Geld verdienen vanuit huis

3 manieren om elke maand opnieuw extra inkomen te verdienen

Wanneer je gaat werken ontvang je voor de diensten die je levert uiteraard elke maand een bepaalde vergoeding. Voor veel mensen is het loon dat ze verdienen echter onvoldoende. Zij willen graag kunnen rekenen op extra inkomsten. Daarvoor gaan ze op zoek naar mogelijkheden om bijvoorbeeld een stroom aan passief inkomen op te bouwen. Dat kan op verschillende manieren.

Lang niet alle verschillende opties die op de markt zijn terug te vinden zijn echter even toegankelijk. Bovendien dringt de vraag zich ook op of je dat extra inkomen wil verdienen door eerst zelf te investeren of niet. Hoe dan ook, wil jij ook graag elke maand opnieuw kunnen rekenen op extra inkomsten? Dan kunnen de drie aangehaalde manieren op deze pagina je daarbij helpen. 

1. Laat je crypto holdings werken voor jou en passief inkomen genereren

Heel wat mensen hebben er inmiddels voor gekozen om een stukje van hun kapitaal te investeren in cryptocurrencies. Wanneer je dat doet is één van de eerste zaken die er aan je worden aangeraden het veilig wegzetten van je coins op een zogenaamde cold wallet. Het gaat hierbij om een portefeuille die niet met het internet is verbonden. Dat is inderdaad veruit de veiligste opties om je cryptomunten op te slaan voor de lange termijn, maar er is ook een nadeel aan verbonden. Het is namelijk zo dat je door middel van een cold wallet je cryptomunten niet (eenvoudig) kan staken. Nochtans kan dat interessant zijn. Het staken van cryptomunten zorgt er namelijk voor dat je, een beetje vergelijkbaar met het dividend op aandelen, passief inkomen kan genereren. 

Voor mensen die er toch niet van houden om hun cryptocurrencies aan te houden bij een exchange of in een hot wallet zijn er ook alternatieven beschikbaar. Neem nu bijvoorbeeld het Chinese NEO. Deze staat er om bekend GAS te produceren welke als een soort van dividend wordt uitgekeerd aan de houders van de token. Deze GAS kan je op eender welk gewenst moment claimen, gewoon door even op de knop te drukken in de (cold) wallet. Je dient er wel rekening mee te houden dat je daarvoor gebruik moet maken van de officiële wallet. In ieder geval, beschik je over een degelijke hoeveelheid aan cryptomunten en wil je daar graag een periodieke stroom van inkomsten uit kunnen halen? Dan is het staken van die cryptomunten de boodschap! 

2. Investeer in aandelen die dividend uitbetalen

Voordat je passief inkomen kan verdienen is het in de praktijk in het merendeel van de gevallen eerst vereist om zelf te investeren. Dit geldt zeker ook voor de tweede tip op deze pagina. Heel wat mensen kiezen er namelijk voor om een portefeuille met aandelen aan te leggen. Wat dit betreft kan je een keuze maken uit twee verschillende mogelijkheden, namelijk:

  1. Groeiaandelen;
  2. Waarde aandelen; 

Op het eerste zicht zijn veel mensen van mening dat aandelen gewoon altijd aandelen zijn. Met andere woorden, het karakter er van verschilt niet… Toch? Helaas is dat een compleet foute redenering. Het is namelijk zo dat het verschil tussen groeiaandelen enerzijds en waarde aandelen anderzijds wel degelijk zeer belangrijk is om bij stil te blijven staan.

Dit heeft voor een groot deel te maken met het uitbetalen van een zogenaamd dividend. Naarmate een investeringsportefeuille met waarde aandelen die dividend uitkeren groeit zal je kunnen vaststellen dat ook je passieve inkomsten alleen maar zullen toenemen. Het spreekt voor zich dat dit bijzonder mooi meegenomen is. 

Wanneer je specifiek in aandelen gaat investeren met het doel om passief inkomen te gaan verzamelen kan het ook altijd interessant zijn om even te kijken in de richting van zogenaamde REIT’s. Voor verschillende van deze Real Estate Investment Trusts geldt namelijk dat ze er voor kiezen om hun dividend niet per kwartaal, maar wel per maand uit te betalen. Naarmate je over een grotere holding beschikt in deze bedrijven zal je al snel kunnen vaststellen dat dit je maandelijkse inkomsten een niet onaantrekkelijke boost kan geven. Het enige nadeel dat hieraan is verbonden is uiteraard terug te vinden in het feit dat je eerst zelf zal moeten investeren.

3. Ga bloggen over een onderwerp dat je interessant vindt!

Voor de eerste twee tips op deze pagina geldt uiteraard dat je eerst zelf een bepaalde investering zal moeten doen voordat je kan rekenen op het ontvangen van een bepaald passief inkomen. Dat geldt niet voor deze derde en laatste tip. Iedereen beschikt wel over één of meerdere onderwerpen waar hij of zij interesse in heeft. Door daarover te schrijven op bijvoorbeeld een eigen blog kan je op een eenvoudige manier extra inkomen verzamelen. Dit kan zelfs op meerdere manieren, namelijk: 

  1. Door middel van Google Adsense advertenties; 
  2. Door gebruik te maken van affiliate marketing
  3. Door het afsluiten van betaalde partnerships; 

Ook voor deze optie geldt dat je een aardige terugkerende stroom aan inkomsten kan realiseren. Zelfs de content die je enkele maanden of jaren geleden hebt geplaatst kan dan ook zomaar nog geld opleveren. Bovendien kan je het bloggen doen waar en ook wanneer je dat maar wenst. 

Zo zie je maar dat er diverse manieren zijn om een eigen passieve inkomstenbron op te bouwen. Het vergt natuurlijk wel wat. Dat kan zijn kapitaal (geld) om te investeren in bijvoorbeeld aandelen of crypto, maar dat kan ook tijd zijn (door te investeren in bijvoorbeeld je eigen blog). Iedereen wilt graag een passieve inkomstenbron, maar vergeet daar dus niet bij dat het niet zomaar komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like