Digital Nomad Jobs voor Freelancers en Ondernemers!

Het leven van je dromen leiden, op het strand met je laptop het geld binnen zien stromen terwijl jij geniet van hoe ver jij het wel niet hebt geschopt. Een heerlijk gevoel, en de digital nomad lifestyle is ook in opwaartste trend daarvoor. En daarbij natuurlijk de digital nomad jobs!

Wanneer je aan het reizen bent, wil je natuurlijk een 100% remote, ofwel een locatie onafhankelijke inkomstenbron. Dit kan zelden bij een bedrijf, en daarom zie je veel mensen starten als freelancer of ondernemer met een eigen bedrijf.

Hoe werken digital nomad jobs?

Nomads met een eigen bedrijf delen zelf hun tijd in en hebben volledige controle over wanneer en hoelang zij werken. Zoals je misschien verwacht, zijn dus veel van die jobs online en heb je in dat geval alleen een laptop nodig.

In zo’n geval is het dus vooral belangrijk dat je jouw waarde voor de maatschappij verhoogt, want online geld verdienen blijft altijd een uitwisseling van waarde. Voor algemene inspiratie over digital nomad jobs, kom je al een heel eind met de 55 beste manieren voor online geld verdienen. De grootste 6 hiervan zal ik later in het artikel voor je uitlichten.

Beste betalende skills voor digital nomads

Om dus jouw waarde (per uur) te verhogen, is het belangrijk dat wat je doet gewoon heel erg goed is. En je eigenlijk ook alleen maar goed werk aflevert. Je wilt als digital nomad natuurlijk niet enorm veel werken, maar veel betaald krijgen en nog meer reizen.

De best betaalde freelance diensten en skills zijn voor deze digitale wereld:

 • Digital Marketing & SEO – € 60 tot 250 per uur
 • Grafisch Design – € 40 tot 80 per uur
 • Webdevelopment – € 100 tot 400 per uur
 • Online Advertising (SEA, Facebook Ads) – € 70 tot 700 per uur
 • Social Media Management – € 40 – 230 per uur
 • IT Consultancy – € 50 tot 140 per uur
 • Ecommerce & Copywriting – € 30 – 600 per uur

Let wel op dat de uurprijs een schatting is. Diensten als webdesign gaan bijvoorbeeld vaak per project, dus één vaste prijs per website. Online Adverteren gaat vaak per percentage van de Adspent van een bedrijf, en is ook vaak onafhankelijk van de tijd die je erin stopt.

En kijk daarnaast wat JOU het best betaalt! Wat vind jij leuk? Het allergaafste om te doen of af te hebben? Deze banen zijn allemaal resultaatgericht, het komt erop aan wat jij voor resultaat kan neerzetten! En zeker niet hoeveel tijd je erin stopt.

Top 6 jobs, gigs en banen als digital nomad

Oké, nu dan echt de 6 beste banen voor digital nomad! Deze jobs sluiten zoals je misschien zou verwachten, enorm veel aan op de skills hierboven. Hier is uiteraard enorm in te differentiëren en kan je vanalles combineren of afleiden of invullen zoals jij het zelf gaaf vindt om te doen.

Bedenk altijd bij je zelf:

“Waar is vraag naar bij deze sector bedrijven?”

E-commerce of Copywriting

De eerste en tevens de beste is zeker niet omheen te komen, de wereld van ecommerce en dropshipping is nog maar net begonnen, maar nu al een groot succes voor vele mensen. Zo zie je ook keer op keer reclames van digital nomads die ‘snel’ rijk worden met dropship webshops.

Het hebben van een eigen store is dan ook zeker enorm lucratief, maar vereist alsnog heel veel werk. Veel mensen denken dat dit allemaal vanzelf gaat, en falen daardoor erg snel. Als je je verdiept in copywriting, online sales, klantvriendelijkheid en een goede webshop maken, kan ecommerce zeker een handige keuze zijn! Maar vergis je niet in de tijd die het vergt.

Als je de stap zeker gaat zetten, en geen zin hebt in onzin. Zorg dan dat je een mentor neemt. Joshua Kaats is hierbij een veelgenoemde naam, en uiteraard heeft die ook wat haters, maar nog een hele hoop meer successen. Zijn strategieën werken, dus check gelijk of hij nog steeds plek heeft bij de Dropship Academy:

Freelance bij Fiverr en Upwork

Dan komen we aan bij misschien wel één van de makkelijkste, meest praktische en handige job van allemaal. Simpelweg freelancen en jouw goede diensten aanbieden bij bedrijven. Zorg dat jij jouw skills zo goed doet, dat bedrijven je wel fors moeten betalen en je écht graag willen.

digital-nomad-consultancy-influencer-socialmedia

Pagina’s die hierbij helpen zijn bijvoorbeeld Fiverr en Upwork, omdat deze platformen heel veel freelancers bijeen brengen. Ook zie je bij de B2B services welke mensen het goed doen, en of anderen hen opnieuwe zouden huren. Hier kan je de skills die hierboven staan enorm goed op toepassen, dus oefenen en vervolgens jezelf verhuren.

Begin direct met rondkijken op Fiverr.

Crypto of Daytrading

Heb je helemaal geen zin in klanten? Dan zijn komende twee opties perfect voor jou in het rijtje met digital nomad jobs. Crypto koersen rijzen de pan uit, en jij kan gewoon heel gemakkelijk op de trein stappen. Via talloze courses kan je leren cryptotraden of daytraden om zo je zaken voor elkaar te krijgen.

Uiteraard zal je in eerste instantie sowieso op je bek gaan, of je nou een mentor hebt of niet. Maar naar loop van tijd leer ook jij ineens hoe je technische analyse uitvoert op de koers. Om hier alles in detail uit te leggen, zal helaas te veel zijn, maar je kan beginnen met een gratis Bitcoin Handleiding. Hierin krijg je:

 • Handleiding online geld verdienen met Bitcoin en Ethereum
 • 5 bonus handleidingen én een online training
 • De nieuwste kansen voor dit jaar op de cryptomarkt!
daytrading masterclass
Meld je aan voor een introductie korting!

Als je toch liever afstapt van cryptocurrency en het houdt bij de originele beurs, die eigenlijk al ingewikkeld genoeg is. Overweeg dan geld te verdienen met aandelen of verder te kijken naar daytraden.

Hiernaast zie je hoe jouw toekomst er dan uit zal zien. Tel uit je winst als je dagelijks 2% rendement zou kunnen pakken! (Met 1000 euro is dat 1 mil+ in één jaar!)

Affiliate Marketing op jouw manier

Dan kijken we verder met de baas van de verdienmodellen, welke ook los staat van klanten. Geld verdienen met affiliate marketing is één van de fijnste digital nomad jobs. Het gaat hierbij vooral om het begin, een goed begin is het halve werk. Als het eenmaal loopt na enkele maanden, maar je deze geld draaimolen alleen nog meer sporadisch een zetje in de goede richting geven!

Met jouw manier, bedoel ik te zeggen dat je zelf moet gaan kijken naar hoe affiliate marketing voor jou fijn is. Er zijn verschillende mogelijkheden, en zo kan een website of blog, misschien beter voor jou werken dan instagram affiliate marketing. Als je überhaupt geen website wilt bouwen, overweeg dan deze ideeën voor affiliate manieren zonder website.

Bekijk ook de cursus van Jacco, hierin legt hij je voor een paar tientjes uit waarom een website júist een goed idee is en hoe je hier geld aan verdient. Met de Affiliate Marketing Revolutie maakt hij van elke beginner een expert op het gebied van dit vak! Zeker als digital nomad is dit de perfecte business om als day job op te pakken.

Influencer worden via social media (of managen)

Influencer worden in deze tijd is ook niet een rare keuze. Veel bedrijven gebruiken tegenwoordig influencers om hun producten te promoten of een gezicht voor hun bedrijf te vinden. Via social media kan je dan ook op honderden manieren geld verdienen, waaronder:

 • Influencer worden
 • 6 bewezen manieren van geld verdienen via Instagram
 • SMMA of SMMB opzetten, social media management voor bedrijven
 • Via Facebook Ads je producten adverteren
 • … zo gek niet te bedenken!

Als influencer kan je tevens affiliate marketing toepassen op je bio, posts of stories en zo dus ook weer andere bedrijven helpen met hun producten verkopen. Maar daarnaast is een Marketing Agency ook helemaal geen gek idee om mensen die marketing minder goed begrijpen op weg te helpen.

Verkopen via Bol.com en Amazon

En nummer 6. Verkopen via Bol.com of FBA (Fulfillment by Amazon) is een topmanier om nieuwe interessante producten op de Europese markt aan te bieden. Zo kan je een product wat al bestaat laag inkopen, en hoog verkopen. Maar ook je eigen product ontwikkelen en een fantastisch merk opzetten!

Trouwens, hier heb je zelf 800 producten die je zou kunnen aanbieden op Bol.com. Groetjes van Jia Ruan.

Dat doet hij overigens ook niet zomaar, het is dan wel een gratis training en lijst, maar uiteindelijk wil hij je graag de Bol Masterclass aanbieden. Hiermee leer jij de skills die nodig hebt om als digital nomad, waar je ook bent, geld te verdienen vanaf achter je laptop!

Bol-Masterclass-The-Tribe

Oplopend tot duizenden euro’s per maand, biedt Jia je hier een cursus voor € 997 afgeprijsd vanaf 3000 euro.

Hoeveel verdien je als digital nomad?

Aanvullend op de beste skills van hierboven. Daar staat ook een idee van hoeveel je ongeveer per uur zou kunnen verdienen. Stel dat we dat gaan uitrekenen per job, in plaats van per uur, dan krijg je afhankelijk van je aantal jobs als digital nomad per week de volgende berekening:

Webdesign Agency, SEO, SMMA

Per opdracht kan je uitgaan van gemiddeld 20 uur, dus 2-3 opdrachten per week moet lukken. Voor een website kan je 800 – 3000 vragen en voor een social media boost 1500 per maand. Een grotere website duurt langer dus daarvan doe je dan één opdracht per 2 weken.

Voor Webdesign kan je dan maand inkomen genereren van 6000 – 9000 en met een SMMA 4500 tot 15000. Uiteraard zijn dit schattingen en geen beloftes! Het hangt af van hard werk, forse klanten acquisitie en doorzettingsvermogen.

Design bedrijf, Consultancy, Content writing

Met een grafisch design opdracht kan je al snel, met goede verkoop skills, zo’n 500-1000 euro pakken per brochure, ebook of klus. Hiervan kan je al vrij snel opschalen naar meerdere digital nomad jobs en beter betaalde klussen wanneer je een portfolio hebt.

Met content writing dien je ook erg vaardig te zijn, zeker als je aan de gang met copywriting. Maar dit kan enorm lucratief zijn, denk bijvoorbeeld aan sales funnels, product pages of zelfs e-books! Hiermee kan je denken aan beginners 5 ct per woord en gevorderden zelfs tot 20 ct per woord. Voor 2500 woorden (zo’n 3 uur werk) krijg je dan respectievelijk 125 tot 500 euro.

Denk aan 5 jobs per week, 20 jobs per maand. Dat komt uit op 2500 tot 10k per maand! En dat is slechts het begin! Hierna kan je verder naar consultancy, mensen inhuren, werk uitbesteden, een bedrijf bouwen en steeds maar opschalen. Maar is je digital nomad job dan niet wat uit de hand gelopen..? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like