4 manieren om geld te verdienen als minderjarige

Vandaag de dag bestaan er heel wat meer materialistische verleidingen voor jongeren. Voor elke jongere geldt bijvoorbeeld wel dat hij of zij een smartphone wil hebben. Bovendien is het vaak ook nog eens zo dat men de voorkeur geeft aan een exemplaar van één van de duurdere merken zoals Apple of Samsung. Daarnaast is het zo dat jongeren ook graag op vakantie gaan of bijvoorbeeld buitenschoolse activiteiten willen doen.

Al deze verschillende zaken hebben één ding met elkaar gemeen en dat is dat ze geld kosten. Natuurlijk zullen er ouders zijn die bereid om een deel van de kosten voor hun rekening te nemen, maar vaak moeten ook de jongeren toch een aardig steentje bijdragen (zo niet gewoon alles). Geldt dat ook voor jou en ben je dan ook op zoek naar interessante manieren om als minderjarige (veel) geld te verdienen? Dan kunnen de vier onderstaande manieren het overwegen waard zijn.

1. Geld verdienen door klusjes te doen

De eerste manier om geld te verdienen is door klusjes te doen. Aan deze optie zijn verschillende voordelen verbonden. In eerste instantie is het zo dat je voor het uitvoeren van bepaalde klusjes bijzonder weinig nodig hebt. Dit betekent dat je geen kosten moet maken om geld te kunnen verdienen. Een bijkomend voordeel is dat iedereen wel bepaalde klusjes kan doen. Enkele voorbeelden van dergelijke klusjes zijn onder meer: 

  1. Het maaien van het gras; 
  2. Het schoonmaken van een auto;
  3. Doen van boodschappen;
  4. Honden uitlaten.

Natuurlijk zijn bovenstaande opties slechts enkele voorbeelden. In de praktijk zijn er dan ook nog heel wat andere klusjes die je ook zou kunnen doen. Ga bijvoorbeeld maar eens te rade bij vrienden of familie. Wellicht dat zij wel enkele leuke klusjes voor jou hebben die je kan doen om wat extra geld mee te verdienen. Door het doen van een klusje kan je gemiddeld toch al snel zo’n 5 euro verdienen. Indien je meerdere klusjes op één dag kan doen kan het totale bedrag dus al snel oplopen.

werk-minderjarig

2. Geld verdienen door oude spullen te verkopen

De interesses waar jongeren over beschikken kunnen ongelofelijk snel veranderen. Het is dan ook niet onwaarschijnlijk dat de interesse in een oude hobby plots is afgenomen. Het kan op dat moment interessant zijn om één of meerdere van je oude spullen te verkopen. Op deze manier heb je meteen wat extra geld om bijvoorbeeld iets nieuws te kopen wat je graag zou willen. Tegenwoordig bestaan er ongelofelijk veel manieren om jouw tweedehandse spullen te verkopen aan derden.

Let wel, het is altijd goed om dit even te bespreken met je ouders. Misschien willen zij namelijk wel helemaal niet dat je bepaalde spullen verkoopt. Dit dan vervolgens achter hun rug om doen is niet zo netjes. 

Bovenstaande geldt niet alleen voor oude spullen van een hobby die je niet langer uitoefent. Wat namelijk bovendien ook te denken van je kleding? Heel wat mensen kiezen er op een zeker ogenblik voor om hun oude kledingstukken gewoon weg te geven of in een kledingcontainer te werpen. Dat kan natuurlijk, maar de kans is groot dat je er ook nog wat geld aan kan verdienen. Vooral voor minderjarigen op zoek naar wat extra geld kan dit zeker een te overwegen optie zijn.

3. Kijk of je een baantje kan nemen

De bovenstaande opties kunnen er voor zorgen dat je als minderjarige een beetje geld kan verdienen. Echt grote bedragen zal je hier natuurlijk niet mee kunnen verwerven. Zijn de bedragen die je op deze manier kan verdienen voor jou te beperkt? Dan is er nog een andere mogelijkheid. Ook voor minderjarigen geldt namelijk dat ze onder bepaalde voorwaarden een baantje kunnen hebben. Een bekend voorbeeld van zo’n baantje is het doen van een krantenwijk, vakkenvullen in de supermarkt of bijvoorbeeld folders gaan ronddragen. Dit vereist natuurlijk wat meer tijd, maar je kan er ook veel meer geld mee verdienen.

Welke baantjes je kan doen is natuurlijk wel afhankelijk van je leeftijd. Bovendien moet je er rekening mee houden dat er ook nog andere beperkingen kunnen gelden. In ieder geval, ook het nemen van een baantje zou een prima manier kunnen zijn om als minderjarige geld te kunnen verdienen. 

4. Online geld verdienen

Ook als je nog jong bent kan je gewoon geld verdienen via het internet. Online geld verdienen gebeurt al vele jaren, en er is geen reden om te bedenken waarom jij dit ook niet zo kunnen of leren.

Immers, je bent nog jong, hebt nog alle tijd om diverse skills te leren. Maak gebruik van die tijd, en je kan binnen no-time ook geld met internet verdienen.

Er bestaan vele manieren hoe je online geld kan verdienen (lees bijvoorbeeld dit artikel eens), en voor jou kunnen die manieren ook gewoon werken. Wellicht zijn onderstaande dingen wat makkelijker op te pakken voor je:

  • Geld verdienen met social media: de jeugd kent social media als geen ander, en je zal je verbazen hoe erg je andere mensen daarmee kan helpen als jij het een en het ander kent of als je gewoon een groot bereik hebt.
  • Geld verdienen met affiliate marketing: affiliate marketing kan je toepassen op vele dingen, bijvoorbeeld een social media kanaal, maar ook een eigen website. Hele makkelijke manier om te beginnen.
  • Freelancen: leer jezelf een skill aan (of misschien heb je die al), en help andere mensen daarmee. Bijvoorbeeld via UpWork of Fiverr.

Het mooie aan online is dat je ook niet begrenst bent aan je woonplaats. Als je honden gaat uitlaten ben je vaak wel beperkt tot je omgeving. Maar met een website (bijvoorbeeld) kan je iedereen in Nederland bereiken!

Extra tip: Zoek het niet te ver, dat is nergens voor nodig!

Heel wat minderjarigen zoeken zich suf naar mogelijkheden om (extra) geld te verdienen. Vaak is het echter zo dat de oplossing eigenlijk vrij voor de hand liggend is. In plaats van meteen contact op te nemen met bijvoorbeeld mensen in de buurt die je eigenlijk niet kent kan het dan ook een veel betere keuze zijn om te beginnen bij vrienden of familie.

Zelfs je eigen ouders hebben wellicht bepaalde klusjes die gedaan moeten worden waar ze je graag voor willen betalen. Dit betekent natuurlijk niet dat je nooit eens iets voor je ouders zomaar moet doen, maar toch. Heel wat ouders zijn meer dan bereid om hun kind te betalen wanneer hij of zij een bepaald klusje wil doen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like