affiliate-netwerken

Affiliate marketing netwerken in Nederland

Je hebt je ingelezen in de mogelijkheden en je hebt besloten om affiliate marketing toe te passen als verdienmodel, en nu? Als eerst ga je uiteraard op zoek naar de soort producten dat je op je website wilt en de hoeveelheid. Dan begint je zoektocht naar netwerken die passend zijn. Hierbij helpen we je graag een handje, maar we beginnen nog even bij het begin.

Wat is affiliate marketing

Geld verdienen zonder er super veel moeite voor te hoeven doen. Daar heb je vast al wat van gehoord en er zijn veel verschillende manieren om dit te doen. Affiliate marketing in Nederland is een van die manieren. Het komt er eigenlijk op neer dat het ene bedrijf, bijvoorbeeld een webshop, iets te koop heeft, dat door het andere bedrijf gepromoot wordt op diens website. Bijvoorbeeld met een link of een banner. Op deze manier is de affiliate marketeer dus degene die het geld verdiend met reclame maken voor de verkoper of beter gezegd om de klanten naar de website te krijgen zodat de klant daar iets koopt. Hoe er geld verdiend wordt, dat wordt onderling afgesproken. Dat kan zijn met een click of met een sale. En ook over de percentages moet afgesproken worden.

Wat is een affiliate netwerk

Een affiliate netwerk is eigenlijk een plaats waar adverteerders en promotors bij elkaar gebracht worden. Het affiliate netwerk meet onder andere de clicks, de leads en verkopen met behulp van een uitgebreid softwareprogramma. Hierdoor kunnen ze zonder problemen zorgdragen voor facturatie en betalingen aan promotors.

Affiliate marketing netwerken in Nederland

In Nederland zijn er verschillende affiliate marketing netwerken, deze zijn trouwens compleet gratis als je wilt aanmelden dus wacht vooral niet. Hieronder worden een aantal netwerken besproken.

Tradetracker

TradeTracker affiliate netwerk

Voor een groot aanbod van verschillende diensten en producten om te promoten ben je op het affiliate netwerk van Tradetracker aan het juiste adres. In augustus 2020 had Tradetracker het grootste aanbod in Nederland en België met toegang tot maar liefst 2000 plus affiliate programma’s. Bij Tradetracker kon je onder andere programma’s vinden voor promotie van games, reizen, verzekeringen en vakanties. 

Wat ook superfijn is bij Tradetracker is de ondersteuning. De accountmanagers geven je niet alleen advies voor het genereren van verkoop maar als ze bijvoorbeeld denken dat een nieuw programma goed bij je past, dan is het niet ongewoon dat ze persoonlijk contact met je opnemen. Eigenlijk dus het ideale netwerk om mee te starten met affiliate marketing in Nederland. Bij Tradetracker is aanmelding bovendien gratis. Het enige minpunt wellicht is dat bij Tradetracker de sales soms eerst goedgekeurd moeten worden en het daardoor soms wat langer kan duren dat je uitbetaald wordt. Echter is de klantenservice ervaren en snel, heb je persoonlijk contact en behalve een groot aanbod van affiliate programma’s zoals Djoser Reizen en Body & Fitshop, zijn er ook veel producten met hoge commissies.

Daisycon

Daisycon affiliate netwerk

Tradetracker is niet de enige grote speler op het affiliate netwerk. Ook Daisycon heeft een behoorlijk aanbod van ruim 1600 verschillende programma’s, zoals verzekeringen, autoverhuur, kleding, reizen en de zogenaamde vergelijkers.

Als je gebruik wilt maken van Daisycon dien je niet alleen een persoonlijk account aan te maken maar ook je media/ website moet door Daisycon goedgekeurd worden. Het aanmelden is wel supersnel bij Daisycon. Daisycon heeft verschillende voordelen zoals het persoonlijke contact dat je hebt met de accountmanagers. Maar ook het ruime aanbod dat ze hebben en de hoge commissies die bepaald producten hebben, is een pluspunt voor de gebruikers van Daisycon. Wat toch vaak als nadeel gezien wordt is dat de adverteerder je media/ website goed dient te keuren. Wil je trouwens een gegarandeerde uitbetaling dan kan dat in ruil voor een niet al te grote bijdrage maar dit is niet verplicht.

PayPro

PayPro affiliate netwerk

Behalve dat PayPro een officiële Collecterende Payment Service Provider is met voor websites en webwinkels verschillende uitgebreide betalingsmogelijkheden, wordt PayPro ook gebruikt voor affiliate marketing.

E-books en online cursussen, met vaak hoge commissies, zijn de voornaamste producten binnen het affiliate portaal van meer dan 250 producten van PayPro. Om je aan te melden bij PayPro hoef je trouwens sinds vorig jaar juni niet meer te betalen. Verder is PayPro behoorlijk ijverig in het wervingsproces en doen ze hun best elke week hun portaal uit te breiden.

Plug & Pay

Plug&Pay affiliate netwerk

Hoewel Plug & Pay een nieuwe speler op de markt is, bevat het eigenlijk alleen nog maar basisfuncties. Het lijkt qua producten behoorlijk op PayPro maar dan dus de simpele en nieuwe versie. Bij Plug & Play zijn het ook voornamelijk E-books, online cursussen en verschillende softwarediensten.

Aanmelden bij Plug & Play is gratis en je krijgt als promotor inzage in de data dat er geklikt is, het aantal keer dat er geklikt is op een affiliate link, zijn der verdiende commissies zichtbaar en ook uitbetalingen die verwacht worden.

Tradedoubler

Tradedoubler affiliate netwerk

Tradedoubler is vooral een wereldwijde speler op gebied van affiliate netwerk. Behalve in Nederland zijn ze ook actief in 80 andere landen. Hierdoor werken ze dus ook samen met ’s werelds grootse namen van onder andere Elektronica, Kleding/ schoen merken, en autoverhuurbedrijven. De producten zijn hier erg verschillend.

AWIN

AWIN affiliate netwerk

Awin is ook 1 van de grootste netwerken ter wereld. Dit komt door dat diverse losse affiliate bedrijven samen zijn gekomen in 1. Voor ons in Nederland was dat dus Zanox (en zelfs daarvoor nog M4N) dat nu dus onderdeel vormt van Awin. Dit netwerk heeft voornamelijk dienstverleners en webshops.

Bol affiliate programma

Bol affiliate programma

De laatste maar zeker niet de minste is bol.com. Deze is ook het best bekend en het meest populaire in Nederland en België, omdat iedereen de winkel al wel kent. Bol biedt een ontzettend ruim assortiment aan waardoor eigenlijk elke affiliate marketeer hier wel wat mee kan. Het maakt niet uit wat voor website je hebt je kan bij bol standaard wat vinden wat bij je website/ media past.

Daarbij is er geen hele strenge aanmeld drempel en ook is de controle niet streng plus je kunt ook commissie krijgen op producten die je niet zelf promoot. Mocht iemand binnen een paar dagen na de klik op jouw link een product kopen bij Bol.com, dan krijg jij daarvoor een commissie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like