aandelen-investeerder

Drie aandelen van Michael Burry in 2021

Door heel wat beleggers wordt er steevast rekening gehouden met de posities waar enkele van ’s werelds meest gerenommeerde investeerders over beschikken. Natuurlijk duikt dan al snel de naam op van Warren Buffett, maar ook Michael Burry heeft door de jaren heen behoorlijk wat krediet opgebouwd. Het kan dan ook beslist de moeite waard zijn om even te kijken naar de aandelen die hij heeft opgenomen in zijn portefeuille. Ben jij ook benieuwd naar enkele aandelen waar ‘The Big Short’-belegger himself in belegt?

We stellen alvast drie van deze aandelen aan je voor en daar zitten best wat interessante namen tussen. Zo is het bijvoorbeeld algemeen bekend dat Michael Burry geen hoge pet op heeft van tech. Toch is het zo dat twee van zijn favoriete aandelen zwaar tech-gerelateerd zijn. Ben jij ook benieuwd om een sneak peak te krijgen in de portefeuille van één van ’s werelds bekendste beleggers? Dan moet je vooral even snel verder lezen!

1.) Facebook, het favoriete aandeel van Michael Burry 

Het zal menig aantal lezers misschien een beetje verrassen (of misschien juist niet), maar het favoriete aandeel van Michael Burry is Facebook. Dat Burry zoveel geloof hecht in dit aandeel is vooral opvallend omdat hij algemeen bekend staat als een belangrijke tech-scepticus. Op moment van schrijven zou Scion Asset Management over een callopties beschikken op zomaar even 941.200 aandelen in het populaire socialmediabedrijf. Dit zou overeenkomen met een aandeel van zomaar even 15,7 procent van de totale portefeuille. De aandelen vertegenwoordigen op moment van schrijven een globale waarde van zomaar even meer dan 327 miljoen dollar. 

In het bijzonder tijdens het jaar 2021 kon er worden vastgesteld dat Burry stevig heeft geïnvesteerd in zijn Facebook positie. Hij verhoogde het belang in het bedrag in vergelijking met het eerste kwartaal van 2021 verspreid over het jaar met zomaar even 72 procent. Ook onder hedgefondsen blijkt het aandeel van Facebook ongelofelijk populair. Aan het einde van 2021 was het namelijk zo dat 266 verschillende hedgefondsen aandelen hadden in Facebook voor een globale waarde van zo’n slordige 42 miljard dollar. Het lijkt er dus naar uit te zien dat heel wat grote partijen ook een mooie toekomst weggelegd zien voor het populaire socialmediabedrijf dat noteert aan de NASDAQ.

2.) Alphabet Inc.; het moederbedrijf van zoekgigant Google

Ook het tweede aandeel dat door Michael Burry hoog in het vaandel wordt gedragen is (gedeeltelijk) gericht op de techsector. We hebben het hierbij dan over Alphabet Inc. Ook dit aandeel noteert aan de NASDAQ en heeft de ticker ‘GOOG’. Het moederbedrijf van zoekgigant Google geniet eveneens onder hedgefondsen een niet onaanzienlijke populariteit. Onder meer het beleggingsbedrijf TCI Fund Management welke is gevestigd in de Engelse hoofdstad Londen zou over een imposant belang beschikken van zomaar even 2,9 miljoen aandelen. Deze zouden allemaal samen een waarde vertegenwoordigen van 7,3 miljard dollar. 

Ook voor Scion Asset Management geldt dat ze over een niet onaanzienlijk aantal callopties beschikt in het technologiebedrijf, maar liefst 91.900 om precies te zijn. Dit belang vertegenwoordigt op moment van schrijven een waarde van zo’n slordige 230 miljoen dollar. Hiermee neemt ze toch meer dan 11 procent van de totale portefeuille van Burry in beslag. Aan het einde van de maand juni van het jaar 2021 heeft Burry zijn belang in de onderneming vergroot met 15 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van 2021. Het vertrouwen in de toekomst is dus duidelijk best groot!

3.) Walmart Inc.; een nieuwe positie in 2021

Af en toe worden er ook compleet nieuwe posities toegevoegd aan de portefeuille van Michael Burry. In het jaar 2021 was dit onder meer het geval voor het aandeel van de Amerikaanse supermarktketen Walmart. Het bedrijf maakt uiteraard deel uit van de sector van de detailhandel en heeft haar hoofdzetel in Arkansas. Aan het einde van de maand juni van 2021 raakte bekend dat Burry over callopties beschikte op zo’n slordige 378.600 aandelen. Deze vertegenwoordigden op dat ogenblik een globale waarde van een aardige 53,3 miljoen dollar. Dit komt overeen met ongeveer 2,56 procent van de totale portefeuille van Burry. 

Niet alleen Burry heeft heel wat vertrouwen in het aandeel van Walmart Inc. Ook door heel wat hedgefondsen wordt dit aandeel op moment van schrijven behoorlijk stevig ingeslagen. Ze wordt dan ook bestempeld als een relatief veilige haven voor tijden waarop de beurs over een grotere volatiliteit beschikt. Bovendien geldt voor dit aandeel dat ze in tegenstelling tot zowel Facebook als Alphabet Inc wel een dividend uitkeert. Het dividend van dit aandeel bedraagt 1,50 procent. Het Walmart Inc. aandeel noteert aan de New York Stock Exchange met de ticker ‘WMT’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Internet Marketing Unie IMU software reviews en ervaringen

Internet Marketing Unie (IMU)

Inhoud Wat is de Internet Marketing Unie?Online KennisActieve leeromgevingOnline Marketing ToolsVan wie is IMU BV?Martijn van TongerenTonny LoorbachIMU Software: De Online Marketing TornadoOnline Marketing Tornado ToolsPhoenix – Landingspagina’s, Funnels en…
Bekijken