrijke vraag. Het antwoord op die vraag is namelijk sterk bepalend voor de manier waarop je, je ebook gaat aanbieden. De verschillende mogelijkheden waarover je beschikt om geld te verdienen met een ebook zijn de volgende: 

  1. Je kan ervoor kiezen om je ebook inclusief alle rechten éénmalig te verkopen; 
  2. Het is mogelijk om je ebook te verkopen terwijl jij de houder van de rechten blijft;
  3. Er kan betaalde promotie in het ebook worden opgenomen.

In eerste instantie lijken de eerste twee mogelijkheden misschien in grote lijnen hetzelfde te zijn. Toch is er wel degelijk sprake van een niet onbelangrijk verschil. Indien je voor de eerste optie kiest betekent dit namelijk dat je, je ebook inclusief alle rechten (dus ook de doorverkooprechten) gaat verkopen aan een andere partij. Dit betekent dat je vanaf dat ogenblik niet langer het recht hebt om het boek zelf aan te bieden. Je hebt het geschreven en verkocht waardoor je alle rechten verliest. 

Bovenstaande geldt niet voor de tweede optie. In dat geval maak je duidelijk dat jij als schrijver en uitgever de enige rechthebbende bent. Met andere woorden, je kan het ebook verkopen aan derden, maar de verkooprechten liggen bij jou. Het is voor andere partijen dus met andere woorden niet mogelijk om jouw ebook aan te gaan bieden. 

Het opnemen van betaalde promotie in een ebook

Een eenvoudige, maar tegelijkertijd toch zeer lucratieve mogelijkheid om geld te verdienen met het schrijven van een ebook is het opnemen van betalende promotie in het boek. Het is best mogelijk dat er één of meerdere diensten zijn die relevant kunnen zijn voor de lezers van jouw ebook. Door partijen die dergelijke diensten aanbieden te contacteren is het mogelijk om bijvoorbeeld de initiële productiekost van je ebook te financieren. Zo hoef je eigenlijk niet te wachten met geld verdienen tot je ebook daadwerkelijk is afgewerkt en is gelanceerd. Let wel, overdrijf niet met het aanbieden van betalende promotie. Een teveel aan dergelijke advertenties kan namelijk de integriteit van je ebook in vraag stellen. Dat is uiteraard helemaal niet de bedoeling.

Zijn er ook nadelen verbonden aan het schrijven van een ebook?

Er zijn geen echte nadelen verbonden aan het schrijven van een ebook. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat je er op toe moet zien dat je ebook daadwerkelijk iets bijdraagt aan het mogelijks reeds bestaande aanbod. De kans dat jij de eerste bent die een ebook over het onderwerp in kwestie schrijft is namelijk klein.

Jouw ebook moet zichzelf echter weten te profileren ten opzichte van de andere exemplaren die reeds op de markt zijn terug te vinden. Slaagt ze daar niet in? Dan spreekt het voor zich dat dit het verkooppotentieel danig kan ondermijnen. Hier zal je dus zeker rekening mee moeten houden. Bovendien spreekt het voor zich dat het schrijven van een ebook in eerste instantie ook behoorlijk wat tijd en moeite vergt. Kan jij met deze “nadelen” leven? Dan kan het schrijven van een ebook voor jou ongetwijfeld het overwegen waard zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Grootste crypto stijgers.

Welke crypto gaat stijgen?

Inhoud Veelbelovende cryptomunten van dit jaar1. Ethereum (ETH)2. Cardano (ADA)3. Enjin Coin (ENJ)4. Rarible (RARI)5. Polkadot (DOT)6. VeChain (VET)Valkuilen voor grootste crypto stijgers Een veelgestelde vragen voor huidige jaren en…
Bekijken