affiliate-marketing-zonder-website

Affiliate Marketing zonder website

Als het goed is weet je ongeveer wat affiliate marketing betekent, maar nu wil je graag weten of je dit ook kunt doen, zonder dat jij zelf een website beheert. Het antwoord is simpel, dat is ja! Of het affiliate marketing zonder website net zo makkelijk is als het antwoord op de vraag of het mogelijk is, leggen we je hieronder graag uitgebreid uit.

Affiliate Marketing

Momenteel zijn er vele mogelijkheden om geld te verdienen via het internet. Een van die manieren is via affiliate marketing. Het meest bekend van affiliate marketing zijn links en banners op websites waarmee een affiliate marketeer geld verdiend door het promoten van artikelen van andere bedrijven op diens website. Maar wat als je geen eigen website hebt. Is affiliate marketing dan ook nog een optie? En zo ja, hoe werkt het? 

Verschillende mogelijkheden

Het is wellicht wat lastiger om affiliate marketeer te zijn zonder eigen website maar het is niet onmogelijk. Je kunt alsnog van verschillende platformen gebruik maken om je geld te verdienen. Zoals gezegd is het zonder website niet de meest makkelijke manier voor affiliate marketing, onder andere omdat het meer tijd kost en minder oplevert en er meer kennis nodig is maar toch is en blijft het een manier van geld verdienen.

Via de verschillende platformen kun je dus je affiliate link plaatsen. Deze affiliate link zorgt er eigenlijk voor dat de adverteerder weet via welke affiliate de verkoop heeft plaats gevonden. Op deze manier krijgt de affiliate marketeer ook de commissie die hij of zij verdient. Wellicht een nadeel is dat de affiliate links vaak lang zijn en niet uitnodigend. Gelukkig kan je de lange saaie links wel een soort van verbergen, dat wordt “cloaking” genoemd. Het wordt er dan meteen een stuk mooier en overzichtelijk op. Het affiliate netwerk is trouwens waar je de affiliate link van krijgt. Door het netwerk wordt er gezorgd dat je een unieke code in de link hebt waardoor de commissie bij de juiste affiliate terecht komt doordat alles goed meetbaar is.

Affiliate marketing zonder website

Als je geen website hebt dan moet je het “verkeer” op een andere manier zien te regelen. Je kunt bijvoorbeeld via een Facebookadvertentie de mensen naar je affiliate link sturen maar het is ook mogelijk om een landingspagina te gebruiken. Het voordeel van een landingspagina, is dat je deze ook kunt gebruiken om email adressen te verzamelen. Je kunt ook gaan adverteren, gebruik maken van Social Media kanalen en zelfs je YouTube is inzetbaar. Of je maakt gewoon gebruik van een mailinglist met het email bestand dat je hebt opgebouwd.

Adverteren

Je kunt ook adverteren, oftewel dat je gaat betalen om de bezoekers bij je affiliate link te krijgen. Het is helaas wel zo dat je verzoek om te adverteren op een platform afgekeurd kan worden. Een aantal platformen via welke je kunt adverteren zijn: Facebook Ads, YouTube Ads, Google Adwords, Twitter Ads, Instagram Ads en LinkedIn Ads. Het handigste is wel om je eerst op 1 van de platformen te concentreren tot je het onder de knie hebt en dan pas over te gaan naar de volgende.

Social Media

Een andere mogelijkheid is Social media. Je kunt een netwerk opbouwen door bijvoorbeeld een Facebook of Instagram pagina te maken en daar je informatie op te delen. Door hier dagelijks actief mee bezig te zijn zal je pagina vanzelf gaan groeien. Je zal meer likes krijgen en meer volgers waardoor je bereik steeds groter zal worden. Adverteerders zijn natuurlijk dol op goed gevolgde pagina’s. Waar je wel rekening mee moet houden is dat het natuurlijk niet echt “jouw” bezoekers zijn omdat je het niet via je eigen website doet maar via een Social media platform. 

En daarbij houden deze Social media platformen er over het algemeen niet van als hun bezoekers naar iets buiten de omgeving worden gelinkt. Ook niet onbelangrijk is dat een Social media platform bepaalt wanneer het einde verhaal is met het promoten van je affiliate links. 

YouTube kanaal

Ook via het welbekende kanaal genaamd YouTube kun je aan affiliate marketing doen. Heb je dosis geduld en een lading doorzettingsvermogen dan is dit een creatieve manier voor affiliate marketing. Je kunt namelijk in je video’s reclameblokjes zetten of in je omschrijving een link plaatsen. Wat ook bij YouTube belangrijk is, dat is een groot netwerk/bereik. Je dient te zorgen dat je je “volgers” met regelmaat van nieuwe video’s voorziet. Dit kan van alles zijn maar houd het wel binnen je straatje. 

Als je volgers hebt doordat je je bezighoudt met verzorging is er een grote kans dat ze gaan afhaken als je het opeens over fietsonderdelen hebt. Zorg dus ook dat je bij het maken van je YouTube kanaal in je hoofd hebt welke richting je er mee op wenst te gaan. Geef je volgers het gevoel dat ze niet kunnen wachten tot de volgende video online komt omdat ze weten dat je hun vragen aanvoelt en deze verwerkt in je video. 

Email marketing

Heb je door de jaren een mailinglijst opgebouwd zoek deze dan op. Via een mailinglijst kan je namelijk in een klap meerdere mensen bereiken. Je kunt je mailinglijst ook dusdanig indelen zodat je een overzicht krijgt welke email adressen bij elkaar horen qua doelgroep. Had je nog geen mailinglist en wil je affiliate marketing doen begin dan meteen een mailinglijst op te bouwen, deze zal in de loop van de tijd vanzelf gaan uitbreiden. Tegenwoordig zijn mailinglijsten ook te koop maar pas daar echt mee op. Mensen op dit soort lijsten hebben zelf gekozen op zo een lijst te staan, maar kunnen zich er ook weer op uitschrijven.

Conclusie

Je hebt kunnen lezen dat het mogelijk is om zonder eigen website affiliate marketeer te zijn. Maar is het optimaal? Nee, je beperkt je in de mogelijkheden op het moment dat je geen eigen website hebt. Als je dus serieus je werk wenst te maken van affiliate marketing dan is een eigen website wel echt een must. De reden hiervan is dat zonder website de inkomsten maar voor een bepaalde tijd zijn en je er niet echt op kunt bouwen. Wil je echter kijken of affiliate marketing echt wat voor je is, dan is affiliate marketing zonder website wel de oplossing omdat je jezelf dan nog niet ergens aan vast legt. De ideale manier dus om te kijken of dit wat voor je is.

Het is voor beginners in ieder geval de makkelijkste manier om te beginnen met een website. Zonder website kan dus wel, maar is niet aan te raden voor de meeste mensen.

1 comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like