degiro account profielen.

DEGIRO Account: Aanmaken, Opzeggen, Custody en Demo Profielen

DEGIRO probeert je uiteraard een zo breed mogelijk aanbod te biede, zodat ze zoveel mogelijk mensen kunnen verwelkomen op hun platform. Soms gaat dat echter ten koste van het overzicht, en dat kan je hier terug vinden. Bekijk hieronder welk soort account bij je past en meld je direct aan voor een gratis beleggingsrekening!

DEGIRO Account opties

Eerst even kijken welke accounts DEGIRO nu überhaupt aanbiedt en wat hier de reden van is. Zo kan je op basis van die informatie al een vrij goede inschatting maken wat je precies nodig hebt en wat voor belegger je nou eigenlijk bent, of wilt zijn.

De onderverdeling doen we in 5 typen accounts, dat zijn:

  • Basic Account
  • Custody Account
  • Active Account
  • Trader Account
  • Daytrader account

De eerste twee account profielen worden hieronder tegenover elkaar gezet, en de onderste drie kunnen een upgrade zijn van een Basic Account. Het profiel van een Active, Trader en Daytrader profiel worden vaak gebruikt door beleggers die houden van risico, en hier veelal al ervaring mee hebben.

Het is erg lastig om hier zomaar mee aan de slag te gaan en het winstgevend te krijgen. Voordat je een DEGIRO account opent of upgrade, wordt hier dan ook expliciet om gevraagd, en word je nog wel getoetst om te checken of je weet wat je doet.

Custody of Basic Account?

De standaard opening van een account geeft je het basic account. Dit is zoals de naam al zegt gewoon een basis account, en daarmee ook voor basisbeleggers. Eigenlijk gaat dit voornamelijk om veiligheid, want je krijgt bijvoorbeeld alleen toegang tot de meer basis manieren van beleggen. Het handelen in derivaten, margin aandelen en shortsellen wordt daarmee allemaal uitgesloten.

De keuze die je hierbij initieel krijgt is dus tegenover het custody account. Dit is vrijwel hetzelfde als het basis account, alleen worden je effecten niet uitgeleend. Al jouw aandelen zijn dan dus ook daadwerkelijk van jou, wat wel een fijn gevoel geeft voor mening belegger. De andere twee verschillen liggen voornamelijk in de dividendkosten en het aankopen van de verschillende soorten producten.

Basic AccountCustody Account
WEL aandelen uitlenenGEEN aandelen uitlenen
GEEN dividendkostenWEL dividendkosten

Upgrade naar Active, Trader of Daytrader

De andere accounts zijn dus voor het traden met margin, ofwel een hefboom, waarbij de upside en downside van je beleggingen stukken hoger zijn. Hierbij kan je tot maar liefst een derde van je huidige investering geld lenen van DEGIRO om zo dus extra te investeren.

Dit kan je gebruiken tijdens het handelen met bijvoorbeeld derivaten, marge producten en short sellen van aandelen. Pas hier wel enorm mee op, want daardoor kan jouw DEGIRO account rekening ineens negatief gaan, en is het dus mogelijk om meer dan je inzet te verliezen.

De accounts, beleggingsideeën, hoofdproducten en risico’s zijn hieronder in de tabel weergeven:

Soort AccountSoort BeleggerFocus ProductenRisico
Basic ProfielMid-TermijnAandelen, ETFsRedelijk
Custody ProfielLange TermijnETFs, IndexenGemiddeld
Active ProfielSwingtradenAandelen, OptiesHoog
Trader ProfielKorte TermijnAandelenHoog
Daytrader ProfielDag <24u TermijnETFs, aandelenEnorm

Ben je op zoek naar het traden van crypto bij DEGIRO? Bekijk dan dit artikel over het beleggen in cryptotracker van Bitcoin en Ethereum.

degiro beleggen traden accounts.

Welk account past bij mij?

Kies voor een account waar je in eerste instantie goed bij voelt. De meeste mensen kiezen simpelweg voor een basic account, omdat deze ook nog makkelijk te upgraden is.

Kies eigenlijk alleen een Custody account als je niet wilt dat je aandelen uitgeleend worden, want zo zijn jouw aandelen nooit helemaal van jezelf en dit brengt meer risico met zich mee.

Kies alleen Active, Trader of Daytrader als DEGIRO Account als je daadwerkelijk hier verstand van hebt en het al gelukt is met een Demo account, anders loop je wel heel veel risico.

Verder, vraag aan jezelf wat voor trader je bent. Ben je een lange termijn tradier? Passief of actief? Defensief of Aanvallend? En wat is je doel, is het voor veel rendement en veel risico, of voor je pensioen en vermogensbouw?

Demo Account openen

Ondanks dat vele brokers dit zonder problemen aanbieden, gaat DEGIRO hier niet in mee. Gelukkig zijn er daardoor vele andere brokers die een demo account aanbieden, of je kan met een iets simpelere interface gaan proberen.

Voor de laatste optie raden we enorm BUX0 aan, een app voor commissievrij beleggen tegen een vast bedrag per aankoop van een aandeel en met de meest fantastische interface die je maar kan bedenken. Vergelijk de interfaces van BUX0 en DEGIRO hieronder en meld je direct aan voor een gratis account via de knop eronder:

DEGIRO Account aanmaken

Voor het aanmaken van een DEGIRO account ga je heel gemakkelijk naar het inschrijfscherm en vul je je e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord in.

Na de verificatie van je gegevens, ga je verder met de verificatie van jouzelf als persoon. Dit doe je met je IBAN, Paspoort/ID en de DEGIRO app i.c.m. telefoonnummer. Gelukkig is het een vrij gemakkelijk proces dus zou je het goed moeten kunnen volgen.

Hierna is het ook duidelijk hoe het ongeveer werkt en zou je enkele formulieren moeten invullen over belasting, voor het handelen in bijvoorbeeld Amerika. Daarna moet je nog kiezen voor bovenstaande profielen, dus Basic of Custody, welke je later zou kunnen upgraden naar Active, Trader of Daytrader.

Na het storten van je eerste geld en de toetsen te maken voor de producten die je wilt gebruiken, kan je gelijk beginnen met beleggen bij DEGIRO!

Voor een volledige review van het DEGIRO platform, zie: DEGIRO Review.

Welk type account profiel bij DEGIRO?

Voor het defensief traden of lange termijn, kan je het best gaan voor een basic of custody profiel. Afhankelijk van of je aandelen wilt uitlenen of hoeveelheid dividendskosten die je wilt betalen.

Active of (Day)Trader account openen?

Afhankelijk van de belegger die je bent, kan je het best beginnen met een Active account en vervolgens wanneer je meer wilt traden, of vaker, gaan upgraden naar een trader of daytrader account. Een deel heeft ook met de interface te maken en met hoeveel geld je op hefboom kan zetten en ‘lenen’ van DEGIRO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like