beginnen-met-affiliate-marketing

Beginnen met affiliate marketing in 7 stappen

Affiliate marketing is misschien wel de meest interessante Verdien Formule die er is. Praktisch iedereen kan ermee starten, je hebt geen hoge opstartkosten, geen last van vervelende klanten en uiteindelijk kan je het redelijk passief laten lopen.

Veel mensen willen met affiliate marketing beginnen, onder andere om die redenen. Ook kan je, als je er daadwerkelijk goed in bent, ook veel geld mee verdienen. Zo kan je online geld verdienen met affiliate marketing. Dit kan je locatieonafhankelijk doen wat voor veel mensen de droom is.

Maar voordat je zo ver bent, moet je waarschijnlijk nog beginnen met affiliate marketing. Anders was je dit artikel misschien niet aan het lezen. In dit artikel dus meer over affiliate marketing en hoe je zelf eenvoudig kan starten met dit verdienmodel.

Wat is affiliate marketing?

Allereerst nog even een kort stukje over wat affiliate marketing nou precies is. Het is uiteraard goed om te begrijpen wat het is, voordat je besluit om ermee te beginnen.

Met affiliate marketing promoot je producten en diensten van andere aanbieders. Als waardering krijg je daarvoor een commissie betaald.

Deze commissie kan bestaan uit een percentage van de verkoop of bijvoorbeeld ook vaste prijs. Ook zie je ook soms nog manieren waarbij je per klik of per view betaald krijgt.

Veel (grote) bedrijven zijn actief als adverteerder binnen affiliate marketing. Zo doen ook de grote spelers als Bol.com, Coolblue, Mediamarkt, Thuisbezorgd of Wehkamp aan affiliate marketing. Je kan al hun producten promoten.

Je stuurt je bezoekers vervolgens door naar de site van de adverteerder. Via de cookies wordt bijgehouden dat jij de bezoekers gestuurd hebt. Mochten zij iets kopen, dan kan je daar dus die commissie over krijgen.

Dat is affiliate marketing in een notendop.

Affiliate marketing beginnen: het stappenplan

Als je wilt gaan beginnen met affiliate marketing, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. In het volgende stappenplan benoem ik diverse stappen voor je die je ongeveer moet volgen om met affiliate marketing te beginnen. Het zal niet heel uitgebreid zijn, dus zelf moet je ook nog wat meer onderzoek doen. Maar het is in grote lijnen het overzicht.

1. Bedenk een markt om in te beginnen

Allereerst, voordat je begint, is het goed om te bedenken in wat voor een markt je actief wilt zijn. Het is daarbij goed om je passie te volgen, zodat je het makkelijker volhoudt en de energie vindt om aan je business te werken.

Wil je een site over mode beginnen omdat je denkt dat veel mensen daar in geïnteresseerd zijn, maar heb je er echt helemaal niks mee, dan gaat het lastig worden om daar succesvol mee te worden (waarschijnlijk). Je zal namelijk moeite hebben met het enthousiasme overbrengen op je bezoekers.

Uiteindelijk wil je een markt kiezen waar je veel kennis van hebt (of van wilt hebben), en daar je business omheen bouwen. Kijk dus eens naar je hobby’s, en wie weet vind je daar wel een mooie markt in.

2. Regel een domeinnaam en hosting

Als je een markt hebt bedacht, is het goed om een domeinnaam en hosting te regelen.

Geld verdienen met affiliate marketing gebeurt doorgaans vaak met een website. Hoewel je het ook via andere manieren kan doen (bijvoorbeeld social media), is het beginnen van je eigen affiliate marketing website waarschijnlijk het makkelijkst. Het kan misschien moeilijk klinken, maar je zal leren dat het heus niet zo moeilijk is.

Dus registreer een domeinnaam (een domeinnaam is bijvoorbeeld VerdienFormule.nl, hetgeen waarmee jij vindbaar bent op het internet) en regel hosting voor je website (wat ervoor zorgt dat je domeinnaam online is, en andere mensen het dus via het internet kunnen bezoeken).

3. Maak je website

Het maken van een website vinden veel mensen eng of spannend, omdat het ingewikkeld lijkt en ze het nog niet eerder gedaan hebben. Maar het is gelukkig niet zo heel moeilijk.

Op het internet vind je vele video’s en artikelen voor het maken van een website. Anders kan je hostingbedrijf je er waarschijnlijk ook mee op weg helpen.

Het is aan te raden om bij WordPress te kijken. Dit is een website systeem waarmee gigantisch veel websites mee gemaakt zijn. Je kan het met een paar klikken installeren, en je hebt een website staan.

4. Schrijf je eerste artikelen

Als je een website hebt, is het vervolgens aan te raden om iets van content (bijvoorbeeld in de vorm van artikelen zoals deze) op je site te plaatsen. Zo hebben je bezoekers wat te lezen op de site.

Je artikelen zullen uiteraard afhangen van het onderwerp wat je gekozen hebt voor je site. De eerste artikelen kan je bijvoorbeeld besteden aan het uitleggen van je onderwerp van de site, wat mensen ermee kunnen, wat de beste manieren zijn, etc.

5. Meld je aan bij affiliate netwerken en programma’s

Als je website een beetje body heeft, is het tijd om je aan te melden bij de affiliate netwerken. Affiliate netwerken zijn netwerken waar diverse adverteerders bij aangesloten zijn.

Er bestaan veel verschillende netwerken. Bekende in Nederland zijn bijvoorbeeld Daisycon, Awin, PayPro en TradeTracker. Afhankelijk van welke adverteerders je wilt promoten, kan je kijken bij welk affiliate netwerk je je kan aanmelden.

De adverteerders zullen je site bezoeken en beoordelen voordat je toegang krijgt tot het programma. Zorg er dus voor dat er daadwerkelijk al iets op staat, anders word je waarschijnlijk geweigerd door de adverteerder.

Op VerdienFormule vind je ook een overzicht van affiliate netwerken in Nederland.

6. Promoot de adverteerders op je site

Vervolgens is het tijd om de adverteerders op je site te promoten.

Hier moet je rekening houden met diverse dingen. Denk bijvoorbeeld aan de relevantie van de advertentie. Dat het niet te opzichtig moet zijn, en het waarschijnlijk het beste werkt als je daadwerkelijk achter het product (of dienst) staat die je promoot.

Die kan je opnemen in je artikelen, in de sidebar, met tekst of met een banner. Veel verschillende mogelijkheden hier. Mocht je geen mogelijkheden zien, dan kunnen de accountmanagers van het affiliate netwerk je waarschijnlijk ook makkelijk op weg helpen.

7. Blijf je site optimaliseren

Hier eindigt het niet voor je site en je begin met affiliate marketing, maar begint het eigenlijk pas. Vervolgens is het namelijk zaak om (meer) bezoekers op je site te krijgen, meer en betere promoties te geven op je site en zo iets van een autoriteit in je eigen gebied worden.

Er valt veel te doen, denk bijvoorbeeld aan het maken van nieuwe content, het aanmaken van social media accounts om daar extra promotie te draaien, het optimaliseren van huidige en nieuwe pagina’s en misschien het beginnen van een e-mail lijst om daar ook je verkeer meer informatie mee te geven.

Niet helemaal zeker hoe je kan beginnen?

Op VerdienFormule proberen we je te helpen met online geld verdienen en daar succesvol mee te worden. We helpen je graag op gang. Maar het kan zijn dat je meer en diepgaandere hulp nodig hebt, bijvoorbeeld ook met affiliate marketing.

In dat geval kan je bijvoorbeeld ook eens kijken naar de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. In de AMR leer je via een stappenplan met video’s hoe jij een eigen affiliate marketing website kan beginnen en daar mee kan scoren.

1 comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like